Viihde

Videokuvaus pelasti Vesa Keskisen vankilalta raiskaussyytteessä: Axl Smithin tapaus:” Tuomitsen salakuvaamisen”

Vesa Keskisen videokuvat pelastivat vankilareissulta vuosia sitten.

Jari Kupiainen

Julkisuudessa kerrottujen tietojen mukaan Axl Smith on kuvannut useita kymmeniä naisia salaa makuuhuoneessaan. Asia on ollut yksi kuluneen viikon puhutuimpia aiheita.

Kyläkauppias Vesa Keskisellä on omakohtainen kokemus videoinnista. Häntä syytettiin raiskauksesta vuonna 2007.

Tuolloin helluntaina hänen kartanossaan oli kaksi naispuolista vierasta. Keskisen järkytys oli melkoinen, kun hänet vietiin poliisikuulusteluihin vierailun päätyttyä. Raiskauksesta ei löytynyt näyttöä.

– Videokamerat pelastivat minut vankilalta. Ne olivat ulkotiloissa olevia videokameroita. Kamerat oli sijoitettu kartanon neljään nurkkaan talon ulkopuolelle, Vesa Keskinen kertoo Iltamakasiinille.

– Kameroista näkyi seuraavan aamun tapahtumat. Raiskatuksi väitetty naishenkilö vietti siskonsa kanssa rauhallista aikaa taloni edustalla. He polttivat tupakkaa ja nauttivat alkoholia, joten heillä ei ollut mihinkään kiire tapahtumapaikalta. He olivat videokuvissa hymyssä suin ja iloisena. Se oli pelastukseni. Muuten olisin joutunut vankilaan raiskauksesta.

Myös toinen tapaus videokuvauksesta on tapahtunut Keskisen tiloissa. Asian paljastuttua silloisen vartiointiliikkeen sopimus irtisanottiin.

– Silloisen vartiointiliikkeen henkilöt olivat ottaneet valvontakameroiden avulla kuvia naisista, jotka kävelivät seksikkäissä asuissa kyläkaupan käytävillä. Mielestäni kuvat eivät olleet edes seksikkäitä. Itse teko oli laiton, eli ottaa tällaisia kuvia. Asia paisui ja julkisuudessa kuvien kerrottiin olevan seksikkäitä.

– Asia tuli ilmi, kun printatut kuvat löytyivät heidän (vartiointiliikkeen) toimistonsa tiloista. Alavuden poliisi tuli erään toisen tutkinnan yhteydessä tiloihin ja he havaitsivat teon. Mitään muuta vaihtoehtoa ei olut kuin irtisanoa firman kanssa tehty sopimus.

Axl Smithin tapaukseen Keskisellä on vankka mielipide.

– Lain mukaan pitää mennä, mutta lainsäätäjien pitää itse mennä tällaisten tapausten saappaisiin ja sen jälkeen säätää laki oikeudenmukaiseksi. Kamerakuvauksissa ilmeisesti lait ovat vanhat. Niitä ei ole päivitetty nykypäivään.

– Axl Smithin tapaukseen liittyen jokainen tervejärkinen tietää mikä on oikea vastaus: Syyllinen. Mutta minä en ole tuomari. Eri asia jos molemmat haluavat tehdä videokuvausta makuuhuoneessa yhteistyössä. Minun mielestäni kaikenlainen salakuvaaminen on tuomittavaa, olipa se missä tahansa paikassa. Tuomitsen salakuvaamisen.

Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden päätöksen toukokuussa 2010, jossa käräjäoikeus määräsi nuoremmalle Keskisen luona vierailleelle naiselle viiden kuukauden ehdollisen tuomion väärästä ilmiannosta helmikuussa 2009. Vanhemmalle sisarelle käräjät määräsi 80 päivää ehdollista perättömästä lausunnosta viranomaismenettelyssä. Nämä käräjäoikeuden päätökset siis hovioikeus kumosi.

Keskinen ja nuorempi siskoista olivat Keskisen kartanossa helluntaina 2007. Keskinen ja nuorempi sisko olivat sukupuoliyhteydessä. Keskisen mukaan teko tehtiin yhteisymmärryksessä. Raiskausväitteelle ei löytynyt näyttöä kesällä 2007.

Nuorempi sisko kertoi, että hän ei muista suostuneensa seksiin vaan katsoo tulleensa raiskatuksi. Hän oli humalassa.

Hovioikeuden päätöksen perusteella ei ole näyttöä siitä, että nuorempi nainen pystyisi muistamaan tapahtuman jälkikäteen. Sen vuoksi hovi hylkäsi syytteen väärästä ilmiannosta.

Raiskauksesta ei ole löytynyt näyttöä.

(Faktaosio lisätty juttuun 16.3.2016 sekä tekstiin: raiskauksesta ei löytynyt näyttöä)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

IS: Axl Smithin salakuvauksen kohteeksi joutunut: "Kun kuulin videoista, oloni oli tosi loukattu"11.3.2016 06.38
Seksivideokohu tuhosi Axl Smithin juontajapestin Emma-gaalassa10.3.2016 12.19
Axl Smithiä epäillään seksinauhojen kuvaamisesta salaa 10.3.2016 07.49
Vesa Keskinen laihtui 15 kiloa - myös tv-sarja palaa ruutuun10.3.2016 15.30
Vesa Keskisen kasvot leikkauksen jälkeen hyvässä kunnossa, näin hän näytti jäljet EVS:ssä4.3.2016 07.15
Et ikinä usko millainen kaunotar leikkasi Vesa Keskisen3.3.2016 21.37
Näin Vesa Keskisen kasvojen paha turvotus on muuttunut kauneusleikkauksen jälkeen, katso28.2.2016 20.05
Vesa Keskisen kasvot pahasti turvoksissa leikkauksen jälkeen, katso24.2.2016 12.01
Vesa Keskinen kauneusleikkaukseen Brasiliassa: "Kutsun tätä kivespussileikkaukseksi"20.2.2016 19.02

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat