Arvio: Mestarin ja kisällin yhteistyö toimii Melrosen uudella albumilla

Melrose: Got It Made (Sony)
8/10 pistettä

Anssi Nordberg ja Tokela.

<p>LEVYARVIO &nbsp; 13 vuoden tauon jälkeen uuden levyn julkaiseva rocktrio loihti takuuvarman rockalbumin.</p>

Kun Vantaan Länsimäestä ponnistava raisu rocktrio Melrose julkaisi esikoisalbuminsa 1986, oli uuden Got It Made -levyn tuottaja, Damn Seagulls- ja Pää Kii -yhtyeistäkin tuttu laulaja-kitaristi Lauri Eloranta vasta 2-vuotias.

Kun Melrose on vuosien saatossa tahkonnut satoja keikkoja ja julkaissut kuusi albumia, on Elorannasta, 31, kasvanut sukupolvensa yksi merkittävimmistä, ellei merkittävin tuottaja suomalaisen rockmusiikin saralla. Siitä osoituksena esimerkiksi Mannan, Särkyneiden ja Pää Kiin kanssa tehdyt tuotannnot.

Melrose-diggarit voivat huokaista helpotuksesta  Got It Made on oikein kelpo rocklevy."

Mutta miten sujuu mestarin ja kisällin yhteistyö Melrosen uudella albumilla?

Melrose-diggarit voivat huokaista helpotuksesta  Got It Made on oikein kelpo rocklevy. Eloranta on saanut taltioitua yhtyeen rullaavan grooven erinomaisesti, laulaja-kitaristi Tokelan laulusuorituksissa on kiihkoa sekä imua ja kitarat soivat upeasti.

Jos levyn kappalemateriaali olisi tuotannon tasoa, olisikin kyseessä Melrosen alkupään tuotannon veroinen klassikkolevy. Mutta kun 2002 julkaistusta It's In The Bag -albumista on ehtinyt kulua jo 13 vuotta, olisi uusilta lauluilta ollut kuitenkin lupa odottaa enemmän.

Toivottavasti levyn päätösraidaksi säästetty helmi, unenomaisesti tunnelmoiva sielukas rockhituri Second Class Citizen ennakoi tulevaa täysosumaa  ja toivottavasti siihen ei mene toista 13 vuotta.