Viihde

Yllätysostaja harvinaiselle Muumi-kokoelmalle – hinta 16 000 euroa

YLLÄTTI  Arvokas Muumi-kokoelma Tuuriin.

Vesa Keskinen hankki arvokkaan Muumi-kokoelman. Huutokaupan hinnaksi tuli 16 000 euroa.

Tuurin Kyläkauppa

Kyläkauppias Vesa Keskinen on hankkinut Muumi-kokoelman Tuuriin 16 000 eurolla.

Ainutlaatuiseksi kokoelmaksi kuvailtu sisälsi 71 mukia ja 41 kulhoa. Huutokaupat.com -sivustolla myynnissä ollut kokoelma kohosi viime minuuttien aikana 16 000 euroon. Tähän saakka ostaja on ollut piilossa. Iltamakasiinille asia selvisi.

– Summahan on melkoinen, mutta tahtotila on hyvä, Vesa Keskinen toteaa.

Kokoelma sisälsi tähän mennessä valmistetut mukit ja kulhot, lukuunottamatta 70-vuotiaan sarjan juhlamukia, Muumitalo-mukia.

– Ajattelen tämän Muumi-kokoelman ihanana kokonaisuutena. Toki pidän sitä nyt hieman kalliina. Se on nyt miljoonan markan arvoinen Suomen upein kokoelma, jota kansa voi ilmaiseksi ihailla. Se on kuin markka-kokoelmani. Sitä koskaan ei minun tarvitse myydä alle miljoonan euron. Kukaan ei enää pysty samaan maailmassa. Ei edes rahalla, Keskinen jatkaa.

Kauhukuvani oli, että joku rikas keräilijä olisi piilottanut sen hyllyillensä. Siis pölyttymään. Nyt siitä saa nauttia meistä Muumi-faneista jokainen.

Hän aikoo asettaa kokoelman näytille.

– Haluan, että koko kansa näkee tämän Muumi-kokoelman. Kauhukuvani oli, että joku rikas keräilijä olisi piilottanut sen hyllyillensä. Siis pölyttymään. Nyt siitä saa nauttia meistä Muumi-faneista jokainen. Se tulee upeasti esille Arabia-osastollemme. Katsoa saa, ei koskea.

– Toivon, että kukaan ei mieti liikaa maksamaani summaa. Muumit ovat sen arvoisia. Olen lapsellinen mies ja en itsestäni luovu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat