Musiikki

Rajaton-yhtye tekee historiaa – yleisö voi seurata laulajien aivotoimintaa konsertissa!

UUTTA  Rajaton-yhtye ja Suomen Aivosäätiö toteuttavat ainutlaatuisen yhteistyöprojektin maalis–huhtikuussa.

Rajaton.

Jani Laukkanen

Kun Rajaton esiintyy Aivosäätiön konsertissa Helsingin Finlandia-talossa 9. huhtikuuta, Rajattoman laulajien aivotoimintaa tutkitaan ennen konserttia ja sen aikana EEG-laitteella. Konserttiyleisö pääsee seuraamaan valkokankaalta laulajien aivotoimintaa eri laulujen aikana.

Projektiin liittyen Rajaton-yhtyeen kaikille kuudelle jäsenelle tehdään aivokuvaukset ennen konserttia, jotta heidän aivojensa toimintaa voidaan vertailla ennen konserttia ja sen aikana.

– Kun kuulimme mahdollisuudesta päästä yhteistyöhön Suomen Aivosäätiön kanssa, innostuimme asiasta heti. On upeaa olla mukana kokeilussa, jota ei ole aiemmin tehty. Taide ja tiede kohtaavat tässä projektissa parhaalla mahdollisella tavalla, Rajaton-yhtyeen jäsen Essi Wuorela sanoo.

1997 perustettu Rajaton on a cappella -lauluyhtye, joka on esiintynyt ympäri maailmaa niin konserttisaleissa, jazzfestivaaleilla kuin kirkoissa ja laulanut kaikkea hengellisestä musiikista jazziin ja poppiin. Yhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Virpi Moskari (sopraano), Soila Sariola (altto), Hannu Lepola (tenori), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso).

Rajaton on julkaissut kolmetoista albumia, joista se on saanut Suomessa yhden tuplaplatina-, kaksi platina- ja kahdeksan kultalevyä.

Rajattomat aivot -konsertti Helsingissä Finlandia-talossa 9. huhtikuuta, liput 32,50 euroa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Musiikki

Uusimmat

Luetuimmat