Musiikki

Jekuttiko Kari Peitsamo fanejaan? Uutta musiikkia tulossa sittenkin!

SUOMIROCK Kari Peitsamo ilmoitti kuun alussa, ettei uutta musiikkia ole enää tulossa. Loppukuusta tuli tieto, että Suomen ahkerin levylaulaja on juuri taltioinut 118 uutta laulua.

Vuonna 1977 uransa levyttävänä artistina kappaleellaan Kauppaopiston naiset aloittanut Kari Peitsamo on tätä nykyä Suomen tuotteliain levyttänyt artisti.

Dex Viihde

Lokakuun 2015 alussa suomirockin elävä legenda Kari Peitsamo julisti Helsingin Sanomien verkkosivuilla lopettaneensa laulujen kirjoittamisen omaelämänkerrallisen Rokkari ja saarnamies -kirjansa tiimoilta tehdyn haastattelun perusteella.

"Saarnamies Kari Peitsamo ei tee enää biisejä", kuului jutun otsikko.

– Ei ole enää oloa, että haluaisin tai osaisin tehdä biisejä. Libido, seksuaalienergia, puhti puuttuu. Hyvin harva artisti tekee enää vanhoilla päivillään mitään kovin merkittävää, muotoili teologian opinnot vanhoilla päivillään aloittanut 58-vuotias rokkari musiikkiuransa jatkosta vielä 11. lokakuuta 2015 julkaistussa artikkelissa.

Tämän uutisen valossa oli yllättävää saada postia eräältä Iltamakasiinin ahkeralta lukijalta, jonka mukaan Kari Peitsamolla on uuden levyn äänitykset valmiina. Huhun mukaan tulevalle äänitteelle on tulossa peräti 118 laulua.

– Tieto on peräisin Peitsamon levy-yhtiön Rocket Recordsin pomon Juha Rantalan Facebook-päivityksestä, lähde vinkkaa.

Päätän samalta istumalta tarkastaa tiedon todenperäisyyden artistilta itseltään.

– Kyllä se on totta, vahvistaa Peitsamo puhelimitse tiedon Iltamakasiinille.

– Jos kerran Juha on tällaisen tiedon johonkin jo päivittänyt, niin enhän minäkään voi sitä enää kiistää.

Niin, koska itselläni ei ollut pääsyä Rantalan päivityksiin, päätin soittaa suoraan lähteelle.

– Se on oikein, noin se pitää tehdä. Niin minäkin teen, Peitsamo kehuu toimittajaanne.

– Siksi menen piispojen tai dekaanin puheille. Tämän takiahan puhelimet ja kommunikaatiovälineet on keksitty.

Missä ajassa nämä laulut ovat syntyneet, kun vielä tämän kuun alussa kerroit Hesarissa lopettaneeesi laulujen kirjoittamisen?

– No, tota... Se koko, äh... prosessi ja syntyhistoria, niin... m-m-me tavallaan, niinku vielä tässä vaiheessa, tai... mä en ole Juhan kanssa keskustellut tästä, että millä tavalla me tästä tiedotetaan ja muuta, niin... mä rohkaisen sua, että ota Juhaan yhteyttä.

Tähän ei näytä olevan tarvetta, sillä muutamaa hetkeä myöhemmin Rocket Records tekee päivityksen Facebookiin, missä vahvistaa tiedon.

– Kari Peitsamon tulevan levyn materiaali on matkalla miksaaja-masteroitsijalle. Levy sisältää kohtuulliset 118 esitystä. Tupla-cd "Maan alla" kaupoissa ensi vuoden alussa. Artistin omien sanojen mukaan levy on "hyvin kokeellinen", levy-yhtiöstä tiedotetaan.

Ehkä jonakin päivänä saamme vielä kuulla, missä ajassa tulevan äänitteen laulut oikein syntyivät. Sitä odotellessa sopii katsella vaikkapa Peitsamon viimevuotista yhteisesitystä Helsingin Kaapelitehtaalla Pertti Kurikan Nimipäivien kanssa.

 

Oletko ollut Kari Peitsamon keikalla?

Kyllä
85% (76 ääntä)
En
15% (13 ääntä)
Ääniä yhteensä: 89

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Musiikki

Uusimmat

Luetuimmat