Viihde

Saarnaaja Leo Meller: Joukkoraiskaukset tulevat – kristityt eivät enää elä turvassa Euroopassa

USKONNOT Toistasataa kirjaa toimittanut ja toista miljoonaa äänitettään myynyt kristillinen saarnamies Leo Meller ennustaa islamisaation tuovan kovia aikoja suomalaisille.

Legendaarinen suomalainen saarnamies Leo Meller (s. 1942) vieraili puhumassa Turun Baptistikirkossa sunnuntaina 24. tammikuuta 2016.

Nalle Österman

Ehkä tunnetuin kristitty saarnaajamme Leo Meller, 73, vieraili toissailtana Suomen Turussa kertomassa näkemyksiään ajasta jossa elämme sekä tulevaisuudestamme.

Vaikka helsinkiläinen Meller on jo siirtynyt eläkkeelle perustamastaan kristillisestä Patmos-lähetyssäätiöstä, minkä toiminnanjohtajana työskenteli vuosina 19712010, viiltää miehen sanan säilä syvään edelleen – kenties tulisempana kuin koskaan.

Turun Baptistikirkkoon olikin saapunut paikalle arviolta 60–80 iäkkäämpää kuulijaa nauttimaan sunnuntai-illan ratoksi tämän väkevän saarnamiehen myrskyisistä ennustuksista.

Eikä Meller pettänyt kuulijoitaan, vaan tarjosi korkeaoktaanista polttoainettaan helvetin lieskoihin peräti kahden ja puolen tunnin ajan käsitellessään muun muassa islamia, maahanmuuttokriisiä, ulkopolitiikkaa, vihervasemmistoa, homoseksuaalisuutta ja sukupuolettomuutta sekä tietysti valtiokirkon henkistä tilaa.

Mellerin viesti rivien välissä on selvä: valtiokirkossa on valittu maallisen Babylonin – eli vertauskuvallisesti länsimaisen yhteiskunnan rappion – tie hengelliseen paratiisiin vievän "uuden Jerusalemin" sijasta.

– Ymmärrättekö? Jos kirkko ei ole ylhäällä olevasta kaupungista voimansa ja elämänsä saava yhteisö, niin te ymmärrätte, että jostakin se tarvitsee voimansa. Ja silloin voima tulee maallisesta Babylonista, maallisesta yhteiskunnasta. Tällöin kirkon täytyy heti pitää huolta siitä, että se kumartaa ja tukee Babylonia, sillä muuten se olisi ihan hunningolla.

Sali täyttyy huokauksista ja voivottelusta.

Vaikka illan tilaisuus oli ennakkoon nimetty otsikolla "Sukupolvesi suurimmat profeetalliset räjähdykset tapahtuvat nyt — missä sinä ja rakkaasi koette tulevat?", ei Mellerin puheissa siintänyt toivo paremmasta maailmasta. Pikemminkin mies pyrki osoittamaan ne raamatulliset uhkakuvat, jotka toteutuvat ihmisten hengellisen rappion seurauksena.

Mellerin tyyliä esitellä erilaisia uudempia sekä vähän vanhempiakin lehtileikkeitä ja yhdistää näitä raamatun sisältämiin profetioihin voidaan pitää erittäin viehättävänä ja tehokkaana tapana kuratoida jännittävää lehdistökatsausta raamatullisten ennustusten kautta Amppareiden dynaamisten listausten sijasta.

Mitähän vielä minä teille esittelisin... "Sanoma Suomen kansalle – jokaiselle, sinullekin: onko ilmestyskirjan peto suomalainen?" Eli täällä Suomen maaperällä elää joku, joka vastaa sitä kuvaa, jonka raamattu esittää antikristuksesta.

Ilme on vakava, katse tuima. Nyt ei olla tekemisissä leikin asioiden kanssa, nämä tapahtumat ovat täyttä totta.

Vaikka Meller puhuu verkkaisesti ja lakonisesti, ei kannata antaa tämän hämätä. Se muodostaa vain hypnoottisen pilven ja kontrastin, jonka harsoisessa pumpulissa hengenvaarallinen viesti on mahdollisimman helppo ja turvallinen vastaanottaa.

Tämä verkkaisuus tarjoaa Mellerille myös mahdollisuuden tehostaa tuomiopäivän pasuunansa äärimmäiseen crescendoon tarvittaessa.

Henkilökohtainen side ja suhde jokaiseen yksittäiseen kuulijaan syntyy Mellerin tavasta puhutella yleisöään sinuttelemalla.

Tässä on vain pieni kokoelma muutamien viikkojen ajalta suomalaisen sekulaarin maallisen lehdistön artikkeleista, jotka ovat aiheiltansa uskonnollisia. Mutta ei täällä puhuta mitään Jeesuksesta Kristuksesta ja hänen voimastansa pelastaa! Ei, sanoma näissä artikkeleissa on kokonaan toinen.

Sali täyttyy huokauksista ja voivottelusta.

Tämän jälkeen Meller lukee otteen yhdysvaltalaisen pastorin David Wilkersonin (1931–2011) Näky-kirjasta, jonka mukaan vain kaksi voimaa estää homoseksuaaleja harjoittamasta täydellisesti syntiään.

Nämä kaksi vastavoimaa ovat yhteiskunta ja kirkko.

Näyssään Wilkerson on nähnyt, että kun nämä kaksi estettä pyyhitään pois vielä tämän sukupolven aikana, seuraa antikristuksen kaaos.

Ja Mellerin todistusten perusteella antikristus on jo keskuudessamme.

Me luimme tätä tekstiä jo 1973. Jaaha, jaaha, tässä on näky. Oijjoi, mitenköhän tuokin toteutuu. Nyt me luemme tätä tekstiä vuonna 2016, ja kaikki tämä on historiaa! Me emme enää ollenkaan epäile mielessämme, oliko tämä Jumalalta vai ei — epäilyn aika on aina silloin poissa kun näky toteutuu. Näky on toteutunut!

Ja sitten Wilkerson puhuu siitä, että "usko minua. Ei ole kovinkaan kaukana se aika jolloin saat lukea, miten villijoukot ovat hyökänneet viattomien lasten kimppuun puistoissa ja kaupungin kaduilla. Joukkoraiskaukset tulevat!" Aivan kuten on ennustettu. "Näen niidenkin tulevan meidän sukupolvemme aikana."

Illan hätkähdyttävin hetki koetaan ensimmäisen setin puolivälissä, kun Meller maalaa näyn pakolaisvirrasta syntyvän islamisaation seurauksista.

Olettehan kuulleet, mitä tapahtui Saksan Kölnissä uudenvuodenaattona? Nyt suomalaiset viranomaiset ovat pakon edessä ja heidän täytyy raottaa niitä salaisuuksien kansioita, joita he pitävät suljettuina. Siitä syystä, että jos puhutaan tästä maahanmuuttotilanteesta jotakin sellaista, mikä ei ole tämänhetkisen kulttuurin mukaista, niin silloin jotkut suuremmat vallat ja voimat kuin (presidentti) Niinistö ja (ulkoministeri) Soini voivat jostakin päin Euroopan sydäntä tehdä suurempaa.

– Mutta kulissien takana Suomen poliittisella kentällä on tällä hetkellä käynnissä sellaista painostusta, joka on ajanut poliisin ja viranomaiset sen tosiasian eteen, että meidän täytyy tietää, mitä tässä maassa on, joka uhkaa vaimojamme ja lapsiamme!

Merkitsevä hiljaisuus.

Minä en sano paikkakuntia, mutta maahanmuuttajamies, 26 vuotta iältään, sanoo: "Miten te uskallatte juosta meitä pakoon, sillä kristityt naiset ovat tarkoitetut yhtä ainoaa asiaa varten — miellyttämään muslimimiehiiä sängyssä."

Sali täyttyy huokauksista ja voivottelusta.

Saksan suurissa moskeijoissa imaamit julistavat, se on dokumentoitu. "Tuhannet muslimit istuvat heidän (imaamien) jalkojensa juurissa: Kun me saamme yhteiskunnallista valtaa, niin teemme lailliseksi valkoisten naisten raiskaamisen Euroopan unionissa."

Merkitsevä hiljaisuus.

Tiedätkö Sinä, että Allahin uskoon kuuluu tällainen oppi, jota esimerkiksi islamilaisessa kalifaatissa ja sen toiminnoissa ympäri maapalloa – myös täällä Suomessa ISIS:llä on edustajansa – proklamoidaan. Eli jos kristitty nainen ei suostu kääntymään muslimiksi, niin kun kymmenen eri miestä on raiskannut hänet, niin Allahin luona häntä pidetään jo muslimina.

Sali täyttyy huokauksista ja voivottelusta.

– Ja nämä niin sanotut joukkoraiskaustapahtumat, joista olemme lukeneet enemmän ja enemmän ja enemmän ja enemmän Suomenkin uudenvuodenyön jälkeen, niin näiden joukkoraiskausten idea on todellakin käännyttää naiset. Sillä vaikka se käännytys ei tapahdu niin, että nainen tunnustaa Allahin suurimmaksi, niin henkivalta on ottanut tuon naisen hallintaansa. Tällöin alkaa hänen sisäinen käsittelynsä demonien toimesta, jossa hän erilaisten vaiheiden kautta lopulta tunnustaa Allahin, Meller maalailee.

