Arttu Wiskari ottaa kantaa suomalaismiehen ja thainaisen suhteeseen – "tuntuu hävettävän"

Arttu Wiskari

Toni Tervo
Musiikki Arttu Wiskari teki laulun miehestä, joka hakee vaimon Thaimaasta. Hän pitää aihetta tabuna

Suomalainen mies ja thaimaalainen nainen.

Monelle edellä mainittujen suhde on kauhistus. Toisille naurun aihe. Toisille se on täyttä todellisuutta.

Muusikko Arttu Wiskari käsittelee hiljattain julkaistussa Kuningaslohi-kappaleessaan juuri tällaista rakkautta. Muusikko kuitenkin myöntää, että kappale alkoi naureskelusta.

 

 

– Se oli joku aiheesta kertova lehtijuttu, jolle repeilimme kavereiden kanssa. Sitten rupesin kuitenkin miettimään asiaa tarkemmin. Kuinka vaikeaa on lopulta löytää se kumppani kaiken arjen hyörinän keskellä. Varsinkin maaseudulla, jossa ihmisiä on vähemmän. Aloin pohtia, että miten ihminen päätyy ratkaisuun hakea rakkautta ulkomailta, Wiskari kertoo kappaleen synnystä.

Yritän elää niin, että en vähättelisi ketään."

Laulaja kertoo halunneensa nostaa nimenomaan suomalaismiehen ja thainaisen välisen suhteen esiin.

– Sehän on aiheena vähän sellainen tabu. Itse en ainakaan muista kuulleeni paljon kappaleita siitä. Tällaisista suhteista ei aina uskalleta puhua avoimesti. Jollain tavalla se tuntuu vähän hävettävän.

Myös Wiskarin kappaleessa päähenkilön kotipaikka ei halua ymmärtää miestä, joka on hakenut vaimon ulkomailta. Wiskarin mielestä ketään ei saisi kuitenkaan tuomita ainakaan suorilta käsin.

– Yritän elää niin, että en vähättelisi ketään. Tiedän esimerkiksi itse jakavani paljon mielipiteitä.

Juuri sen takia laulaja ei lue itsestään kirjoitettuja juttuja. Fanikirjeet hän kuitenkin lukee. Niiden seasta on löytynyt myös yllätyksiä.

– Lapsilta on välillä tullut hauskoja piirustuksia. Lapset eivät ehkä täysin ymmärrä tekstejä, mutta he tuntuvat diggailevan musiikkini melodioita. Se ei ehkä ole niin tyypillistä pop-melodiaa, vaan lähempänä lastenlauluja, Wiskari pohtii.

– Ehkä tässä onkin markkinarako, mies heittää.

Tulevana syksynä Wiskari tullaan näkemään jälleen myös televisiossa kun hän osallistuu Tähdet, Tähdet -ohjelmaan. Laulaja toivoo, että kyseessä ei tule olemaan niin kivulias kokemus kuin hänen takavuosien käväisynsä Dancing on Ice -ohjelmassa.

– Se oli sellaista itsensä telomista. Nyt ollaan sentään kosketuksissa musiikkiin, mies nauraa.

Formaatissa artistit esittävät useita eri musiikkityylejä. Wiskari osaa jo epäillä, mikä tyylilajeista tulee olemaan hänelle haastavin.

– Kyllä se varmaan rap-musiikki on. Jos pääsen edes lähelle samaa tasoa kuin Timo Rautiainen viime tuotantokaudella, olen tyytyväinen. Timon veto oli huikea!

Arttu Wiskari

Espoolainen Laulaja-lauluntekijä.

Tunnettuja kappaleita muun muassa Mökkitie, Tuntematon potilas, Sirpa ja Kahvimaito.

Esiintyy syksyllä Tähdet, Tähdet -ohjelmassa.

Oli pitkään töissä rautakaupassa ennen musiikkiuraansa.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Uusimmat

Luetuimmat