Musiikki

Arvio: K-pop-bändi Block B:n keikka oli enemmän fanitapaaminen kuin keikka

LIVEKEIKKA Aasiassa suurta suosiota nauttivia k‑pop-artisteja on ollut vielä toistaiseksi vaikea saada Suomeen tai edes Eurooppaan esiintymään. Sunnuntaina se onnistui.

K-popin hip-hopimpaan päähän kuuluva poikabändi Block B oli vasta kolmas Suomessa esiintynyt k-pop‑artisti. Bändi esiintyi Helsingissä sunnuntaina osana Euroopan Block B Bock Party -kiertuetta.

Yhtye: Block B
Genre: Pop/rock
Aika ja paikka: 1.3. The Circus, Helsinki

K-pop eli korealainen popmusiikki on jo useamman vuoden ollut suosittua myös Korean ulkopuolella. Suomessakin sillä on lukuisia faneja.
 
Suuren yleisön tietoisuuteen k-pop nousi viimeistään vuonna 2012 korealaisen räppäri Psyn jättihitti Gangnam Stylen ansiosta.

Aasiassa suurta suosiota nauttivia k‑pop-artisteja on kuitenkin ollut vielä toistaiseksi vaikea saada Suomeen tai edes Eurooppaan esiintymään.

Bändi esiintyi itsevarmasti ja energisesti. Oli sääli, että keikka jäi pituudeltaan tyngäksi."

K-popin hip-hopimpaan päähän kuuluva poikabändi Block B olikin vasta kolmas Suomessa esiintynyt k-pop‑artisti.
 
Fanien reaktiosta päätellen bändi on todellakin ollut kaivattu vieras.

Block B pääsi esiintymään loppuunmyydyssä Circuksessa. Tunnelma oli huipussaan jo ennen kuin keikka oli edes alkanut, kun yleisö lauloi bändin kappaleita odotellessaan bändiä lavalle. Eivätkä desibelit tästä laskeneet keikan aikanakaan.
 
Kyseessä ei
varsinaisesti ollut perinteinen konsertti, vaan pikemminkin fanitapaaminen.

Lauluja bändi esitti vain kymmenkunta. Loput keikasta Block B käytti fanien kysymyksiin vastaamiseen ja yleisön erikoisten toiveiden toteuttamiseen. Bändin jäsenet pitivät esimerkiksi keskenään humoristisen tanssikilpailun.
 
Yhden kappaleen ajaksi Block B kutsui lavalle seitsemän fania, jotka saivat henkilökohtaisen serenadin ja lopuksi vielä ruusun.
 
Bändi esiintyi itsevarmasti ja energisesti. Oli sääli, että keikka jäi pituudeltaan tyngäksi.

Bändi esitti lähes kaikki suurimmat hittinsä (Very Good, Her ja Nalina), mutta alle puolentoistatunnin keikkaan olisi hyvin voinut lisätä muutaman laulun ja näin tehdä kokemuksesta mielekkäämmän myös satunnaisemmille k-popin kuuntelijoille.

Kovimmat Block B ‑fanit saivat keikalta varmasti  toivomansa. Olihan korealaisten saaminen Suomeen ja fanien iholle jo itsessään saavutus.​

teksti: Kristiina Pänkäläinen

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Musiikki

Uusimmat

Luetuimmat