Sami Hedberg haukutaan aina lyttyyn – sitten hän alkaa tienata rutosti rahaa

Sami Hedberg

Toni Tervo
TELEVISIO  Sami Hedbergin tekemisiä teilataan usein ennakkoon. Sen jälkeen niistä tulee menestyksiä.

Sami Hedbergillä on hassu taipumus saada ensin runsaasti kritiikkiä ja sen jälkeen tahkota runsaasti rahaa.

Pikainen sosiaalisen median seuranta paljastaa muun muassa seuraavanlaisen Hedbergin stand upia koskevan "arvostelun".

– Typerät jutut ja näyttää ylikasvaneelta vauvalta. Olen huomannut, että Hedbergiä pitää hauskana hieman yksinkertaiset ihmiset, jotka tarvitsevat tavallaan luvan/käskyn, että nyt voi ja pitää nauraa kun on hauska mies kyseessä, on hupivaatetta ja niin edelleen kuvioissa.

 

 

Sama toistuu useissa netin keskustelupalstoissa. Myös molemmat miehen tähdittämät Luokkakokous -elokuvat saivat kuraa netissä ja kriitikoiden arvioissa. Silti Hedbergin stand up on Suomen suosituinta ja molemmat Luokkakokoukset jättimenestyksiä.

Uusin luku kasvavassa teemassa lienee Suomi-versio legendaarisesta Office-komediasarjasta. Hedbergin valinta ja roolitus Ricky Gervaisin saappaisiin koheltavaksi pomoksi teilattiin useissa piireissä heti ensi kuulemalta. Ei ensi näkemältä, vaan ensi kuulemalta.

Mies itse myöntää kritiikin harmittavan, mutta ei aio muuttaa tyyliään.

– Voin sanoa Konttorista vain oman mielipiteeni ja se on mielestäni hyvä. Meillä on loistavat nuoret näyttelijät ja omia alkuperäiskäsikirjoituksia brittien ja amerikkalaisten versioiden lisäksi. Niitä on ollut mukana sovittamassa ja kääntämässä muun muassa Kari Hietalahti.

Sarjan tuottaja Samuli Norhomaa puolustaa Hedbergin valintaa ja sanoo, että sarjaa ei olisi todennäköisesti edes tehty Suomessa ilman häntä.

– Sarjan teosta on Suomessa puhuttu jo kymmenen vuotta. Sitä ei ole kuitenkaan tehty, sillä ei ole ollut tarpeeksi valovoimaista henkilö Ricky Gervaisin saappaisiin. Sami on kuitenkin täydellinen.

– Myös päätös, että muut näyttelijät ovat suurelle yleisölle entuudestaan tuntemattomia, on tarkkaan harkittu. Haluamme, että heidät yhdistetään Konttoriin, eikä johonkin toiseen sarjaan.

Suomen Konttori sijoittuu Riihimäelle. Kuten alkuperäissarjassakin, jaksot keskittyvät ruotimaan kuvitteellisen paperialan yrityksen toimiston kommelluksia.

Keskiössä on Hedbergin esittämä Pentti Markkanen. Ottaen huomioon, että Hedberg johtaa tälläkin hetkellä omaa yritystään myös tosielämässä, nähdäänkö televisiossa kuinka paljon miehen oikeaa pomominää.

– Ehkä sinne läikkyi vähän liikaakin! Ei vaan. Pentti Markkanen on sellainen hahmo, johon varmasti moni toimistotyöläinen voi samaistua tai tunnistaa lähipiiristään. Tämä on tosi mielenkiintoinen rooli, joka kasvaa jakso jaksolta.

Nähtäväksi jää seuraako Konttori Hedbergin stand up -uran ja Luokkakokouksen viitoittamaa tietä etukäteen teilatusta jättimenestykseksi.

Suomen Konttori

Suositun brittiläisen The Office -sarjan suomalainen versio.

Perustuu sekä brittiläiseen, yhdysvaltalaiseen että suomalaiseen käsikirjoitukseen.

Sarjassa näyttelevät muun muasssa Sami Hedberg, Pyry Äikää, Linda Wiklund, Antti Heikkinen, Jan Nyquist, Mazdak Nassir, Lotta Lindroos, Kaisla Puura, Ushma Karnani, Paula Siimes, Leo Honkonen, Peter Kanerva, Vera Kiiskinen sekä Jean-Eric Chaumentin ”Zaani”.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Uusimmat

Luetuimmat