Viihde

Mukana Hirviniemi, Linnonmaa ja Hedgberg – Jaajo paljastaa: Luokkakokous-kuvausten hauskin ja härskein olikin yllättäjä

Jaajo Linnomaa toivoo, että Luokkakokous -elokuvia tulee vielä yksi lisää.

Toni Tervo

Pian elokuvateattereihin saapuva Luokkakokous 2 -polttarit kokoaa jälleen yhteen räävittömät Aku Hirviniemen, Sami Hedbergin ja Jaajo Linnonmaan.

Kuten edellisessäkin osassa, kolmikko viljelee elokuvassa runsaasti hurttia ja rivoakin huumoria. Jaajo Linnomaa kuitenkin paljastaa, että kuvausten hauskin henkilö on kuitenkin hiukan yllättävä henkilö.

– Täytyy sanoa, että parhaat läpät tulivat ohjaaja Taneli Mustoselta. Me kaikki improvisoimme paljon, mutta se oli Taneli, joka huusi kokeneillekin näyttelijöille, että sano näin. Varsinkin yksi hänen ehdottamansa stripparin pakaroihin liittyvä repliikki oli ihan loistava. Varsinkin, kun se tuli erään konkarinäyttelijän suusta, Jaajo kertoo haluamatta kuitenkaan paljastaa liikaa.

Luokkakokous on Linnonmaan toinen elokuvarooli. Hän kertoo nauttineensa kokemuksesta suunnattomasti.

– Olihan se ihan uskomatonta. Radiossa meitä on töissä kolme. Tätä elokuvaa teki 160 ihmistä. Oli siistiä, että ei tarvinnut kuin tulla paikalle ja lausua repliikit. Tai itse asiassa minut haettiin kotoa ja tuotiin aamupalaa, mies nauraa.

Linnonmaa tekisi mielellään jatkossa lisää vastaavanlaisia töitä.

– Kyllähän tähän elokuvaelämään voisi tottua. Toivon, että Luokkakokous saa myös kolmannen osan. Saataisiin trilogia täyteen.

Vaikka Linnonmaalla on meneillään toinen elokuvarooli, hän ei kuitenkaan tunne itseään vieläkään näyttelijäksi.

– Luin yksi päivä vaan käsiksestä, että aha, tänään on yhteiskohtaus Pirkka-Pekka Peteliuksen tai Anu Sinisalon kanssa. Tuollaisten kokeneiden näyttelijöiden kanssa työskentely aiheutti aika valtavat paineet.

– Toisaalta nyt minulla oli jo tunne, että pystyin keskittymään kunnolla tekemiseen. Ei tarvinnut enää niin paljon miettiä, että mitenköhän tämä elokuvajuttu nyt toimii.

Ensimmäinen Luokkakokous saavutti lähes historiallisen suosion katsojien keskuudessa, mutta kriitikot lyttäsivät sen yksimielisesti. Linnonmaa ei ota paineita jatko-osan arvioista.

– En tiedä onko Suomessa edes mahdollista saada komedialla neljää tähteä. En ainakaan muista kuulleeni sellaisesta. Ykkösosan yhden tähden arvioissakin oli tietynlaista omaa koomisuutta ja käänsimme ne aika hyvin omaksi eduksemme.

LUE TÄSTÄ: JAAJO KOMMENTOI OMISTAMANSA JALKAPALLOSEURAN RÄMPIMISTÄ.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat