"Vihaa minua! Minä palvon kaaosta! Minä satutan! Oletko jo kuollut?" Aiheuttiko suomibändin sanoma Pariisin terrori-iskun!?!

Children Of Bodom on Espoossa 1993 perustettu äärimetalliyhtye.

Nuclear Blast

Kuva Children Of Bodomin settilistasta pariisilaisella Le Bataclan -klubilla 6. marraskuuta 2015.

Kuvakaappaus Setlist.Fm -verkkopalvelusta

SUOMIHEVI Espoolainen äärimetalliyhtye Children Of Bodom esiintyi vain viikkoa aiemmin eilen terrori-iskun kohteeksi joutuneessa pariisilaisessa klubissa.

Koko maailma suree ja rukoilee parhaillaan eilisen terrori-iskun kohteeksi joutuneen Ranskan pääkaupungin Pariisin, sen uhrien ja näiden omaisten puolesta järkyttyneenä.

Yksi katastrofaalisimmista murhenäytelmistä nähtiin eilen perjantaina 13. marraskuuta 2015 Le Bataclan -klubilla, missä kommandosotilaiksi pukeutuneet huppupäiset miehet aloittivat silmittömän verilöylyn kesken amerikkalaisen Eagles Of Death Metal -yhtyeen konsertin klubissa, jonka kapasiteetti on arviolta 1500 katsojaa.

– Ensin luulimme sen olevan osa esitystä, mutta nopeasti ymmärsimme mistä oli kyse, konsertissa ollut Pierre Janaszak kertoi uutistoimisto AFP:lle.

– He eivät lopettaneet tulitusta, verta oli kaikkialla, ruumiita ympäriinsä. Kuulimme huutoa. Kaikki yrittivät päästä karkuun.

Useiden tiedotusvälineiden mukaan Bataclanin iskussa kuoli eilen ainakin 87 ihmistä, mutta uhriluvun uskotaan edelleen kasvavan.

AFP:n mukaan kolme hyökkääjistä räjäytti itsensä pommivöillä, yhden terroristeista ampui poliisi. Useiden medioiden mukaan myös neljä viranomaista sai surmansa rynnäkössä.

Suomalaisittain eilisen tapahtuman tekee erityisen makaaberiksi se tosiseikka, että parhaillaan Europpan-kiertueella yhdessä amerikkalaisen Lamb Of Godin kanssa oleva espoolainen äärimetalliyhtye Children Of Bodom esiintyi samaisessa klubissa vain viikkoa aiemmin.

Yhtyeen tuottaja Mikko Karmila tekikin äskettäin yhteisöpalvelu Facebookissa hätkähdyttävän havainnon, jonka sanallisti ainoastaan yhdellä sanalla – "hämmennys".

Kuvan alla oli Setlist.Fm -verkkopalvelusta tehty kuvakaappaus bändin viikon takaisesta settilistasta Le Bataclan -klubilla.

Kieltämättä yhtyeen settilista on eilisten tapahtumien valossa kylmäävää luettavaa: Minä satutan (I Hurt), Oletko jo kuollut? (Are You Dead Yet?), Veren kehä (Halo of Blood), Bodomin rantaterrori (Bodom Beach Terror), Joka kerta kun kuolen (Everytime I Die), Vihaa minua (Hate Me!), Minä palvon kaaosta (I Worship Chaos), Enkelit eivät tapa (Angels Don't Kill), Verikännissä (Blooddrunk), Vihan jengi tapporetkellä (Hate Crew Deathroll) ja Tuho (Downfall).

Järkyttävin kysymys suomalaisittain lieneekin:  onko suomibändin sanoma voinut olla myötävaikuttamassa Le Bataclanin murhenäytelmään? Nämä lupsakat miehet tuntien tätä on todella vaikea uskoa.

Iltamakasiini epäilee, että tämän tapahtuman myötä ei kestä kauan, kunnes erilaiset uskonnolliset järjestöt ja fundamentalistiset toimijat keksivät tämänkin yhteyden ja alkavat syyttää suomalaisbändiä Pariisin tapahtumista.

Aiemmin uskonnollisen vainon kohteeksi ovat joutuneet muun muassa sellaiset metalliartistit kuten Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Venom, Kiss, W.A.S.P., Judas Priest, Slayer ja Deicide.

Iltamakasiinin ajatukset ja rukoukset ovat Pariisin uhreilla ja heidän läheisillä.

Written by:

Nalle Österman

Ota yhteyttä

Helsingin Uutiset - puheenaiheet

Iltamakasiini Twitterissa