Johanna Tukiainen kertoo herätyskiertueensa välirikon todelliset syyt: "Menimme metsään ja paljastui, että hänen oppinsa on paholaisesta!"

Johanna Tukiainen ja Jouko Piho.

Facebook

Johanna Tukiainen kertoi Facebookissa torstaina 28. heinäkuuta 2016 saaneensa selville edellispäivänä metsässä, että Jouko Pihon uskonnollinen oppi onkin peräisin paholaisesta.

Kuvakaappaus Facebookista

HENGELLISYYS   Takavuosien kohukaunotar ei lähdekään yhteiselle herätyskiertueelle nykyään profeettana operoivan loviisalaisen eläkeläisen Jouko Pihon kanssa.

Iltamakasiini uutisoi viime viikolla, miten Johanna Tukiainen, 37, olisi syksyllä lähdössä hengelliselle herätyskiertueelle naisten isoja rintoja rakastavan suomalaisen profeetan kanssa.

Tämä uhkeaa naiskauneutta palvova Jumalan sanan apostoli on Jouko Piho, 68, loviisalainen entinen opettaja sekä poliitikko ja nykyinen eläkeläinen, joka paljasti mieltymyksiään jo 2005 julkaisemassaan elämäkerrassaan Outo tie.

Tiedän, että olen hulluna kauniisiin vaaleaveriköihin. Toisaalta uskon, että Jumala ymmärtää minua ja antaa minulle jonain päivänä sen uskomattoman kauniin, pienen ja vaalean, hyväluonteisen, pehmeästi puhuvan, isorintaisen, seksikkäästi pukeutuvan ja meikkaavan, minua rakastavan ja ymmärtävän ihanan NAISEN, jota olen koko ikäni tähän mennessä turhaan etsinyt, Piho kirjoitti teokseensa.

Ylle kirjatun lainauksen perusteella ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi loviisalainen eläkeläinen näyttää niin mieltyneen uskossaan uudistuneeseen helsinkiläiseen kohumalliin.

Verkossa Piho on opittu Tukiaisen tavoin tuntemaan värikkäänä ja voimallisena kirjoittajana, jolle tuomiopäivän profetiatkaan eivät ole vieraita.

Erään tällaisen ennustuksen mukaan Venäjän piti hyökätä Suomeen 13. kesäkuuta 2013, mutta kaikkien suomalaisten onneksi tämäkin tuhon profetia jäi toteutumatta.

Tukiaisen ja Pihon yhteisen herätyskiertueen piti kattaa kokonaista 32 esitystä, alkaen tiistaina 30. elokuuta ja päättyen Seinäjoelle sunnuntaina 13. marraskuuta 2016.

Reilun viikon aikana Jouko Piho näyttää kuitenkin tulleen toisiin aatoksiin. Eilen, torstaina 28. heinäkuuta Piho päivitti Facebookiin ikäviä uutisia hänen ja Tukiaisen yhteistyön kariutumisesta.

Tavatessamme eilen 27.7.2016 tuli ilmi useita eri asioita, jotka vaikuttivat päätökseeni, että yhteistyö Johanna Tukiaisen kanssa ei ole kuitenkaan mahdollista. Kyse ei ole vanhoista asioista, vaan siitä, mikä tuli julki eilisen keskustelun aikana, Piho viestitti.

Olen tästä pahoillani ja surullinen, koska halusin ja koin Jumalan johdatukseksi, että Johanna Tukiainen olisi ollut työtoverini hänen ainutlaatuisen todistuksensa takia.

Vielä saman päivän aikana Tukiainen antoi oman todistuksensa Facebook-profiiliinsa yhteistyön päättymisen todellisista syistä, koska Pihon päivitys saattoi hänet "huonoon valoon".

Hän [Piho] kutsui minut eilen kahdenkeskiselle autoajelulle ja menimme jonnekin metsään juttelemaan. Kun olin kuunnellut häntä enemmän, hän myönsi kannattavansa Universalismi-oppia, joka on valhe-evankeliumia ja antikristuksen evankeliumia, Tukiainen selvittää.

Uskossaan uudistuneen takavuosien kohumallin mielestä Piholla on paljon hyvää asiaa muun muassa Lopunajat-kirjassaan, mutta hänen mukaansa miehen universalismi-oppi on täysin paholaisesta.

Siinä halveerataan Jeesuksen Herruutta ja Kaikkivaltaisuutta, sen mukaan helvetistä pelastuvat kaikki taivaaseen, jopa saatana itse, Tukiainen julistaa.

Tukiaisen tulkinnan mukaan Raamattuun tulee uskoa niin kuin se on kirjoitettu, ei lisätä siihen mitään eikä ottaa siitä mitään pois.

Jeesus on Kuningasten Kuningas ja VOITTAJA, Jeesuksen Veren suojassa kuljen! AMEN, päättää nainen kirjoituksensa.

Samassa Facebook-ketjussa Tukiainen viestittää hetkeä myöhemmin, että tekee jatkossa evankeliointia yksin ja vieläpä ilmaiseksi.

Tulen suuriin ja pieniin tilaisuuksiin, myös kotikokouksiin, Tukiainen lupaa.

Jouko Piho on Tukiaisen vastineen jälkeen vuorostaan keskittynyt Facebookissa selvittämään universalismi-opin todellista luonnetta sekä esittelemään Raamatusta kohtia, jotka todistavat miten "Jumala tahtoo ja pystyy pelastamaan lopulta kaikki".

Sittemmin mies on poistanut kyseiset päivitykset.

Written by:

Nalle Österman

Ota yhteyttä

Helsingin Uutiset - puheenaiheet

Iltamakasiini Twitterissa