Viihde

Liian eroottisten kuvien vuoksi kenkää saanut Elina Tervo lataa – "Jaan omaa elämääni ja suurimman osan siitä vietän uikkareissa"

Elina Tervo joutui jättämään paikkansa fitnesmallisivuston bloggarina.

Liisa Kajula

Entinen Miss Helsinki ja fitnessmalli Elina Tervo ilmoitti torstaina yllättäen, että hänen ja Fitnesmalli.fi -blogisivuston välinen yhteistyö on päättynyt.

Tervon mukaan syynä on sivuston ylläpitäjien näkemys siitä, että naisen sosiaalisen median kuvat ja esiintyminen ovat olleet liian provosoivia ja paljastavia sekä niistä noussut julkisuus. Muun muassa Seitsemän päivää -lehti on julkaissut joogaa opettavan Tervon kuva-annista useita artikkeleja, joissa ovat toistuneet muun muassa käsitteet "jättirinnat" ja "seksiasennot".

Tervo pitää fitnesmalli-sivuston toimintaa kummallisena.

– He haluavat luoda sivustolla sosiaalisen median uutta tähteä, joka noudattaa hyviä arvoja. Seiska nosti kuvistani otsikon "taipuisista seksiasennoista", mutta mitään seksiasentojahan siellä ei ollut, vaan ihan vaatteet päällä jooga-asentoja.

– Samalla sivulla oli myös Janni Hussi, joka poseerasi bodyssa Espanjan lomalla ja hänestä oli nostettu otsikko "tuota kroppaa panisi 24/7". Onko Hussikin nyt sitten huono roolimalli kun hän poseeraa muussakin kuin poolopaidassa ja lehdistö repii siitä otsikoita?

Muun muassa tällaiset kuvat saivat Tervon pulaan sivuston ylläpitäjien kanssa.

Blogisivuston toinen ylläpitäjä, vuoden 2012 Fitnessmallikilpailun voittaja Emmi Lehtomaa vahvistaa, että yhteistyö Tervon kanssa loppui "erilaisten arvojen" vuoksi.

– Blogimediasta löytyy nimenomaan hyvinvointialan raikkaita ja inspiroiva esikuvia. Jokaisen bloggaajan tulisi noudattaa tiettyjä arvoja. Nämä arvot olemme hyväksyttäneet jokaisen sivustolla bloggaavan kanssa maaliskuussa, myös Elina Tervo on arvot hyväksynyt.

– Näihin arvoihin kuuluu muun muassa etteivät sivuston bloggaajat esiinny alastonkuvissa, tai tuota provosoivaa / liian seksististä sisältöä omaan julkiseen sosiaaliseen mediaan. Tästä syystä olemme tulleet Elinan kanssa päätökseen, että sopimusta ei ole enää kannattavaa jatkaa.

Tervo itse ei niele selitystä, että hänen kuvansa olisivat liian eroottisia.

– Kuvat on aina katsojan vastuulla, mitä siinä näkee. Minusta jooga ei ole mitenkään seksikäs laji. Nyt olen huomannut, että aina kun nostan jalan polvea ylemmäksi, on se jonkun mielestä kuumaa. Toiset ihmiset näkee kuvassa vain tissit, toiset jotain muuta.

– Säännöissä oli ettei julkisesti saa kiroilla, käyttää alkoholia ja kuvat pitää olla hyvän maun rajoissa, eikä alastonkuvia sallita. Mitään näistä en ole rikkonut. Haluan kannustaa ihmisiä olemaan ylpeitä vartalostaan, oli se kurvikas tai ei eikä mielestäni mitään tarvitse peitellä jos niitä ei omassa arjessakaan peittele niin miksi olla jotain muuta sosiaalisessa mediassa? Minusta se olisi vain tekopyhää. He kyllä tiesivät minkälainen sisältöni on ja olen pitänyt sen aina samanlaisena.

– Sosiaalinen media on pehmopornoa täynnä ja minun tilini on aika kaukana siitä. Jaan siellä omaa elämääni ja suurimman osan siitä vietän uikkareissa. En poolopaidassa.

Lehtomaan mukaan yhteistyökumppaneilta on tullut ihmettelyä Tervon sosiaalisen median kuvista.

– Ne poikkeavat melkoisesti muiden sivuston bloggaajien tyylistä.

Erikoisen hankalaksi tilanteen tekee se, että Tervo ja Lehtomaa ovat vuosia olleet hyviä ystäviä. Tällä hetkellä ystävyys on koetuksella.

– Olin hieman pettynyt ettei hän itse minulle voinut asiaa ilmoittaa tai edes soittaa. Hänen ratkaisunsa oli laittaa yhtiökumppani asialle. Joten en osaa sanoa minkälaiset välit on. En jaksa kuitenkaan olla kenellekään vihainen tai katkera. Se ei vie mihinkään, Tervo toteaa.

– Olemme Elinan kanssaan aiemmin jo aiheesta keskustelleet, mutta selkeästi näkemyksemme eroaa sen verran, että olemme päättäneet lopettaa yhteistyön. Toivomme Elinalle tsemppiä tulevaisuuteen, Lehtomaa toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat