Viihde

AC/DC tänään Hämeenlinnassa – tässä viime hetken vinkit

AC/DC:n kitaristi Angus Young ja laulaja Brian Johnson.

Solarpix / PR Photos

Sää

Keskiviikkopäivän aikana on luvassa enimmäkseen sateita ja mahdollisesti ukkostakin. Hyvää on kuitenkin se, että viimeisimpien ennusteiden mukaan konsertti-illaksi sade näyttäisi taukoavan.

Ihmismäärät

Hämeenlinnaan ja Kantolan tapahtumapuistoon on tulossa 50 000 ihmistä. Jonoja syntyy.

Järjestäjä tiedottaa

Seuraa viimeisimpiä tietoja tapahtumasta Facebookissa, järjestäjän Twitter-tililtä hashtagilla #acdcfinland ja tapahtuman nettisivuilta.

Aikataulu

Konserttialueen portit avataan ja turvatarkastukset aloitetaan kello 15. Samalla ravintolat ja myyntipisteet aukeavat.

Ensimmäinen yhtye Santa Cruz aloittaa noin kello 19.

Toinen yhtye Vintage Trouble aloittaa noin kello 20.

Pääesiintyjä AC/DC aloittaa noin kello 21.

Annetut soittoajat ovat arvioituja ja saattavat muuttua vielä keikkapäivänäkin.

Liikennejärjestelyt

Hämeenlinnaan pääsee kaikkein kätevimmin julkisilla kulkuneuvoilla ja itse kaupungissa kaikki, myös konserttialue, on kävelyetäisyydellä.

Konserttialueelle saavutaan keskustasta kävelyreittiä  Vanajantie – Kantolankatu – Luukkaankatu – Puusepänkatu. Sisäänpääsyportit konserttialueelle sijaitsevat Puusepänkadulla. Kävelymatkaa Hämeenlinnan rautatieasemalta pääporteille on noin 3 kilometriä. Pyöräilijöille on varattu pyöräparkkialue läheltä konsertin portteja Puusepänkadulla.

Omalla autolla ei kannata konserttiin saapua, sillä Kantolan alueella ei ole pysäköintitilaa eikä läpiajoa. Autolla Hämeenlinnaan suuntaavia kehotetaan jättämään auto ensisijaisesti Hämeenlinnan keskustaan esimerkiksi pysäköintihalliin ja jatkamaan sieltä Kantolaan kävellen.

Maksullinen parkkipaikka rajalliselle määrälle autoja löytyy myös Visamäestä, josta matkaa Kantolan tapahtumapuistoon on noin 3,5 kilometriä. Takseille ja kyydin tapahtumaan saaville järjestetään drop off -piste Vakuutusyhtiö Pohjantähden pihaan, joka sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa. Ajo drop off -pisteelle käy Pikkujärventien kautta.

Pysäköintikieltoalueet on merkitty asianmukaisin kyltein. Lähiteitä on suljettu liikenteeltä jo konserttipäivää edeltävänä päivänä ja niille on odotettavissa paljon rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi.

Mitä varusteita mukaan

Sateenvarjojen tuominen on kielletty turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Sateisella kelillä yleisöä kehotetaan tarvittaessa varustautumaan sadeasuin. Järjestäjä suosittelee myös hyviä, säänmukaisia jalkineita, joilla jaksaa tallata koko keikkapäivän ajan.

Aurinkoisella kelillä tärkeitä ovat päähine, aurinkolasit ja aurinkovoide. Kantolan tapahtumapuisto saattaa olla tuulinen, joten järjestäjä kehottaa varustautumaan pitkähihaisella paidalla tai takilla.

Myyntipisteissä asioimisen nopeuttamiseksi järjestäjä suosittelee ottamaan mukaan käteistä rahaa. Baarialueella ja myyntipisteissä käyvät myös yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Järjestelmäkameroiden, videokameoiden ja nauhureiden, retkikalusteiden, grillien, tölkkien, purkkien, alkoholijuomien, laser-osoittimien, aseiden, ilotulitteiden sekä muiden vaarallisten aineiden tai välineiden tuominen tapahtumaan ja sen välittömään läheisyyteen on kielletty.

Mukaan voi ottaa enintään 0,5 litran avaamattoman muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon.

Kuulosuojaimia voi ostaa myös festarialueelta. Porttien tuntumasta löytyy maksullinen narikka, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen.

Konsertin jälkeen

Konsertti päättyy klo 24:ään mennessä.

VR on järjestänyt lisäjunia konsertin päättymisen jälkeen Helsinkiin ja Tampereelle. VR:n ohella myös useat pitkän matkan bussiyritykset järjestävät kuljetuksia konsertista kotiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat