Viihde

Muistatko vielä, mitä Matti Nykänen sanoi jo 2006: "Mika Kojonkoski on per**reikä, joka vie vain teiltä rahat!"

URHEILU   Suomen kaikkien aikojen kuuluisimmalla mäkihyppääjällä oli Norjan televisiossa vakaa mielipide Suomen nykyisestä huippu-urheiluyksikön johtajasta jo kymmenen vuotta sitten.

Matti Nykänen.

Vuoden 2016 kesäolympialaiset Brasilian Rio de Janeirossa on kisailtu ja suomalaisittain ne menivät täysin penkin alle: tuloksena vain yksi pronssi.

Suomen arvokisahistorian kaikkien aikojen heikoimman mitalisaaliin pääasiallisena vastuuhenkilönä on pidetty Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaa Mika Kojonkoskea, 53.

Vielä 2012 Kojonkoski asetti Suomelle kovat tavoitteet:

Haasteet, tavoitteet ja tulokset pitää oleellisesti parantua nykyisestä. Uskomme, että Sotshissa (2014) jo pystymme tekemään parempaa tulosta, tai viimeistään Riossa (2016), mies vakuutti vielä 2012.

Nyt tiedämme, mihin Kojonkosken rahkeet riittivät.

Oman mielipiteensä Mika Kojonkosken kyvyistä laukoi Suomen kaikkien aikojen tunnetuin ja menestynein mäkihyppääjä Matti Nykänen, 53, vuonna 2006 Norjan televisiolle.

Norjaan Nykänen oli päätynyt markkinoimaan samana vuonna ensi-iltansa saanutta Matti-elokuvaa, joka kertoi fiktion keinoin tarinan suomalaisesta mäkikotkasta.

Kun Nykäseltä kysyttiin mielipidettä vuosina 2002–2011 Norjan mäkihyppyvalmentajana toimineesta Kojonkoskesta, tuohtui pienessä maistissa ollut mäkilegenda silminnähden:

Mika Kojonkoski vie Norjalta rahat, mies aloittaa.

Kun toimittajaa kiinnostaa tietää miten, on Nykäsellä vastaus jo valmiina.

Koska nuoret pojat on tullut ilman Mikaa ja olisi ja ovat nousseet huipulle ennenkin. Norja on kuitenkin maailman paras mäkihyppymaa. Elikkä ei täällä tarvita Mika Kojonkoskea. Parempi kun pidätte sen täällä, niin teillä rupeaa kohta menemään huonosti, Nykänen vakuuttaa.

Suomen urheilujohto ei ollut selvästikään kuunnellut tai kiinnostunut Nykäsen mielipiteestä palkatessaan tammikuussa 2013 tämän johtamaan Suomen huippu-urheilun maajoukkuemenestystä.

Mitäs Mika Kojonkoski on voittanut? Ei mitään muuta perkele kuin persettä nuollut ja kaikilta muilta vienyt rahat, Nykänen täräyttää.

Nykäsen tulkkina toimineella Jasper Pääkkösellä on kova työ keksiä riittävän diplomaattisia sananmuotoja norjalaiselle naistoimittajalle.

Toimittajaa Nykäsen vastaukset eivät kuitenkaan tyydytä, vaan hän toteaa Nykäselle, ettei Kojonkosken tarvitsekaan menestyä niin kauan kun hän valmentaa Norjan joukkuetta voitokkaasti.

Niin, mutta kun hän tekee sen mun opeilla, Nykänen lataa.

Koska minä opetin Mikaa, mutta Mika ei oppinut. Elikkä, pitää urheilla, pitää olla lahjakas, pitää reenata... Mika Kojonkoski vie vain teiltä rahat, uskokaa mua. Elikkä hän on persereikä!

Aktiiviurallaan Nykänen voitti viisi olympiamitalia, joista neljä kultaista, 14 maailmanmestaruusmitalia, joista kuusi kultaa ja 22 Suomen-mestaruusmitalia, joista 13 kirkkainta. Mäkihypyn maailmancupin Nykänen voitti neljästi ja osakilpailuvoittoja hän otti 46, mikä oli ennätys helmikuuhun 2013 saakka.

Katso Matti Nykäsen suorat sanat Mika Kojonkoskesta tästä linkistä!

Pärjäisikö Suomi arvokisoissa paremmin Matti Nykäsen kuin Mika Kojonkosken johdolla?

Kyllä
87% (3402 ääntä)
Ei
13% (515 ääntä)
Ääniä yhteensä: 3917

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat