Viihde

Vesa Keskiselle tulossa erikoinen vuosi: 50-vuotissynttärit, velka kuitataan veljelle ja miljoonasijoitukset

Vesa Keskinen viihtyy perheensä kanssa Brasiliassa.

Kyläkauppias Vesa Keskisen, Janen ja heidän lapsiensa uusi vuosi vaihtuu Brasilian Fortalezassa vailla mitään uuden vuoden rituaaleja.

- Vuokrasimme väliaikaisesti 340 neliön Janen kotikaupungin Camocimin vuokratalon tilalle 55 neliön kerrostalokaksion Fortalezasta. Sen pikkuiselta terassilta näemme suoraan kolmen miljoonan asukkaan kaupungin näyttävän ilotulituksen. Meno kaupungilla yltyy sen verran vallattomaksi, että vietämme illan tiukasti sisätiloissa lastemme Marian ja Toivon kanssa.

Ensi vuosi on Vesan vuosi 2017, sillä hän täyttää 50 vuotta ja hänen velkaosuutensa veljelleen tulee maksetuksi.

- En halua olla vaatimaton ensi vuoden työnimeni suhteen: Työnimeni vuodelle 2017 on Vesan vuosi 2017. Täytän 13. heinäkuuta 50 vuotta. Tein jo 13 vuotta sitten, vuonna 2004, itselleni selväksi, että teen siitä vuodesta itselleni merkityksellisen vuoden. Ostin silloin 37-vuotiaana veljeni osuuden Kyläkaupasta 13 vuoden eräluonteisella maksuajalla. Viimeinen erä menee maksuun, kun täytän 50 vuotta 13.7.2017.

- Vuonna 2007, kun täytin 40-vuotta, lanseerasin Miljoona Tivolin. Vuokrasin silloin Tivoli Sariolan viideksi päiväksi, muutin sen nimen vuokra-ajaksi Miljoona Tivoliksi ja tarjosin sen alle 13-vuotiaille lapsille ilmaiseksi.

Nyt tulevana juhlavuotenani 2017 olen vuokrannut Miljoona Tivolin 50 päiväksi. Edelleen se on alle 13-vuotiaille lapsille ilmainen. Jos jokainen alle 13-vuotias suomalainen lapsi kävisi jokaisena 50 päivänä Miljoona Tivolissa nauttimassa ilmaisesti ilosta ja riemusta, niin Tivoli Sariolan rannekkeen hinnan (32 euroa) mukaan suomalaisille lapsille tarjoamani syntymäpäivälahjan arvo on yli miljardin euron arvoinen (Suomalaisia lapsia on syntynyt keskimäärin hieman alle 60000 vuodessa vuosien 2007 ja 2016 välisenä aikana.) Luonnollisesti tarjoan tämän syntymäpäivälahjani kaikille maailman lapsille kansallisuuteen katsomatta.

Kyläkaupalla tapahtuu ensi vuonna enemmän kuin koskaan sen historiassa.

- Toki on edellisinäkin vuosina tapahtunut paljon. Vauhti on ollut ja on edelleen ensi vuonnakin pyöristettynä neliöissä seuraavanlainen: 5000 (2014) + 5000 (2015) + 5000 (2016) + 5000 (2017). Aiempina vuosina laajennusneliöt ovat olleet pääasiassa myyntihinta-alan lisäyksiä.

Tulevan vuoden neliölukuun sisältyy paljon myös toiminnallisia muutoksia.

- Ensi vuoden 5000 neliöön on laskettu vain uuden, sinisen julkisivun takana olevat palvelut ravintoloineen, kahviloineen ja kaikkine muine viihtyvyyttä lisäävine tiloineen. Lisäksi muun muassa Kyläkaupan historian suurin strateginen muutos tulee tapahtumaan ensi vuonna: Kyläkaupan Kauppakatu tulee yhdistämään sen vastakkaisilla puolilla olevat parkkipaikat. Tämä muutos helpottaa asiakkaiden asiointia ratkaisevasti, sillä enää ei heidän tarvitse parkkeerata autojaan kahdesti päästäkseen käymään tavarapuolella ja ruokapuolella.

Kyläkaupan pihamyymälä avautuu ensi keväänä joen toiselle puolelle entiselle Miljoona Tivoli-alueelle, joka kokonaisuudessaan asfaltoidaan eli loppuosa tulee olemaan uusia parkkipaikkoja. Entisen pihamyymälän kaikki hallit poistuvat ja niiden tilalle tulee myös parkkipaikkoja. Ne tulevat lisääntymään yli tuhannella 2600:sta 3650:een. Samalla keväällä ostamani 30 hehtaarin metsä avautuu parkkialueella. Yli 30000 neliötä siitä hakattiin syyskuussa uudeksi tapahtuma-alueeksi, jossa myös Miljoona Tivoli tulee ensi kesänä sijaitsemaan.

Uusi pikaruokaravintola avautui lokakuussa. Karavaanarialueen laajennus aloitetaan alkuvuodesta 2016. Uudistettu, hieman isompi OnnenKivi-lounasravintola avautuu tammikuun lopussa.

- Kyläkaupan molemmat puolet, tavarapuoli ja ruokapuoli, kääntyvät kassojen suhteen 90 astetta. Eli ensi vuonna 2017 molemmat kassalinjastot aukeavat kohti Kyläkaupan halkaisevaa Kauppakatua. Kassojen muutokset aiheuttavat jonkin verran osastomuutoksia tavarapuolella, mutta ruokapuoli uudistuu lähes täysin. Ennen kesää avautuvat myös uusi kahvilakonseptimme ja uusi ravintolakonseptimme. Tällä hetkellä työllistän neljäsataakolmekymmentä vakituista. Minulla on luja usko tulevaisuuteen!

Millainen on 50-vuotissyntymäpäiväsi?

- Luonnolliset illalla rock kuuluu ja näkyy Kyläkaupan areenalla. Olen jo hyvissä ajoin ollut asialla bändien kanssa. Olen luvannut, että en vielä tänä vuonna niitä paljasta, mutta pieniä vihjeitä voin antaa. Jokainen niistä on suomalainen. Bändejä on viisi. Jokainen suomalainen tietää ne. Jokainen niistä ei laula suomeksi. Kaksi niistä tekee vain kaksi keikkaa Suomessa vuonna 2017. 

Juhlapäiväni muun ohjelman suunnittelu on vielä kesken ja vielä tiukemman salaperäisyyden viitan verhoamana, mutta se liittyy hyvin pitkälle kaupallisuuteen.

Mitä muuta on luvassa Vesan vuoteen 2017?

- On paljon muutakin, mutta mennään näillä tiedoilla vuoteen 2017. Onnekasta Uutta Vuotta minulta ja perheeltäni koko Suomelle!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat