Iltamakasiini esittää Krista Kososelle julkisen tarjouksen, josta voi kieltäytyä!

Supersuosittu näyttelijätär Krista Kosonen paljasti pelkäävänsä yleisöään ja katsojiaan Helsingin Sanomien haastattelussa 20. huhtikuuta 2015.

MTV3

VAALIT 2015 Helsingin Sanomien eilisen haastattelun perusteella supersuosittu näyttelijä Krista Kosonen pelkää suomalaisia – eli yleisöään – eli palkanmaksajiaan. Se teki Iltamakasiinin musiikki- ja viihdetoimittajan Nalle Östermanin kovin surulliseksi.

Toissapäiväisten eduskuntavaalien lopputulos on kuohuttanut sosiaalisessa mediassa. Moni on ilmaissut pelkonsa ja huolensa, että Suomi muuttuu pelottavaksi ja kammottavaksi paikaksi asua. Yksi heistä on näyttelijä ja televisiotähti Krista Kosonen.

Helsingin Sanomien eilisessä haastattelussa supersuosittu näyttelijä Kosonen, 31, ilmaisi huolensa vaalien lopputuloksesta. Mari Koppisen ja Veli-Pekka Lehtosen kirjoittama juttu on varustettu Kososen lausumalla kummallisella otsikolla, "Vaalitulos ei edusta minun Suomeani, en tunne ketään perussuomalaisia äänestänyttä."

Moni Kososen fani nousi välittömästi puolustamaan tätä helsinkiläisen kulttuurikodin kasvattia, joka tosin artikkelissa myöntää mahdollisesti elävänsä jonkinlaisessa helsinkiläisessä kultturikuplassa.

Itse näen asian toisin.

On surkeaa, että Kosonen, joka viime vuosina on viikoittain kerännyt televisioruudun ääreen parhaimmillaan toista miljoonaa silmäparia seuraamaan hänen näyttäviä roolisuorituksiaan televisiosarjoissa Putous ja Kingi, ei tunne yleisöään – eli palkanmaksajiaan.

Vielä pahempaa on, jos rakastettu näyttelijä näyttää pelkäävän niitä, jotka hänen hyvinvointinsa ja elintasonsa kustantavat.

Tämän Kososen ulostulon fundamentaalisin viestihän on, että hän ei usko demokratiaan! Mihin hän sitten uskoo? Siihenkö, että esimerkiksi Radio Helsingin kuulijakunta tai We Got Beefin asiakkaat saisivat yksinomaan päättää koko Suomen asioista!?!

Itse olen toista mieltä.

Ongelma on, että Kososen kommentissa ei ole mitään rohkeaa. Se edustaa sitä sulkeutunutta ahdasmielisyyttä ja pelkoa, jota Kosonen väittää vastustavansa.

Tämä sama Kosonen, joka pari kuukautta sitten voitti MTV3-kanavan esittämän musiikkihupailun Kingin esittämällä mustalaiseksi pukeutunutta miestä, Tsiisus Niemistä.

Tsiisus sentään!

Viime sunnuntain vaalitulos edustaa juuri minun Suomeani kauttaaltaan. Juuri tällaisen eduskunnan Suomi valitsi vuonna 2015. Järjestettiin demokraattiset vaalit. Omakin ehdokkaani pääsi läpi. Eikö Kosonen usko demokratiaan? Kokeeko hän olevansa parempi ihminen?

Pelottavaa.

Viimeisteltyäni tänä aamuna Turkulainen-lehteen haastatteluni Pertti Kurikan Nimipäivistä sain ahaa-elämyksen. Se kirvoitti minut kirjoittamaan tämän julkisen tarjouksen ja seuraavat rivit – ilon kautta:

Arvon näyttelijätär Krista Kosonen, Iltamakasiini esittää mitä kunnioittavimmin Sinulle tarjouksen, josta voit kieltäytyä.

Muistatko Ritari Ässän? Ehkä et muista, olethan kymmenen vuotta minua nuorempi. Minä muistan. Minä muistan myös, kuinka tanssitähti Waldon edesmennyt isä Hessu "Heikki" Reijonen kiikutti amerikkalaisia televisiotähtiä 1980- ja 90-luvuilla Suomeen, jotta meillä tavallisilla suomalaisilla oli mahdollisuus päästä tutustumaan ihka eläviin Amerikan ihmeisiin. Ne siis olivat oikeasti olemassa!

Siellä nähtiin Ritari Ässä, siellä nähtiin Kauniit ja Rohkeat, siellä nähtiin jopa Miami Vice -sarjan toimintatähti Sonny Crockett.

(Näyttelijä Ken "Wiseguy" Wahlia sen sijaan ei juurikaan nähty, sillä hän katosi kertomuksen mukaan Tallinnaan ryyppäämään.)

Hessu Reijonen kuoli 1. joulukuuta 1997. Jos laskin oikein, olit silloin 14-vuotias. En tiedä, ehditkö nauttia kertaakaan Reijosen populaarikulttuurin hedelmistä.

Vuodet ovat vierineet. Olet nyt 31-vuotias. Sinä olet nyt se Ritari Ässä, se Kaunis ja Rohkea, ja myös se toimintatähti, Lara Croft.

(Vaan toivottavasti et ole se Wiseguy, joka sulkeutuu verhot suljettuna hotellihuoneeseen yksin ryyppäämään.)

Mutta kuka olisi sinulle se Hessu Reijonen, joka tarjoaisi sinulle mahdollisuuden tutustua suomalaisuuteen ja suomalaiseen kulttuuriin?

Kollegasi Ville Haapasalokin näyttää olevan vähän liian kiireinen työssään kiertelemässä, katselemassa ja kuvailemassa idän ja lännen ihmeitä.

Hyvä Krista, Iltamakasiini tarjoaa sinulle nyt ja tässä auttavan kätensä. Iltamakasiini voi viedä sinut kiertelemään ja katselemaan Suomea sekä tutustumaan suomalaisiin ihmisiin sekä ihmeisiin!

Minä en itse ole ihmemies. Siksi pyydän kaveriksi pari suomalaista miestä, jotka ovat. Pyydetään mukaan vaikka vanha kuunaama ja hyvä ystäväni, legendaarisen Dingo-yhtyeen vanha takapiru ja manageri Lasse Norres hoitamaan markkinointi.

Pyydetään vielä toiseksi toveriksi legendaarisen Junnu Vainion poika ja rakas ystäväni Ile "Ilkka" Vainio, josta viime kesänä tapaamani kuuluisa ja maineikas kotimainen liikemies Arto Merisalo lausui minulle Iisalmen Runnirock-festareilla seuraavaa:

– Tämä Ile on kuule vähintäänkin yhtä kova liikemies kuin mitä isänsä oli tekemään lauluja!

Tämän jälkeen istahdettiin pitkän pöydän ääreen, taputeltiin toisiamme selkään, naurettiin, skoolattiin ja laulettiin!

Työnantajasi MTV3:nkin palkkalistoilla ollut Ile Vainio on kuin luotu kokoamaan kunnon kotimainen markettikiertue koko kansan rakastamalle Krista Kososelle!

Otetaan turvaksi mukaan vielä MTV3:n palkkalistoilla Sub TV:n David Hasselhoff Show'nsa kautta oleva Ritari Ässä KITT-autoineen, niin sinun ei sitten tarvitse lainkaan pelätä noita kummallisia ja kauhistuttavia perussuomalaisia!

Oletko muuten katsonut työnantajasi David Hasselhoff Show'ta? Helkkarin hyvä ohjelma! Katsoitko ensimmäisen jakson? Siihenhän Hasselhoff oli houkutellut vieraakseen perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin, Radio Helsingin päätoimittajan Maria Veitolan sekä kiistanalaisen itähelsinkiläisen kohuräppärin Mustan Barbaarin.

Aika sekalainen seurakunta, eikö vain!?!

Arvon Krista Kosonen, aiotko ja haluatko sinä todellakin olla huonompi kuin amerikkalainen kollegasi omille katsojillesi ja omalle yleisöllesi, joka on syytänyt työnantajallesi tuhansia euroja siitä ilosta, että ovat saaneet äänestää rakastamansa televisiokasvon seuraamansa viihdeohjelman voittoon?

Älä pelkää, vaan hyppää Iltamakasiinin kyytiin, ota Maikkarin kuvausryhmä mukaan ja lähde kiertämään kotimaan marketit, kohtaamaan ennakkoluulosi ja voittamaan pelkosi!

Ei sinun oikeasti tarvitse ottaa edes minua ja Iltamakasiinia kyytiin, vaan voitte siellä Pasilan pääkallopaikalla pölliä ideani ihan vapaasti ja lähteä tutun ja turvallisen kuvausryhmän kanssa kiertelemään Suomen marketteja – vähän kuten kollegasi Aku Hirviniemi meikkitaiteilija Jorma Sterlingin roolihahmonsa kanssa taannoin.

Sillä tärkeintähän ei ole mitä minä saan tästä, vaan mitä SINÄ saat tästä, Krista-hyvä.

Tai sitten voit jäädä ennakkoluuloinesi sinne punavuorelaiseen kahvilaan tai baariin yhdessä ystäviesi kanssa surkuttelemaan, miten huonossa jamassa Suomi on, mutta älä silloin syytä muuta Suomea ennakkoluuloistasi, arvon Krista.

Älä ole Ken Wahl.

Iltamakasiinin musiikki- ja viihdetoimittajan Nalle Östermanin kolmiosaiset bloggaukset ja mietteet suomalaisuudesta, suomenruotsalaisuudesta ja monikulttuurisesta Suomesta ovat luettavissa edellisiä linkkejä klikkaamalla.

Written by:

Nalle Österman

Ota yhteyttä

Helsingin Uutiset - puheenaiheet

Iltamakasiini Twitterissa