Oho, Dingon Neumann ja Yön hovisäveltäjä Jussi Hakulinen löivät hynttyyt yhteen!

Pertti Neumann (vas) ja Jussi Hakulinen tekivät pienen palan suomalaista musiikkihistoriaa Porissa perjantaina 28. elokuuta 2015.

Kuvakaappaus Youtubesta

SUOMIROCK 1980-luvun porilaiset kilpakumppanit löysivät yhteisen sävelen vuonna 2015, kuten tuore Youtube-videoleike paljastaa.

Porissa tehtiin elokuun lopulla pieni siivu suomalaista musiikkihistoriaa, kun Yö-yhtyeen rakastetuimmat laulut säveltänyt Jussi Hakulinen (s. 1964) lyöttäytyi yhden laulun ajaksi Pertti Neumannin (s. 1959) johtaman Dingo-yhtyeen solistiksi.

1980-luvun puolivälissä porilaiset Dingo ja Yö olivat hetken aikaa suomirockin kuumimmat kilpailijat ja suosituimmat nimet. Vielä tuolloin olisi ollut täysin ennenkuulumatonta, että jommankumman yhtyeen lauluntekijä olisi tehnyt syrjähypyn toisen riveihin.

30 vuotta myöhemmin voi näemmmä mahdottomastakin tulla täyttä totta, kun 1980-luvun teini- ja nuorisoidolit esittävät rinta rinnan Dingon 1984 julkaistun hittikappaleen Levoton Tuhkimo perjantaina 28. elokuuta 2015 Bar Kino -yökerhossa, missä kuvattu video löytyy nyt Youtube-videopalvelusta.

– Aikoinaan silloin kun Dingo ja Yö taisteli Suomen ykkösbändin paikasta, niin me kuunneltiin Yön kanssa [Dingoa]. Ja kun tuli Levoton Tuhkimo, niin me rakastuttiin täysin. Siinä me tiedettiin, ettei me olla ykkösiä enää, mutta nyt mä olen täällä laulamassa sitä. Maailma on ihmeellinen, Hakulinen kertoo hurraavalle yleisölle kappaleen puolivälissä, saaden Neumannilta toverillisen halauksen ja kumarruksen.

Iltamakasiini on selvittelemässä, onko lupaavasti alkaneelle yhteistyölle mahdollisesti luvassa vielä jatkoa, mutta onneksi on jo nyt mahdollista katsella ja kuunnella, miten Dingon klassikkokappale soi Jussi Hakulisen käsittelyssä!

 

Written by:

Nalle Österman

Ota yhteyttä

Helsingin Uutiset - puheenaiheet

Iltamakasiini Twitterissa