Musiikki

Children Of Bodomin Alexi Laiho: "On vaikeaa kuvitella elämää ilman kiertueita"

KEIKALLA   Espoolainen metallijyrä nauttii edelleen elämästä tien päällä, vaikka ikä onkin jo tuonut muutoksia elämäntapoihin.

Toukokuussa Children Of Bodomin tiet erkanivat yhtyeen pitkäaikaisen kitaristin Roope Latvalan kanssa. Uusi vakijäsen nimetään ensi vuoden alkupuolella. – Toivomme Roopelle parasta, mutta yhteistyö ei enää toiminut, Alexi Laiho (2. oik) tyytyy toteamaan aiheesta kysyttäessä.

Nuclear Blast
Joulukuussa yksi maamme kansainvälisesti menestyneimmistä musiikillisista vientivalteista Children Of Bodom tekee minikiertueen halki Suomen.
– Kiertue on tähän asti mennyt todella hyvin. Periaatteessa tämä on ollut aika pitkä pätkä, rundihan alkoi jo lokakuun alussa Kiinasta, mitä seurasi Japani ja Australia, Ranskasta tavoitettu laulaja-kitaristi Alexi Laiho (s. 1979) kehuu.
– Käytännössä meillä oli vain yksi päivä välissä Suomessa ennen tätä. Eli käytännössä ollaan tien päällä kolme kuukautta putkeen.

Laihon toinen koti sijaitsee nykyään Los Angelesissa, Yhdysvalloissa. Suomeen miehen tuo lähinnä bändi ja ystävät.
– Rehellisesti sanottuna viihdyn Losissa paremmin, Laiho tunnustaa.
– Ehkä siinä on toisaalta myös sitä, että tykkään vapaa-ajallakin olla liikkeessä.
 
Tässä vaiheessa on syytä huomauttaa, että haastattelu on tehty ennen Pariisin traagisia terrori-iskuja, joiden seurauksena Bodomin kiertuekumppani, yhdysvaltalainen Lamb Of God päätti palata takaisin kotimaahansa kesken kiertueen – toisin kuin Bodom.
– Rundaamiseen on vain kasvanut niin sisälle, on vaikea kuvitella elämää ilman sitä, Laiho tunnustaa.
– En tietenkään jaksa enkä pysty enää bilettämään samoin tavoin kuin parikymppisenä, mutta ei sillä ole niin väliä. Keikat ovat kuitenkin pääasia.

Rankka kiertue-elämä on vaatinut veronsa Laihollekin.
Muutama vuosi sitten mies kiidätettiin pariinkin otteeseen sairaalaan kesken kiertueen liiallisen alkoholinkäytön seurauksena.
Enää hän ei kiertueilla juopottele.
– En vain enää jaksa ja halua olla krapulassa lavalla, hän myöntää.
Välillä on ihan kiva ottaa olutta ja käydä baareissa, mutta aiempaan verrattuna hyvin vähän.
– Jos on koko ajan sellainen fiilis, että haluaa tappaa itsensä tai olla koko ajan kännissä, niin en tiedä onko se enää niin hauskaa, mies hiljentyy.
 
Vaihtelua Bodomin armottomalle tykitykselle ovat Laiholle tuoneet muun muassa bilebändi The Local Band sekä elokuussa Helsingin Senaatintorilla esitetty 100 kitaran sinfonia.
Kun 69 Eyesin, Santa Cruzin ja Reckless Loven jäsenistä koostuva The Local Band on puhtaasti hauskanpitoa ja terapiaa, oli sadan kitaran sinfonia Laihosta erittäin työläs ja stressaava.
Varsinkin, kun Bodomin uusi levy oli tarjouksen tullessa vielä säveltämättä.
– Silti en epäröinyt hetkeäkään lähteä noin sekopäiseen juttuun mukaan. Oli se myös sen arvoista, mies vakuuttaa.

Sinfonian vastapainoksi lokakuussa ilmestynyt albumi I Worship Chaos sisältääkin yllättävän primitiivistä ja tylyä riffittelyä.
– Samaa mieltä, on se suorinta ja rakenteiden puolesta primitiivisintä kamaa meiltä pitkään aikaan, Laiho yhtyy.
Mies pyrkiikin olemaan ajattelematta mitä ihmiset häneltä haluavat tai odottavat.
– Mielestäni ainoa tapa pitää musiikki freesinä on vain istua alas ja katsoa mitä tapahtuu suunnittelemisen sijaan. Jos yrittää olla kaikkien frendi, ei kohta ole kenenkään frendi, mies järkeilee.

Children Of Bodom nähdään Tampereen Tähtiareenalla ke 9.12., Seinäjoen Rytmikorjaamolla to 10.12., Jyväskylän Paviljongissa pe 11.12. ja Oulun Superpark Areenalla la 12.12. Yhtyeen lämmittelijänä toimivat kovat kotimaiset Ensiferum ja Medeia.

 

Aiotko nähdä Children Of Bodomin joulukuussa?

En
55% (18 ääntä)
Kyllä
45% (15 ääntä)
Ääniä yhteensä: 33

Children Of Bodom

  • 1993 Espoossa perustettu melodista death metallia soittava yhtye.
  • Yhtyeen kokoonpanossa ovat alusta asti olleet sen nykyisetkin jäsenet Alexi Laiho (laulu, kitara), Henkka Seppälä (basso), Janne Wirman (kosketinsoittimet) ja Jaska Raatikainen (rummut).
  • Kakkoskitaristin virkaa hoitaa tällä hetkellä Janne Wirmanin veli Antti.
  • Alexi Laiho tuotti Helsingin juhlaviikoille elokuuksi 2015 sadan kitaristin sinfonian 450:n äänitteen toimittaneen kitaristin joukosta.
  • Yhdeksäs studioalbumi I Worship Chaos julkaistiin 2. lokakuuta 2015. Levy meni Suomessa suoraan listasijalle 1.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Musiikki

Uusimmat

Luetuimmat