Viihde

Henna Peltosen kauneuskisassa kelpaa vain luomu – upeita kuvia Hennasta

Henna Peltonen

Kimmo Jaramo

Henna Peltonen lanseeraa Miss Eloveena –kilpailun, jossa kaunottaret ovat luomuja. Silikoneja ei sallita eikä kovin suuria tatuointeja.

– Sain idean kilpailuun jo monta vuotta sitten. Olen itse tehnyt mallintöitä jo 15-vuotiaasta asti ja aina innostunut eniten maalaistyttökuvista, missä olen ollut vuosien aikana hyvin paljonkin mukana. Vaikka minusta saa ehkä julkisuudessa räväkän kuvan, minussa asuu hyvin herkkä Eloveena tyttö, Henna Peltonen kertoo Iltamakasiinille.

– Rakastan myös yli kaiken esimerkiksi vanhoja mustavalkoisia Suomi-filmejä ja käyn paljon museoissa missä kerrotaan entisajasta ja vanhat rakennukset ja ladot kiehtovat minua hyvin paljon sekä tarinat niiden takaa.

Henna kertoo itse kaivanneensa tällaista kisaa, jossa luonnollisuus ja vanhan ajan henki ja raikkaus näkyisi.

– Olen ollut myös huolissani tämän päivän nuoriin kohdistuvista ulkonäköpaineista. Yhä nuoremmat haluavat korjata itseään ja meikkaaminen aloitetaan jo ala-asteella. Uskon, että tällainen kisa, jossa luonnollisuutta arvostetaan, voisi auttaa etenkin itsetunto-ongelmien kanssa kamppailevia nuoria.

Hennan mukaan vaikka kyse on kauneuskilpailusta, tässä kisassa arvostetaan luonnollisuutta.

– Kauneuskirurgiset toimenpiteet, näkyvät tatuoinnit sekä esimerkiksi irtoripset ovat kisassa kiellettyjä. Voittaja tulee olemaan loistava esikuva juuri tähän päivään.

– Olen ollut alalla jo vuosia ja hyvin tiiviisti mukana kauneusalalla sekä myös itse kauneuskisojen tuottajana, joten kun tällaista kisaa ei kuulunut, päätin järjestää itse.

Viime vuonna Henna päätyi ihan sattumalta käymään Jämsänkosken Ilveslinnassa ja hän tiesi heti sisään astuttuaan, että oli löytänyt tälle kisalle juuri oikean paikan.

– Ilveslinnassa innostuttiin kisasta heti ja minut vietiin myös lähellä olleeseen Aarressaari kotiseutu museoon. Olin aivan myyty. Kaikki se mitä olin kisaan suunnitellut, oli edessäni. Finalistit kuvataan kesän aikana Aarressaari kotiseutumuseolla ja finaali käydään Ilveslinnassa 28-29.7. Kisa tullaan toteuttamaan alusta loppuun vanhoja kauneusihanteita ja perinteitä kunnioittaen.

Henna on avoimesti kertonut, että hänellä itsellään on rintaimpantit.

– Olen hieman huvittuneena seurannut keskustelua, kuinka luomukisaa voi vetää henkilö jolla on itsellään implantit. Eihän Eino Makunenkaan, joka luotsasi aikoinaan Miss Suomi kisaa, ole itse Miss Suomi. Tai Miss Plus Size -kisan tuottajat ole itse kisaan vaadittavaa XL kokoa. Ja niin edelleen.

– Mielestäni nyt on vain tullut aika muistuttaa ihmisiä myös luonnollisesta kauneudesta ja tuoda takaisin vanhoja unohdettuja perinteisiä kauneusihanteita.

Haku kisaan käynnistyi viikonloppuna ja jo nyt Hennan mukaan hakemusmäärä sekä eri ikäryhmistä tulleiden palautemäärä yllätti hänet täysin.

– Lähdin toteuttamaan kisaa ajatuksella, että toteutan kisan jollaista itse olen kaivannut, enkä ollut varma innostutaanko ajatuksesta yhtä paljon kuin itse. Mutta olen äärettömän iloinen huomatessani, että tällaiselle kisalle on näin odotettu vastaanotto. Hakemuksia on tullut jo toistasataa ja mukana on niin upeita kaunottaria, että voin jo nyt paljastaa, että todella kova tasoisesta kisasta on nyt kyse. Tiesin että Suomessa on paljon upeita luonnollisia kaunottaria, mutta hakemusten kova taso yllätti minut silti. Tulee todella vaikeaa valita kaikkien upeiden hakijoiden joukosta finaalikymmenikkö. Odotan jo että saadaan kisa käyntiin niin voidaan kaikki ylpeinä heitä ihastella.

Hakemuksia voi edelleen lähettää osoitteeseen hennapeltonen (at) misseloveena.net Hakuaika päättyy 31.3.2017. Kisaan voi hakea jos olet Täysi-ikäinen, hyvämaineinen, luonnollisen kaunis eikä sinulle ole tehty Kauneuskirurgisia toimenpiteitä.

Kuvat: Kimmo Jaramo ja Henkka Sahlström

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat