Venom Incin rumpali Abaddon lataa: "Nyky-Venom on tribuuttibändi!"

Ensiesiintymisensä Venom Inc. teki 25. huhtikuuta 2015 saksalaisella Keep It True -metallifestivaalilla.

Venom Inc.

METALLI Brittiläisen Venom-yhtyeen alkuperäinen rumpali Anthony "Abaddon" Bray hyökkäsi rajusti entisen keulahahmonsa Conrad "Cronos" Lantin johtamaa Venom-yhtyettä vastaan.

Black metal -tyylisuunnan kantaisäksikin kuvaillun Venom-yhtyeen kaksi alkuperäisjäsentä Anthony "Abaddon" Bray (s. 1957) ja Jeff "Mantas" Dunn (s. 1961) kokoontuivat tänä keväänä yhteen pitkästä aikaa saksalaiselle Keep It True -metallifestivaalille pienimuotoisen Venom-setin puitteissa.

Iltamakasiinikin oli paikalla todistamassa tämän pienen ihmeen.

Solistinaan parivaljakolla oli Venomissa vuosina 1988–1992 vaikuttanut basisti-laulaja Tony "The Demolition Man" Dolan (s. 1964), jonka kanssa yhtye levytti albumit Prime Evil (1989), Temples Of Ice (1991) ja The Waste Lands (1992).

Kolmikon Saksassa saama vastaanotto oli niin tyrmäävä, että lyhyessä ajassa trio huomasi keikkailevansa ja kiertävänsä Aasiaa, Etelä-Amerikkaa sekä Euroopaa soittaen hurmioituneelle yleisölle vanhoja Venom-klassikoita yli kolmen vuosikymmenen takaa.

Alkuviikosta, tiistaina 29. syyskuuta 2015 Venom Incin Tony Bray ja Tony Dolan antoivat liki tunnin mittaisen haastattelun ranskalaiselle metallilehdistölle yhtyeen Toulousen keikan jälkeen. Lehdistötilaisuudessa kaksikko paljasti muun muassa jo solmineensa tiiviin keikkailun myötä sopimukset livelevystä sekä kolmesta studioalbumista.

– Jos tekemisillämme ei olisi merkitystä tai arvoa, meillä ei olisi kolmen viikon Euroopan-kiertuetta tai neljän viikon Pohjois-Amerikan rundia marraskuussa, emmekä palaisi takaisin Etelä-Amerikkaan tai Aasiaan vielä tämän vuoden puolella, Dolan toteaa.

– Saimme ihan vanhan liiton levydiilin julkaista tulevat äänitteemme niin vinyylinä, cd:nä kuin kasettinakin. Ei sellaista tapahdu juurikaan enää. Mutta tämä bändi operoi ja käyttäytyykin vanhan liiton bändin tavoin, Bray jatkaa.

Sanojensa varmemmaksi vakuudeksi rumpali on siemaillut pieniä viskihörppyjä suoraan litran viskipullosta läpi koko haastattelun.

Haastattelun loppumetreillä 1979 perustetun Venomin perustajiin kuuluva Abaddon kohdistaa täyslaidallisen kritiikkiä nykyään Venom-nimellä keikkailevan ja levyttävän alkuperäisen basisti-laulaja Cronosin suuntaan.

– Tämä on vain henkilökohtainen mielipiteeni, mutta jos Cronosilla on kaksi jätkää, jotka eivät soita Venomin ulkopuolella lainkaan metallia vaan vetävät Bon Jovia soittavissa tribuuttibändeissä, he soittavat Venomiin palatessaan Venomia kuin he soittaisivat tribuuttibändissä, rumpali kritisoi.

– Minä ja Mantas emme voi tehdä niin. Me voimme soittaa Venomia vain samoin tavoin kuin uramme alussa. Se on tyylimme. Me emme ole tribuuttibändi, ne toiset kaverit on.

Venom Incin tulevat kiertuepäivät löydät tästä linkistä.

Written by:

Nalle Österman

Ota yhteyttä

Helsingin Uutiset - puheenaiheet

Iltamakasiini Twitterissa