Urheilu

Jaajo Linnonmaa omistamansa jalkapalloseuran ahdingosta: "Meitä rankaistiin aika ikävästi"

Jaajo Linnomaa ei aio luovuttaa PK 35:n kanssa, vaikka seura putosi Veikkausliigasta.

Toni Tervo

Jalkapalloseura PK-35 miesten joukkueen kausi ei olisi voinut mennä paljon huonommin.

Veikkausliigasta putoaminen varmistui useita kierroksia ennen kauden loppua, parhaat pelaajat lähtivät muihin seuroihin, valmentaja Shefki Kuqi vaihtoi kesken kauden Turun Interiin, viimeisissä otteluissa oli alle 300 katsojaa ja talousongelmat painavat.

Seurasta osan omistava Jaajo Linnonmaa pitää kautta valitettavana, mutta uskoo kuitenkin yhä seuran tulevaisuuteen. Toisin kuin esimerkiksi Kuqi, hän ei ole jättämässä laivaa.

– Tulin alun perinkin mukaan rakkaudesta lajia ja seuraa kohtaan. Pelaa se sitten veikkausliigassa tai ykkösessä. Totta kai jatkan mukana, Linnonmaa kertoo.

Mies pitää erityisen ikävänä päätöstä vähentää PK:lta pisteitä kesken kauden talousongelmien vuoksi.

– Lähdimme alun perinkin kauteen altavastaajina. Tavoitteena ei ollut mestaruus, vaan liigassa pysyminen. Siksi oli tosi harmillista, että tällainen päätös tuli. Se käytännössä sinetöi putoamisen. Meitä rankaistiin aika ikävästi.

Kuqin päätös hypätä Turun Interin päävalmentajaksi kesken kauden herätti närää etenkin sen jälkeen, kun ex-pelaaja oli kritisoinut PK:n aiemmin jättäneitä pelaajia lähtemisestä ja julistanut uskollisuuttaan seuran "logolle".

Jaajo ei Kuqin toimintaan halua ottaa kantaan.

– Minä olen väärä jätkä puhumaan siitä.

Linnonmaa toteaa, että pieleen menneestä kaudesta voi löytää myös positiivista.

– Ulkomaalaisten pelaajien lähdettyä meillä on ollut kokoonpanossa paljon seuran omia kasvatteja, jotka ovat saaneet nyt peliaikaa ja arvokasta kokemusta Veikkausliigasta. Uskon, että se auttaa heitä ensi kaudella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Uusimmat

Luetuimmat