Puheenaihe

TV:stä tutulla politiikan gurulla onkin rakas Virossa

Arvuuteltu salaisuus paljastui. Facebookissa kuvat.

Tässä talossa Tallinnassa sijaitsee edustavan nuorenparin lemmenpesä.

Iltamakasiini

Ulkopoliittisen instituutin pitkän ja komean linjajohtajan, televisiossa Nato- ja Venäjä-kommenttejaan ilta illan perään laukovan Mika Aaltolan aviosäätyä ja mahdollista seurustelusuhdetta on arvuuteltu eri keskustelupalstoilla pitkään ja hartaasti.

Onko tämä raamikas ja terävä, tohtoriksi asti opiskellut herrasmies todellakin sinkku, jolla ei ole aikaa seurusteluun, perheestä nyt puhumattakaan?

Totta onkin, ettei Aaltolalla, 46, ole seurustelukumppania Suomessa – mutta Virossa hänellä sellainen sen sijaan on.

Aaltola on jo jonkin aikaa seurustellut Tallinnassa asuvan kolmikymppisen virottaren kanssa, jolla on työkokemusta muun muassa kirjanpito- ja konsulttitehtävistä.

Tällä hetkellä tämä näyttävä nuori nainen työskentelee Tallinnassa suomalaisen yrityksen palveluksessa ja tekee ajoittain myös alansa opettajantöitä.

Hänen kumppaninsa on julkaissut Facebookissa kuvan heistä yhdessä Turkissa.

Hänellä on työkokemusta myös Viron puolustusministeriöstä, jossa hän työskenteli audiittorina vuosina 2005 – 2007.

Se, että julkisuudessa mielellään viihtyvällä Aaltolalla on kumppani nimenomaan Tallinnassa, on siinä mielessä loogista, että hänellä on Tallinnassa myös säännöllistä läsnäoloa vaativa työ. Aaltola nimittäin hoitaa Ulkopoliittisen instituutin virkansa ohessa professuuria Tallinnan yliopistossa.

Hän opettaa Tallinnan yliopiston valtiotieteiden instituutissa ”kansainvälisiä suhteita ja Eurooppa-opintoja”.

Aaltolalla on naisystävänsä kanssa Tallinnassa myös yhteinen firma, joka on rekisteröity vuokra-asuntoon kaupungin keskustan tuntumassa. Yritys on perustettu viime joulukuussa.

Mika Aaltola ei ole julkisuudessa hiiskunut kauniista seurustelukumppanistaan, mutta hänen kumppaninsa on julkaissut Facebookissa kuvan heistä yhdessä. Kuva on otettu Turkissa.

Facebookin yhteisten tilapäivitysten tapahtumapaikoiksi nainen hän on merkinnyt eri kaupunkeja Euroopassa, mutta myös esimerkiksi Himos Golfin Suomessa.

Tällä kolmikymppisellä virottarella on myös akateeminen loppututkinto ja parhaillaan hän jatkaa opintojaan Tallinnassa maisterintutkintoon saakka. Hän on käynyt koulunsa Pärnussa ja on aikoinaan pelannut lentopalloa kilpailutasolla asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat