Huhhuh! Venäläinen natsibändi esiintyy tänään Helsingissä sittenkin – nyt puhuu yhtyeen johtaja!

Verkosta löytyvän kuvamateriaalin perusteella Korrozia Metallan aatemaailma ei näytä jättävän arvailuille sijaa: yhtyeen perustaja ja basisti Sergey Troitsky (partainen mies oikealla ilman paitaa) tervehtii yleisöä kansainvälisesti tunnetulla käsimerkillä.

Korrozia Metalla

PRKL Clubin mainos Korrozia Metallan keikasta.

Mainos

<p>SHOKKIROKKI &nbsp; Jo kertaalleen peruttu moskovalainen thrash metal -yhtye Korrozia Metalla on saanut sittenkin luvan esiintyä Helsingin Kaisaniemen PRKL Clubilla, tietyin ehdoin.</p>

Sunnuntaina 12. huhtikuuta 2015 Iltamakasiini uutisoi, kuinka kansallismielinen venäläinen thrash metal -yhtye Korrozia Metalla oli tilattu esiintymään Helsingin Kaisaniemessä sijaitsevaan PRKL Clubiin. Tieto yhtyeen ideologiasta ja ajatusmaailmasta oli selvinnyt aiemmin viikolla antifasistisen Varis-verkoston tekemän selvitystyön myötä.

Mediakohun ja sosiaalisesta mediasta seuranneen paineen myötä PRKL Club oli jo ehtinyt kertaalleen perua keikan – tai kuten sosiaalisen median viesti kuului: "Kyseinen esiintyjä on poistunut ohjelmalistalta."

Seuraavana päivänä, maanantaina 13. huhtikuuta 2015 tapahtuman ulkopuolinen järjestäjä halusi selventää näkökantojaan ja tuntemuksiaan Iltamakasiinille konserttiin liittyen, sanoutuen itse irti kaikenlaisesta natsismiin, äärioikeistoon ja fasismiin viittaavasta toiminnasta.

Tämän jälkeen olikin pitkään hiljaista, minkä myötä moni ehti varmasti jo uskoa keikan peruuntuneen kohun seurauksena.

Sunnuntaina 31. toukokuuta 2015 konsertin järjestäjätaho välitti Facebookiin kuitenkin pitkän ja polveilevan tiedotteen, jonka perusteella Korrozia Metalla esiintyisi sittenkin, mikäli yhtye sitoutuisi tapahtuman järjestäjän asettamiin tiettyihin ehtoihin.

Nämä ehdot kuuluvat tiedotteen mukaan seuraavasti:

– Korrozia Metalla soittaa VAIN ja AINOASTAAN 3-4 ensimmäisen levynsä biisejä, jotka eivät sisällä rasistisia tai väkivaltaan yllyttäviä sanoituksia.

– Korrozia Metalla toimittaa meille ajoissa illan settilistan ja sitoutuu siihen, että biisit todellakin ovat tasan eivätkä melkein niitä, jotka on sovittu

– Kaikki sopimukset solmitaan sekä yhtyeen edustajan että itse yhtyeen kanssa.

– Varisverkosto ja muut antifasistit ovat tervetulleita tarkistamaan meiningin poliittisen korrektiuden (maksua vastaan), mikäli sitoutuvat pidättäytymään toimintakuvauksessaan mainituista ”fyysisistä yhteenotoista”.

Tiedotteessa PRKL Club sanoutuukin irti väkivallasta ja ismeistä painottaen, että "kuka tahansa voi järjestää keikkoja vuokraamalla tilamme, mutta käytännössä klubilla on harvemmin kuultu valtavirtapoppia. [...] Konsertin takana ei ole PRKL Club vaan metalli- ja punk -rintamalla laajemmaltikin toimiva keikkajärjestäjä, jota bändissä kiinnostaa sen alkuaikojen asema venäläisen crossover-thrashin pioneerina."

Korrozia Metallan bändiliiderin Sergei "PaukTroitskyn antama lausunto illan keikan tiimoilta kuuluu suomennettuna tarkalleen ottaen näin:

"Hei! Olemme Korrozia Metalla. Soitamme thrash metallia. Kaiken mitä näet ja kuulet musiikissamme on vain parodiaa (tai sarkasmia, tälle sanalle ei löydy suoraa ja tarkkaa käännöstä) ja helvetillisen hauskaa.

Kaikki sanoituksemme ovat vain järkyttäviä tarinoita todellisuudesta ja epätodellisuudesta. Emme markkinoi emmekä propagandoi väkvaltaa tai suoraa toimintaa kenellekään. Me teemme vain hauskaa ja viihdyttävää musiikkia, jonka tarkoitus on tuottaa ihmisille iloa.

Korrozia Metalla on majesteettinen hauskanpitojoukko, joka lähettää ihmiset helvetin pimeyteen!"

Korrozia Metalla (RU), Evil Angel, Grave Violator ja suomalainen strippari Mirayah tänään lauantaina 6. kesäkuuta 2015 PRKL Clubilla (Kaisaniemenkatu 4) klo 22. Liput 20 euroa.

Kommentit

Toivottavasti tunnettu Suomalainen antifasisti Johan Bäckman tulee vastustamaan näiden äärioikeistolaisten Suomeen tuloa äänekkäästi.

Antti

Kännissä ja läpällä, maahanmuuttokritiikkiä suoraan Kremlistä. Läpikorruptoituneelle ja umpirasistiselle Ratakadun Valpolle Euraasian Unionista Suomeen lähetettyjen ääriliikkeiden kansakuntaamme jakava agitaatio ei tälläkään kertaa osoittaudu ongelmaksi. Kunhan tulijoiden väri vain on puhtaan arjalainen.

Ratatehtaankatu 88