Tutkija: Johanna Tukiaiseen kohdistuva silmitön raivo on käsittämätöntä

Johanna Tukiainen nousi julkisuuteen Dolls-tanssiryhmän suosittujen seinäkalenterien vuoksi vuonna 2008. Vasta tämän jälkeen tanssija yhdistettiin silloiseen ulkoministeri Ilkka Kanervaan.

Etelä-Suomen Median arkisto

<p>ILMIÖ &nbsp;Netin&nbsp;<span>vihakirjoittelun perusteella voisi luulla, että Johanna Tukiainen on vähintäänkin Hitlerin kaltainen massamurhaaja, Veijo Hietala sanoo.</span></p>

Mediaa seuraava ei ole voinut välttyä helsinkiläisen glamour-tanssijan ja -laulajan Johanna Tukiaisen edesottamuksilta.

Julkisuuteen Tukiainen, 36, nousi 2008 ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok) eron aiheuttaneen tekstiviestikohun myötä. Tämän jälkeen nainen on päätynyt otsikoihin muun muassa rattijuopumuksista, pahoinpitelyistä, laittomista uhkauksista sekä TV5:llä esitetystä hääohjelmasta.

Turun yliopiston mediatutkija, FT Veijo Hietala hämmästelee silti Tukiaisen julkisuuden toista puolta, verkossa naiseen kohdistunutta ajojahtia. Tukiaiselle on perustettu muun muassa erilaisia vihasivuja ja -ryhmiä.

– Tämän vihakirjoittelun perusteella voisi luulla, että hän on vähintäänkin Hitlerin kaltainen massamurhaaja, näissä kirjoituksissa hänet leimataan suorastaan epäihmiseksi, Hietala sanoo.

Kooman salakapakka -yhteisöstä löytyy jo tuhansia seuraajia, jotka ovat omistaneet vapaa-aikansa Tukiaisen vainoamiselle."

Esimerkiksi Facebook-yhteisöpalvelussa operoivasta Kooman salakapakka -yhteisöstä löytyy jo tuhansia seuraajia – Tukiaisen mukaan "näätiä" – jotka ovat omistaneet vapaa-aikansa naisen vainoamiselle.

Ryhmässä Tukiais-bongarit välittävät Facebookiin päivittäin sijaintitietoa naisen liikkeistä, jotta lähistöllä liikkuvat jäsenet saisivat "Tuksusta" kerrottavaa ja kuvattavaa ryhmälle.

– Eihän ihmisen psyyke hirveän hyvin sellaista kestä, tutkija toteaa.

Myös Hietala on saanut tuntea ryhmän raivon yrittäessään vuosi sitten analysoida Ylen haastattelussa, miksi Tukiainen on sellainen sylkykuppi kuin on.

– Mistään muusta haastattelusta en ole saanut yhtä negatiivista palautetta kuin silloin, kun nämä "näädät" alkoivat verkossa puolustella käytöstään.

Hietalan mielestä "näätien" toiminta muistuttaakin ideologista ja uskonnollista hurmosta.

– Jolloin ryhmästä erotetuksi tulee se, joka ei ole ryhmän kanssa samaa mieltä.

Sosiaalisen median netti-ilmiöt eivät kosketa omaa sukupolveani samalla lailla kuin nuorempia."

Hietalan mukaan julkkiskulttuuri on muuttunut valtavasti internetin ja sosiaalisen median myötä. Tässä suhteessa Hietala on saanut huomata tippuneensa kärryiltä.

– Sosiaalisen median netti-ilmiöt eivät kosketa omaa sukupolveani samalla lailla.

Esimerkiksi Hitler kuulee -nettimeemeistä Veijo Hietala kuuli vasta hiljattain eräältä toimittajalta, joka oli pöyristynyt siitä, ettei Suomen tunnetuin mediatutkija niitä tuntenut.

– Some on luonut ihan omat nettijulkkiksensa, tutkija tietää.

Tällaisia ovat esimerkiksi levytyssopimuksen saanut Instagram-kuvapalvelun tähti, kaarinalainen Benjamin Peltonen sekä YouTube-videobloginsa myötä Pietarsaaresta Los Angelesiin palkattu "kielinainen" Sara Forsberg.

Lue myös: Tämän takia tarvitsemme julkkiksia ja pornoa

Tämä mies vie tutkijan mielestä julkisuutta "kuin pässiä narussa"

Kommentit

Näätä? Siis ihminen joka seuraa Tukiaisen elämää, muuttukin eläimeksi? Eiköhän kannattaisi puhua ihmisistä ihmisinä? Hän itse nimittelee ihmisiä milloin varkaiksi, hulluiksi jne. Pahoinpitelee, uhkailee loukkaa kunniaa.. Eiköhän tämänkaltaisen julkisuuden omaava ihminen puhuta?

tirppendorffi

Aihe on nolo mutta kommentti vielä nolompi. Onko sinulla korvien välissä molo, oletko nauttinut sen välilihan kautta vai poskiteitse hinttaillen?

Kyrvänlutkuttajia kaikki Tukiaisen vainoajat.

Jorma kovana

Ei ole Veijo oikein tehnyt perusteellista taustatyötä, kun kirjoittaa höpöjä. Halveksunta, suorastaan viha on täysin oikeutettua tai ainakin ymmärrettävää tuota narsistia kohtaan. Suosittelen alkajaisiksi vaaleanpunaista kirjaa ja vaikka aikakausilehden netin 111 vollia. Siinä voi kriittisyys palata.

Sakkeli

Tobias: Veijo Hietala on toki puhunut myös tästä aiheesta aikaisemmin. Tämä haastattelu on kuitenkin tehty nyt maaliskuussa. toimituksen puolesta

Silja Tenhunen

Tukiainen toimii helppona sylkykuppina monelle oman elämänsä epäonnistujalle, jotka tarvitsevat jotain/jonkun johon purkaa omia patoumiaan...

Juu-u

Nalle Österman on todella epäpätevä "toimittaja", ei tajua todellisesta journalismista mitään eivätkä "näädät" tule alistumaan hänen käsikassarakseen. - Keksi jotakin muuta, Nalle, leipäsi pitimiksi.

Vanha feministi

Veijo "baskeri" Hietaselle vastine:

Mediahutkija Veijolle
Onko Veijo tutustunut miten Johanna Tukiainen on käyttänyt ja hyödyntänyt mediaa?
Keskeisin sisältö tiivistettynä on oman egön pönöttämistä, muiden rikollista solvausta, etenkin niiden joiden kanssa Johannalla on mennyt "sukset ristiin" ja outoa uskonnon sekä oman ylemmyyden ja suuruuden korostamista.
On Johanna myös käyttänyt mediaa laajasti hyväkseen arvostellessaan Suomen oikeuslaitosta ja solvatakseen sekä syyttäjää että tuomaria.
Johanna on aivan uransa alusta asti pyrkinyt hyödyntämään kaupallista mediaa keinolla millä hyvänsä myydäkseen tuotettaan.
Mitä tulee FT Veijon mainitsemaan Hitleriin, niin kyseinen henkilöhän oli ilmeisen persoonallisuushäiriöinen tapaus jonka kykyjä oli myydä ideologiansa kansalle.
Mitä tulee Johannaan, niin kiistämättä hän ei ole tapattanut vielä ketään, mutta omalla toiminnallaan piinannut melkoista määrää ihmisiä vuosia.
On vaikea sanoa onko viiksiniekan sielu mustempi kuin sellaisen ihmisen joka kokee oikeutuksekseen vainota ihmisiä kokemistaan "vääryyksistä" silmittömästi aina maailman tappiin ja turvautua henkisen väkivallan lisäksi myös brutaaleihin postauksiin sekä törkeän pahoinpitelyn rajoilla liikkuvaan pahoinpitelyyn ( esim. pulloa astalona käyttäen) Henkilöön joka tavoittelee marteriaa keinolla millä hyvänsä ja kiistää olevansa materialisti. Äärimmäistä väkivaltaan asti venyvää kostonhimoa ja kaikesta tästä huolimatta itsensä uhrin asemaan asettamista.
Suomalaiset ovat lukeneet Johannan itsestään itseriittoista luomaa mediakuvaa ja etenkin lukuisat todetut valheet saavat karvat pystyyn kansalla. Myös tulkittavissa oleva tekopyhyys ja käsittämätön marttiirius saattavat saada sapen sekä sanaisen arkun kiehumaan.
Mitenkä tarkkaan mediatutkija Hietanen on tutustunut ilmiöön Johannan tuotosten perspektiivistä?
Mediatutkija FT Veijo Hietanen voisi hutkia aihetta silleen tieteellisemmin ja syvemmin tutkimalla Johanna Tukiaisen mediakäyttäytymistä taikka pitäytyä haastatteluissaan yksityishenkilö Vekana mainitsematta olevansa Mediatutkija, FT Hietala. Akateeminen kiitos!!!!!!

sarin

Ehkäpä arvon mediatutkija sai negatiivisen palauteryöpyn koska ei silloinkaan tiennyt mistä puhuu.

Kannattaa muistaa se että palaute on nimenomaan palautetta. Esimerkiksi kun Tukiainen kertoo sadatta kertaa muuttavansa ulkomaille, ei ole mikään ihme että siihen vastataan että muuta jo. Tai kun hän mainitsee olevansa kaunis ja samalla haukkuu suomalaiset naiset harmaakoivuiksi ja rumiksi, varmasti tulee eriäviä mielipiteitä. Jos Johannalla on oikeus julkiseen mielipiteeseensä, kai yleisöllä on oikeus omaansa?

Aiemmassa haastattelussa Hietala kertoo seuranneensa nettikeskusteluja vuosia. Mutta onko hän seurannut Johannan omia kirjoituksia? Niitä, joihin nämä keskustelut pohjautuu. En tiedä onko minulla maallikkona kykyä arvioida oikein, mutta mielestäni varsinaista vihaa esiintyy aika harvoin, pääasiassa silloin kun on kyse Tukiaisen varsin kehnosta koiranhoidosta. Tai kun hän on intoutunut haukkumaan maanrakoon jonkun jonka kanssa on tullut erimielisyyksiä.

Johanna myös säännönmukaisesti vierittää vastuun omista mokistaan muille. Suomessa oikeuslaitos toimii pääasiallisesti hyvin, joten on aika lailla mahdotonta että syytön ihminen tuomittaisiin toistuvasti väärin. Mitä tulee Kanerva-tapaukseen, Johanna vuoroin ottaa "kunnian" itselleen, vuoroin huutaa ettei se ollut hänen vikansa. Itse asiassa julkisuuskuva lähti menemään väärään suuntaan heti alussa kun hän, saatuaan negatiivista palautetta pidetyn ulkoministerin erottamisen johdosta, alkoi syyttää viestit julkaissutta lehteä. Vaan miten ko lehti olisi saanut haltuunsa kahden ihmiset yksityiset viestit, ellei toinen osapuoli niitä olis antanut...

Johannan on osoitettu puhuvan palturia niin paljon, että tässä vaiheessa on ihan sama mitä hän sanoo, tai tekee, sitä ei uskota. Ja palaute on sen mukainen. Johannaa myös kehutaan, jos aihetta on. Valitettavan harvoin sitä vaan näyttää olevan.

erppu

Hietala on oikeassa , Netissä haukkujat ei ole normaaleja,suurin osa on työttömiä, päihde ja mielenterveys ongelmista kärsiviä tai muuten luusereita. Sitten halutaan tuntea ittensä paremmaksi ja kaataa omat paskat Tukiaisen niskaan. Luulen että se kaikki haukkuminen tulee kääntyyn dissaajia vastaan. Oikeasti olenkin enenmmin Johannan puolella rikoksistaan huolimatta kun häntä haukkuvien.

alana85

On olemassa psykopaatteja, jotka manipuloivat joukkoja kiusaamaan yhtä. Ilmiö on nimeltään gang stalking ja psykopaatteja kutsutaan gang stalkingissa saastaisiksi rotiksi.
Osallistuja ovat tyhmiä, laumasieluisia, ja oma elämä on epätyydyttävää tai sitä ei ole nimeksikään.

Anonyymi

Hahahahaha.... hyvin määritelty tämä roskasakki! Uskovaisia fundamentalisteja jotka eivät olisi mitään ilman Tukiaista. Ja niinkuin muutkin uskovaiset kotka samaistuvat jumalasnsa japyrkivät hänen kaltaisekseen, niin tämäkin roskasakki seuraa (Tukiaista)jumalaansa ja samaistuu häneen. Itse en välitä tuon täytistä Tukiaisista, mutta vielä vähemmän välitän tästä vähäjättöisestä idioottilaumasta joka seuraa Tukiaista niinkuin narkkarit huumediileriä.
Jos Tukiainen yhtäkkiä katoaisi julkisuudesta, tämä roskasakki olisi täydellisesti hukassa.

Niin se on

Eihän tuollaisessa terveenä pysy, mitä Johanna Tukiainen on kohdannut.
Kai hän on tavallaan pelastanut monta naista kuolemalta parisuhdeväkivallassa, kun nämä reppanamachopsykopaattimiehet ovat jahdanneet Tukiaista, niin naisensa kannattavat innoissaan myös Tukiaisen jahtaamista, ovat näin itse säästyneet ja muut lähimmät.
Kukaan jolla on oma elämä tai terve mieli, ei tuollaiseen vainoon ala, mitä Tukiainen on kohdannut.
Olen jo pidempään miettinyt, miten tuollainen voi edes olla laillista tai sallittua.
Hävetä nämä toista metsästävät elukat eivät varmaankaan osaa, ovat sitä wt-sakkia.

Anonyymi

Mitä vainoamista se on jos lukee ja kommentoi julkkiksen pitämää julkista blogia? Tai ottaa kuvan kadulla bongaamastaan julkisuuden henkilöstä? Meillähän on jopa lehtiä jotka maksavat näistä kuvista. Jos kirjoittaa puutaheinää on ihan varma että ihmiset korjaa sen. Toki siinä tulee kaikki yhtä vastaan-fiilis mutta ei se mitään vainoa ole. Ennemmin pitäisin rottia sisältävän postin lähettelyä ja jatkuvia häirikkösoittoja vainoamisena.

Anonyymi

Kaikki empatiani kohdistuu Markku Tukiaiselle. En voi käsittää kuinka hän kestää sen käsittämättömän, silmittömän vihan ja raivon, jonka Johanna häneen kohdistaa. Vielä pahempaa, kun ajattelee, että julkisuudessa puhuminen on Johannan työtä, jolla hän ansaitsee toimeentulonsa.
Johanna kirjoittaa perheestään tietoisesti julkisuuteen, milloin huorittelemalla, milloin uhkaamalla kertoa salaisuuksia äidistään. Isän sairaudet hän on levitellyt kaikkien hulluina pitämiensä näätien riepoteltavaksi. Tämä kaikki silksi, ettei perhe aina tue hänen tekojaan.
Aivan varmasti Johanna tietää, että palaute tulee olemaan tuomitsevaa (näätimistä).
Ihmettelen, että jos Johannan rikokset ja teot läheisiään ja ex-kavereitaan kohtaan tuomitaan jyrkästi, niin se on väärin. Pitäiskö meidän sitten kiitellä ja kehua, olen myös tippunut kärryiltä.
Kaiken kaikkiaan Johannan ainoa julkisuudessa pysymisen tae on enää tällä viha-keskustelulla ratsastaminen.
Nyt, kun tutkijat, radio ja TV ovat antaneet Johannalle tavallaan oikeutuksen ajatella, että vain näädät ovat kaiken pahan alku ja juuri, niin toivon tosiaan, ettei hän ala enempää ajatella olevansa pyhimys ja koskematon, jonka teot ovat kaikkien yhteisesti sovittujen sääntöjen yläpuolella.

aika vanha jo

Mielenkiintoista että nämä suomi24-neropatit tulivat tännekin puolustelemaan Tukiasen solvaamista. Joskus kävin yhteen kirjoitukseen kommentoimassa että eikö teidän haukkujien tulisi myös katsoa itseänne peilistä, vastaus oli tosiaan mielenkiintoinen: Koska Tukiainen oli olemassa ja hölmöilee, se on itsestään kuin lupa hänen haukkumiselleen.
Hietala on oikeassa. Uskaltautukaapa mennä esimerkiksi suomi24-saitille, Johannaa koskevaan ketjuun, kummastelemaan porukan haukkumista ja solvaamista ja tunne on tosiaan kuin olisi pyhäinhäväistyksen tehnyn. Tuksun haukkujia ei saa missään nimessä kritisoida siellä :) Tosin huomasin nopeasti että kyseessä on todennäköisesti enemmän tai vähemmän syrjäytynyttä tai nuorempaa sakkia, joilla on intoa päivästä toiseen ihmetellä sitä, että jollain saattaa mennä huonommin kuin itsellään.
Johanna ei todennäköisesti ymmärrä, mikä hänen omakuvansa on, tai mitä hän tekee. Mutta enemmän säälin näitä "kivien viskojia" , joilla luulisi olevan ymmärrystä jättää nainen omaan rauhaansa. Pikkuhiljaa vähenisi seiskaltakin into tehdä roskajuttujaan Tuksusta. Ehkä.

James D

Samaa voin sanoa Tuksun tavasta kohdella ihmistä, joka on eri mieltä hänen kanssaan. Julian juottamisen ja keikoille raahaamisen ollessa kiivaimmillaan kerroin hänelle, mitä se aiheuttaa diabetesta sairastavalle ja minkälainen elämä voisi olla parempi vaihtoehto. Vastaus oli: vitun idiootti, nyt lähdet liitämään. Tuosta keskustelusta jäi sellainen maku, että Tuksulle ei voi puhua järkeä edes niin vakavassa asiassa ja Julian hautajasiin ei sitten kauaa mennyt. En sano, että Julian kuolema olisi ollut yksin Tuksun syytä, mutta sen sanon, että kenkää tulee, jos sanot poikkipuolisen sanan ja seura on tehnyt kaltaisekseen.

yrittänyt

nimimerkki strippaava pygmi hymyn k-palstalla pahin solvaaja.. Onko sulla järkee, no eipä varmaan.

Johannan deitti-ilmoitus
Onkohan inboxi jo täynnä?
Käytkö Veijo H:lla flaksi?

JÄTÄ NYT JO AINAKIN HIETALA RAUHAAN .
Oletkin jo aivan tarpeeksi itsesi nolannut noilla solvauksillasi pygmi ressu , muka mies voi herran jesta sentään .Suomalainen mies voi hyvä jumala auta tuota resukka bykmiä kun strippaa vaan . lomaltaan kun palas het alkoi solvaus hymyn ja muiden palstalla .

riisuva pygmi

MIKSI SITTEN POLIISIT EI PUUTU JOHANNAN HERJAAMISEEN JA KUVIEN JULKAISUIHIN. ONKO POLIISIT JA TUTKIJAT TEHNEET VIRKAVIRHEEN JÄTTÄESSÄÄN TUTKIMATTA NÄÄDIDTÄ TEHDYT RIKOSILMOITUKET ( ON TEHTY UEITA KYMMENIÄ)

NIMIMERKKEJÄ; näädänpesä, kalis . strippaava pygmi. kolmasveli . jesseihanite. mänäädin ja angeli siinä poliiseille ja tutkijoille aihetta tutkia tarkemmin heidän kirjoituksiaan hymy palstalla .

Pedofiilien ilmiantajana tunnetulle miehelle luettiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa keskiviikkona syyte yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Syyttäjän mukaan mies julkaisi ylläpitämällään Facebook-sivustolla törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun miehen kuvan. Lisäksi hän linkitti kuvan uutiseen, jossa kerrottiin miehen hieman yli kahden vuoden ehdottomasta tuomiosta. Pedofilian uhrien puolesta -sivustolla tiedot olivat useiden henkilöiden saatavilla.

Syyttäjä katsoo, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan tuomitulle vahinkoa ja kärsimystä.

että silleen samallainen oikeus kaikille ja tutkinta myös vaikka onkin kysymys johannasta

riisuva pygmi

Kiitos professori Alf Rehnille erittäin asiallisesta ja analyyttisestä kommentista. Hietala (synt. 1950) on totaalisesti pudonnut somen kehityksen rattailta, ja aivan väärä henkilö haastateltavaksi tässä asiassa. Kyseessä on siis myös Iltamakasiinin toimitukselta/toimittajalta ammattitaidon pohjanoteeraus.

Tampereen tsaaritar

Johanna Tukiainen on eräänlainen symboli sille mitä monet suomalaiset ovat, eli juoppoja blondeja. Monet suomalaiset miehet taas ovat Matteja, juoppoja ex-urheilijoita. Vihaamalla tai pilkkaamalla näitä voi kätevästi "osoittaa" itselleen ettei itse ole samanlainen. Tosin jos jotain yhdistävää piirrettä ei olisi, ei pilkallekaan olisi tarvetta...

Marek B

Kommentoijat ovat sairasta porukkaa. Suomen kansa on degeneroitunutta roskasakkia. Kunnon kansanmurha eli sota tekisi hyvää tälle vitun paskasakille.

Sarjatulta koteihin