Seuraavaksi Meller kertoo Euroopan parlamentin puhemiehen Martin Schultzin pitämästä puheesta 2. joulukuuta 2015 Open Doors -järjestön tiloissa Brysselissä.

– Tämä uutinen on jäänyt täysin levittämättä Suomessa, sillä mikään suuri media ei tällaista edes harkitsisi julkaisevansa. Nimittäin jo hänen puheensa otsikko kuului, etteivät kristityt elä enää turvassa Euroopassa. Huomaa, ettei myöskään yksikään ainoa suomalainen kristillinen lehti ole aiheesta kirjoittanut!

– Mistä se puhuu meille? Se puhuu meille siitä, että vaikka mitä tapahtuisi meidän vaimojemme, tyttäriemme ja lastemme kohdalla tässä maassa tulevien viikkojen ja kuukausien aikana, niin jossakin on olemassa sellainen valta ja voima joka sanoo, "suu kiinni, te ette saa puhua siitä mikä on totuus tästä hetkestä!"

Leo Meller tuli mukaan kristillisen kirjakustantamon Kuva ja Sanan toimintaan jo 14-vuotiaana 1956. Vuosikymmenten myötä hänet on opittu tuntemaan erittäin karismaattisena puhujana. Hänen kerrotaan olleen ensimmäisiä suomalaisia saarnamiehiä, jotka toivat kotimaahan amerikkalaismallisen hengellisyyden myyntikeinot – huikealla menestyksellä.

Meller nousi Patmos ry:n johtoon vuonna 1971 ja nosti toimittaja Harri Nykäsen mukaan yhdistyksen jaloilleen konkurssin partaalta rapakon takana opituilla saarna- ja myyntimiehen taidoillaan.

Marraskuussa 2013 Iltalehti kirjoitti, miten eläkkeellä oleva Meller ansaitsi edellisvuonna enemmän ansiotuloja kuin arkkipiispa Kari Mäkinen. Mellerin verotettavat ansiotulot olivat 2012 yhteensä peräti 151 858 euroa, eli noin 30 000 euroa enemmän kuin Mäkisellä!

Uutinen kirvoitti Melleriltä pitkän vastineen blogiinsa, missä hän selvitti seikkaperäisesti tulojaan.

Tekstissään mies kertoi marraskuussa 2013 kirjoittaneensa, kääntäneensä sekä toimittaneensa pitkälti yli toistasataa kirjaa ja hänen puhumia äänitteitään on myyty toista miljoonaa kappaletta.

– En ole koskaan pyytänyt niistä mitään palkkiota, hän vakuutti.

Kenties tunnetuin Mellerin julkaisemista teoksista on vuonna 1986 ilmestynyt Rock, jossa hän kertoi rock- ja heavymusiikin suistavan kuulijat ja yhteiskunnan perikatoon.

Nyt nuo suurimmat uhkakuvat muodostuvat homoseksuaalisuudesta, kirkon maallistumisesta, islamisaatiosta ja ISIS-järjestöstä.

Ikävämpää julkisuutta maineikas saarnaaja sai huhtikuussa 1986, jolloin hänet tuomittiin Helsingin raastuvanoikeudessa yhden vuoden, 10 kuukauden ja 20 päivän vankeuteen sekä 8 510 markan sakkoihin muun muassa vero-, kirjanpito- ja rahankeräysrikoksista. Samalla Patmos ry tuomittiin menettämään valtiolle vastoin rahankeräyslakia kerätyt 100 000 markkaa.

Meller itse väitti tuolloin tuomion olleen osa ajojahtia, joka häneen kohdistettiin Raamattujen salakuljetuksesta entiseen Neuvostoliittoon.

Itänaapurin ongelmat ovat edelleen saarnamiehen sydäntä lähellä.

– Esimerkiksi Ukrainassa on tällä hetkellä aivan valtavat juutalaisvainot. Noin kymmenen tuhatta juutalaista pyritään saamaan kevään aikana turvaan, ennen kuin on liian myöhäistä. Me ajattelemme nyt Ukrainan juutalaisia. Ja Sinun rakkauden lahjasi menee sinne, Meller informoi ensimmäisen settinsä päätteeksi.

Kaivan sinisten farkkujeni oikeasta etutaskusta kaksi euroa ja kaksikymmentä senttiä rakkauteni lahjaksi Ukrainan juutalaisille ja siirryn kahvipöytään.

Leo Mellerin seuraava yleisötilaisuus Turun Baptistikirkossa sunnuntaina 14. helmikuuta 2016 klo 18.

Pelottaako islamisaatio?

Kyllä
84% (374 ääntä)
Ei
17% (74 ääntä)
Ääniä yhteensä: 446

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat