Viihde

Kriisiviestinnän asiantuntija: Nyt tarvittaisiin naispuolinen tuttava kertomaan, että Axl on pohjimmiltaan hyvä tyyppi

Voiko Axl Smith vielä pelastaa maineensa? Asiantuntija arvioi kohun käänteet ja Smithin virheet

Kriisiviestinnän asiantuntijan mukaan Axl Smith voi vielä palautua häneen kohdistuvien salakuvausepäilyjen aiheuttamasta kohusta.

Armi Suojanen

Seksikumppaneidensa salakuvaamisesta epäilty juontaja Axl Smith voi vielä pelastaa maineensa, toteaa kriisiviestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo.

Kortesuo kertoo seuranneensa Smithin tapausta mediassa. Hänen mielestään juontaja tarvitsisi nyt kipeästi julkisuuteen myös puolestapuhujia.

– Ihan ensimmäiseksi hänen tulisi pyytää suoraan ja kiertelemättä anteeksi. Anteeksipyyntöhän ei ole nykyaikana näissä tilanteissa enää kahden henkilön välinen, vaan julkinen. Anteeksipyynnön kohteena ovat loukatun lisäksi myös pettyneet fanit ja yhteistyökumppanit.

– Sen jälkeen olisi hyvä, jos hänelle löytyisi yksi tai useampi naispuolinen tuttava, joka olisi valmis tulemaan julkisuuteen. Tämä henkilö voisi toimia niin sanotusti luonnetodistajan ja kertoa, että Axl on kuitenkin pohjimmiltaan hyvä tyyppi. En tietenkään tiedä, onko hänellä sellaisia saatavilla.

Hänen kannattaisi nyt mahdollisimman nopeasti tehdä se anteeksipyyntö ja osoittaa, että hän kantaa vastuun asiasta. Se, joka kantaa vastuun, ei kanna häpeää."

Kortesuon mukaan Smithin päätös julkistaa häneen kohdistuneet epäilyt videot oli kriisinhallinnallisesti oikeaoppinen, mutta siinä oli myös paljon puutteita.

– Oli hienoa, että hän toi asian itse julkisuuteen. Videossa hän kuitenkin lähestyy asiaa sen kautta, että tämä on hänelle itselleen henkilökohtainen tragedia ja miten tämä vaikuttaa hänen uraansa. Se herättää kuuntelijassa heti kielteisiä tunteita. Ikään kuin Smith pelkäisi vain uransa puolesta.

– Toinen ongelma on, että hän vakuutteli videolla kuinka videokuvatuilla naisilla ei ole hätää. Tässä hän vähätteli mielestäni pahasti näiden naisten tunteita. Mistä hän voi tietää, että millaista hätää he kokevat? Itse olisin ainakin todella ahdistunut, jos minusta olisi kuvattuna näin arkaluontoista materiaalia.

Kortesuon mukaan Smith myös vakuutteli liikaa.

– Hän toisteli videossa paljon ei-sanoja. En ole hirviö, en ole rikollinen, tämä ei ole maineenpuhdistusvideo ja niin edelleen. Se saa pohtimaan, että onko tässä selittelyä. Yleensä ei kannata selitellä että en ole paha tyyppi, vaan sanoa olevansa hyvä tyyppi, Kortesalo ohjeistaa.

Asiantuntijan mukaan Smith voi kuitenkin yhä toipua tapauksen saamasta julkisuudesta.

– Hänen kannattaisi nyt mahdollisimman nopeasti tehdä se anteeksipyyntö ja osoittaa, että hän kantaa vastuun asiasta. Se, joka kantaa vastuun, ei kanna häpeää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kuka korvaa Axl Smithin The Voice of Finlandissa? Nimi julki pääsiäisviikolla13.3.2016 13.12
Nelosen suunnalla Axl Smithin salavideot vain viihdyttävät: "Sano poliiseille, että teit piilokameraohjelmaa!"12.3.2016 11.12
Videokuvaus pelasti Vesa Keskisen vankilalta raiskaussyytteessä: Axl Smithin tapaus:” Tuomitsen salakuvaamisen”11.3.2016 10.15
IS: Axl Smithin salakuvauksen kohteeksi joutunut: "Kun kuulin videoista, oloni oli tosi loukattu"11.3.2016 06.38
Seksivideokohu tuhosi Axl Smithin juontajapestin Emma-gaalassa10.3.2016 12.19
Axl Smithiä epäillään seksinauhojen kuvaamisesta salaa 10.3.2016 07.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat