Puheenaihe

Pihla Viitala tutkii tuulivoima-alueella tapahtuvaa murhaa – Suomesta tulee jälleen uusi rikossarja

Pihla Viitala tähdittää uutta suomalaista rikossarjaa.

Toni Tervo

Suomalaiset etsiväsarjat ovat saamassa uuden tulokkaan.

Rike Jokela ohjaa työnimellä Karppi kulkevan 12-osaisen rikosdraamasarjan, jonka kuvaukset alkoivat 18. lokakuuta. Saksalaisena osatuotantona toteutettavan sarjan päärahoittaja on Yle ja se nähdään kanavalla vuonna 2018.

Sarjassa rikosetsivä Sofia Karppi (Pihla Viitala) palaa työhönsä Helsingin poliisin murharyhmään vuoden sapattivapaan jälkeen. Aviomiehen tapaturmainen kuolema on muuttanut Karpin elämän kertaheitolla. Hän on nyt leski ja kahden lapsen yksinhuoltaja.

Karpin ensimmäinen tehtävä murharyhmässä alkaa rutiininomaisena katoamistapauksena. Työparikseen Karppi saa nuoren Sakari Nurmen (Lauri Tilkanen), joka on anonut siirtoa murharyhmään talousrikoksien puolelta. Mielipide-erot kärsimättömän ja käytännönläheisen Karpin kanssa alkavat välittömästi.

Tuuliselta rannalta löydetyt, kivelle siististi pinotut naisten vaatteet muuttuvat nopeasti murhamysteeriksi, kun rannan uumenista kaivetaan esiin naisen ruumis. Kyseessä on poliittista kiistelyä herättänyt alue, johon kaavaillaan pelkästä tuulivoimasta energiansa saavaa asuinaluetta.

Sarjan pääosissa nähdään Viitalan ja Tilkasen lisäksi muun muassa Tommi Korpela, Jani Volanen, Jonna Järnefelt, Riku Nieminen, Pamela Tola, Pirjo Lonka ja Mikko Nousiainen sekä saksalainen August Wittgenstein, joka on nähty aiemmin esimerkiksi Tom Hanksin tähdittämässä Enkelit ja demonit -elokuvassa.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Rike Jokela, Jari Olavi Rantala ja Kirsi Porkka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat