Levyarvio: Jukka ja Jytämimmit panevat Suomen ja suomirockin kuntoon

Jukka ja Jytämimmit: Jytää vaan (Keltaiset levyt)

11/10

Yellow House

Mara Balls, Raaka-Gini sekä Jukka Nousiainen tarjoilevat yhdessä erittäin kivat ja kovat rokit.

Alpo Nummelin

<p>ARVOSTELU &nbsp; Jukka ja Jytämimmit -yhtyeen debyyttialbumi pelastaa Suomen sekä suomirockin, väittää Iltamakasiinin musiikki- ja viihdetoimittaja Nalle Österman.</p>

Suomi on saanut uuden hallituksen. Monet tuntuvat pelkäävän. Sosiaalinen media on täynnä kauhistelua ja jestastelua. Miten tästä oikein selvitään, kyselee moni.

"Suomi kuntoon, Suomi kuntoon, nyt pannaan Suomi kuntoon", veisattiin Keskustan taannoisessa vaalilaulussa. Se onkin oikein mainio ralli, kerrassaan nerokas. Siinä on sanomaa! Kuka suomalainen nyt ei haluaisi panna Suomea kuntoon? Häh? HÄH?

Puolustusvoimat lähettää liki miljoona reserviläiskirjettä maamme puolustusvoimiin kuuluvalle reserville. Kyse on rutiinitoimenpiteestä, ei tällä ole mitään tekemistä Venäjän uhan kanssa, armeijasta ilmoitetaan. Kansa on ihmeissään. Mihin tämä maa onkaan menossa?

Kaiken tämän kaaoksen ja kauhun keskellä taivaalta laskeutuu pelastus. Se tulee vanhan japanialaisen käytetyn moottoripyörän selässä. Jytä-Yamahan. He ovat kuulleet Keskustan kutsun. He ovat tulleet panemaan suomirockin kuntoon. He ovat tulleet panemaan Suomen kuntoon.

He ovat Jukka ja Jytämimmit.

Maailma on täynnä kaikenlaisia ihmeellisiä triokokoonpanoja. Jimi Hendrix Experience. Cream. Grand Funk Railroad. ZZ Top. Hortto Kaalo. Hurriganes. Motörhead. Stray Cats. Venom. Warfare. Exciter. Peer Günt. Melrose. Kingston Wall. The Souls. Atomirotta.

Nyt tuohon kunniatauluun voi lisätä nimen Jukka ja Jytämimmit.

CD:n näyttöruudun mukaan Jytää vaan -levyllä on mittaa 33 minuuttia ja 33 sekuntia.

Sattumaako?

Pyhä kolminaisuus.

Tämä jumaluus ei synny isästä, pojasta ja pyhästä hengestä vaan laulaja-kitaristi Jukka Nousiaisesta, basisti Mara Ballsista (os. Maria Mattila) sekä rumpali Raaka-Ginistä (os. Sini Mäenpää).

He syntyivät tähän kylmään ja karuun maahan tuottamaan iloa ja meininkiä tänne murheellisten laulujen maahan, missä turvennuijat ja eronneet muijat kaljaansa maistelee sekä missä pari-kolme puukotetaan joka perjantai ja sitten vielä mukiloidaan muijat tottakai.

He astuivat lavalle, laittoivat piuhat kiinni ja alkoivat paukuttaa. Hymy huulessa, temmi tanassa, svengi saapikkaassa, nasta laudassa. Tätä se on, siskot ja veljet, rock'n roll. ROCK'N ROLL! Unohdetaan surut ja murheet ja pannaan JYTÄÄ VAAN!

Tämä on jokaisen karvanopilla ja tuoksuhavuilla varustetun kesäauton vuoden 2015 jytäkasetti ja jytälevy. Vielä koppa kaljaa takakonttiin, Super oil and ASD, eikä muuta tarvita.

Joskus aikoinaan oli sellainen bändi kuin Hurriganes, joka julkaisi levyn nimeltä Roadrunner.

Vuonna 2015 Jukka ja Jytämimmit julkaisi levyn nimeltä Jytää vaan.