Viihde

Ikea-kehyksistä viis – Fingerpori-strippi myytiin 230 eurolla

Pertti Jarla.

Seppo K. Niiranen / Arktinen Banaani

Sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarlan ensimmäisen Helsingin Sanomissa julkaistun Fingerpori-sarjakuvastripin originaali on nyt myyty. Sarjiksesta maksettiin hyväntekeväisyyshuutokaupassa lopulta 230 euroa –  vaikka strippi oli tapahtuman järjestäjien mukaan "ihan vain Ikea-kehyksissä".

Jarla lahjoitti stripin Do Good Helsinki -yhteisön Naistenpäivän huutokauppaan. Huutokaupan tuotto lahjoitetaan Naisten Linja Ry:n toiminnan tukemiseen.

Fingerpori-strippi ei kuitenkaan ollut huutokaupan varsinainen eurohitti: Turmion Kätilöt -orkesterista tutun Hannu "Master Bates" Voutilaisen bassosta maksettiin 450 euroa.

Pienimuotoinen kisa käytiin myös Mikko Von Hertzenin Globe Hope -talvitakista ja Majava-baarin lahjoittamasta, Mokoman signeeraamasta rumpukalvosta: Mikon takki myytiin lopulta 110 eurolla ja Mokoman rumpukalvo 90 eurolla.

Huutokaupassa oli myynnissä muun muassa stand up -lippuja, MoonTV:n Gamer-peliohjelmaa vetävän Jarkko Grönbergin Gears of War -pelin keräilypatsas, Amorphis-kitaristi Tomi Koivusaaren takki, joka on tehty bändin vuoden 2009 "Skyforger"-kiertueelle sekä Wallu Valpion kirjapaketti, jossa on mukana muun muassa Mauri Kunnaksen "Suuri Urheilukirja", johon Wallu on saanut kymmenvuotiaana  omistuskirjoituksen luonnoksen.

Kaikki tuotteet löysivät uuden kodin.

Niistä kertyvä yhteissumma julkaistaan huutokaupan järjestäneen, vasta perustetun Do Good Helsinki -yhteisön sivulla, kun ostajat ovat lunastaneet tuotteensa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat