Mikä oivallus! Hoivakodin asukkaat pääsivät Rivieran-matkalle – toimitusjohtajan kypäräkameran avulla

Maija Kihlstedt tarjoilee roseviiniä Sammatin Syysviirun asukkaille. Hoivakodissa tarjoillaan alkoholia silloin tällöin juhlapyhinä. Nyt lasillinen viiniä juhlisti virtuaalimatkaa Ranskan Rivieralle.

Erja Hinkkanen

Hoivakoti Syysviirun hoitajat olivat ainakin yhtä nopeita kuin katukahvilan tarjoilija Antibesin kaupungissa Ranskan Rivieralla. Patonki oli käsinkosketeltavaa, lämmintä ja tuoksuvaa. Maylen Tammela tarjoamassa patonkia.

Erja Hinkkanen

–¿Tunnistatko, toimitusjohtaja Tanja Peltoniemi kysyy Marja Väänäseltä. Kyllähän Väänänen tunnisti Rivieran maisemia. Nuorempana Väänänen kävi siellä usein.

Erja Hinkkanen

Hoivakoti Syysviirussa tehtiin historiallinen matka netin välityksellä. Kotisohvalla syötiin patonkia  ja naukattiin lasi viiniä.

Nyt näkyy, yes, sanoo toimitusjohtaja Tanja Peltoniemi riemuissaan kun televisioon ilmestyy aurinkoinen näkymä välimerellisestä satamasta.

Ollaan Hoivakoti Syysviirun olohuoneessa ja yhteys Nizzan lähellä oleva Antibesin kaupunkiin Ranskan Rivieralla on avautunut. Nojatuolimatka helteiselle Välimerelle voi alkaa.

Matka on historiallinen. Koskaan aiemmin eivät suomalaisen hoivakotien asukkaat ole päässeet ulkomaille virtuaalisesti. Syysviirun lisäksi virtuaalimatkalla on Hopeaharjun hoivakoti Noormarkussa.

Antibesissä oppaana toimii Suomen Kotilääkäripalvelu Oy:n toimitusjohtaja Jani Korpela. Perheensä kanssa Rivieralla lomaileva Korpela on varustautunut kypäräkameralla. Se herättää kaupungin kujilla huomiota. Kirpputorilla Korpelalta vaaditaan pariinkin otteeseen rahaa kuvaamisesta.

Enenn Rivieran-matkaa Syysviirun asukkaat ovat käyneet virtuaalisesti Ateneumissa ja Korkeasaaressa. Piipahdus Rivieralla herätti toiveita uusista ulkomaanmatkoista.

Lämpöasteita Välimerellä on kolmekymmentä.

– Paljonko Syysviirussa, Korpela kysyy.

Kuusitoista, kertoo Peltoniemi.

Näkymä Välimereltä herättää muistoja.

– Oui (kyllä), vastaa Pekka Väänänen ranskaksi, kun Korpela kysyy kuinka on moni käynyt Ranskan Rivieralla.

Vaimo, Marja Väänänen tunnistaa ruudulta uimarannan ja monet kujat ja kadut.

– Tuolla vietimme pitkiä aikoja kesäisin, hän sanoo.

Virtuaalimatka huipentuu roséviinin ja patongin nauttimiseen yhdessä Korpelan kanssa.

– Kippis, hän kohottaa maljaa kolmentuhannen kilometrin päässä.

Syysviirussa asukkaat saavat nauttia alkoholia silloin tällöin.

Ennen Rivieran matkaa Syysviirun asukkaat ovat käyneet virtuaalisesti Ateneumissa ja Korkeasaaressa. Piipahdus Rivieralla herätti toiveita uusista ulkomaanmatkoista.

Sirkka Pirinen ehdottaa matkakohteeksi Australiaa. Sitä Korpela ei uskalla luvata.

– Mutta kävisikö Uusi-Seelanti, hän kysyy.

Sekin kelpaa Syysviirun asukkaille.

Korjattu Korpelan titteliksi toimitusjohtaja 29.6. klo 13:48

Käyttäjän erja.hinkkanen@media.fi kuva
Erja Hinkkanen