Musiikki

Suosittu punkyhtye Pää Kii meni remonttiin, bändi juhlii eroa alkoholilla – kuva

SUOMIROCK Helsinkiläinen punkyhtye Pää Kii on soittanut viimeiset keikkansa Lauri Elorannan ja Maukka Maunulan kanssa.

Pää Kii on yksi Suomen suosituimpia punkbändejä 2010-luvulla. Aikakirjoihin merkittäköön, että kitaristi-laulaja Lauri Eloranta (vas) ja rumpali Maukka Maunula (oik) soittivat viimeisen keikkansa yhtyeessä 2. heinäkuuta 2016.

Stupido Records

Suosittu helsinkiläinen punkyhtye Pää Kii järkytti fanejaan tänä torstaina viimeisimmällä Facebook-päivityksellään.

"Tän kokoonpanon vimpat keikat näillä näkymin: Tänää Provinssi, huomen Freedom Fest, lauantaina Karkkila", luki lyhyessä ja ytimekkäässä viestissä.

Eräät diggarit ehtivät jo järkyttyä, että 2012 perustettu yhtye lopettaa toimintansa tykkänään, mutta näin ei ole onneksi asian laita.

Omassa Facebook-profiilissaan yhtyeen levy-yhtiön Stupido Recordsin pomo Joose Berglund nimittäin viestitti, että ainoastaan laulaja-kitaristi Lauri Eloranta ja rumpali Maukka Maunula ovat jättämässä yhtyeen.

Eilen Karkkilan Harju-festivaalissa soitetun keikan jälkeen Instagram-kuvapalveluun lisätyn otoksen perusteella tapaukseen ei näytä liittyvän erityistä draamaa, vaan eroa juhlitaan iloisin ilmein alkoholinhuuruisissa tunnelmissa, kaljat ja siiderit tanassa.

Johtuuko ero siitä, että Eloranta haluaa keskittyä tuottajan töihinsä sekä Damn Seagulls -yhtyeeseensä ja Maunula puolestaan The Pistones-, The Heartburns-, Särkyneet-, Del Montes- ja Häiriköt-yhtyeisiinsä ei ole vielä selvillä.

Varmaa kuitenkin on, että kaikista osapuolista kuullaan varmasti vielä. Totutusti Pää Kii -yhtyeen laulaja-lauluntekijällä Teemu Bergmanilla on varmasti uudet jäsenet kiikarissa ja kenties jo kiinnitettynä yhtyeeseensä.

Pää Kii teki läpimurtonsa 2012 julkaistulla esikoisalbumillaan, jonka Rumba- ja Soundi-lehtien kriitikot valitsivat vuoden levyksi ja jolla bändi pokkasi kriitikoilta Emma-pystin seuraavan kevään Emma-gaalassa.

Yhtyeen tuorein julkaisu on kesäkuun alussa Youtube-videopalvelussa julkaistu single Teukka, tissiposkien kuningas.

 

Auttaako viina eroon?

Kyllä
75% (88 ääntä)
Ei
26% (31 ääntä)
Ääniä yhteensä: 118

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Musiikki

Uusimmat

Luetuimmat