Musiikki

Suomalaista iskelmätähteä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan: "Taidan olla se suurin rikollinen tässä maassa"

ISKELMÄ   Uudeksi Irwin Goodmaniksikin nimetty Jösse Järvenpää on saanut kutsun poliisikuulusteluihin Youtube-videopalveluun lisäämiensä laulujen vuoksi.

Vantaalaisen iskelmähumppaaja Jösse Järvenpään lauluja on toukokuuhun 2017 loppuun mennessä kuunneltu Youtube-videopalvelussa jo liki kaksi miljoonaa kertaa.

Jösse Järvenpää / Facebook

Iltamakasiini kertoi viime lokakuussa, miten maahanmuuttoa kritisoiva isänmaallinen rasistihumppa laulattaa verkossa tuhansia kuuntelijoita.

Tämän ilmiön kirkkaimmaksi tähdeksi on noussut vantaalainen iskelmälaulaja Gösta "Jösse" Järvenpää, jota on useissa yhteyksissä tituleerattu myös maineikkaan kansanlaulajan Irwin Goodmanin manttelinperijäksi.

Järvenpään lauluja on tähän päivään mennessä kuunneltu Youtube-verkkopalvelussa yli 1,6 miljoonaa kertaa.

Tänään, maanantaina 29. toukokuuta 2017 Järvenpää on tehnyt omille Facebook-sivuilleen päivityksen, jossa kertoo saaneensa kutsun poliisin pakeille.

Kutsu poliisikuulusteluun epäiltynä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan Youtubessa julkaistujen musiikkivideoiden vuoksi. Voi hyvänen aika. Taidan olla se suurin rikollinen tässä maassa. Todellinen uhka suomalaisten turvallisuudelle. Melkein alkaa tässä ihan itseäkin hirvittämään, Järvenpää kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Paljon keskustelua herättäneessä kommenttiketjussa 56-vuotias kansanlaulaja jatkaa aiheesta vielä lisää.

163 biisiä tehnyt ja julkaissut Youtubessa. Jos jotakin kansanryhmää vastaan olen jotakuta kiihottanut, niin korkeintaan vallassaolevaa rosvo- ja roskajoukkoa. Mutta aivan turhaan sitäkin. Tai taisihan joku rohkea kansalainen heittää Stubidon (Suomen entinen pääministeri Alexander Stubb (kok) 20142015 toim. huom.) päälle Tampereella laittikolaa ja jotkut pikkupojat ampua sen ikkunaan jollakin lussulla ilmakolla. Jos noihin kansannousuihin yllyttämiseen olen syyllinen niin sitten kuristushuoneeseen loppuiäksi tällainen rosvo.

Iltamakasiini tavoitti Järvenpään tuoreeltaan kommentoimaan rajua rikosepäilyä.

Onhan tää nyt jumalauta, jos ei selkeistä yhteiskunnan epäkohdista saa mielipidettänsä tuoda julki. Varsinkin jos mielipiteet perustuu faktoihin. Kyllä mut on ainakin kasvatettu niin kotona kuin kadullakin puhumaan asioista suoraan ihan niiden oikeila nimillä, Järvenpää tykittää.

Mies vertaakin suomalaisten viranomaisten toimintaa Korean demokraattisen kansantasavallan stalinistiseksi diktatuuriksi kuvailtuun hallintoon.

Mun mielestä tässä ei oo järjen häivääkään. Tää on jo niin absurdia, että mahtaa Kim Jong-Uniakin jo huvittaa ihan homona, mies täräyttää.

Suomen rikoslain mukaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Tunnetuin tapaus lienee perussuomalainen europarlamentaarikko Jussi Halla-aho, jonka korkein oikeus tuomitsi 8. kesäkuuta 2012 uskonrauhan rikkomisesta ja kansanryhmää vastaan kiihottamisesta 50 päiväsakkoon.

Tuomioon johti Halla-ahon Scripta-blogissaan 2008 julkaisema blogikirjoitus, jota oikeus piti islaminuskoa loukkaavana ja kansanryhmää halventavana.

 

Pitäisikö laulujen aiheille panna Suomessa selkeät rajat?

Ei
95% (2177 ääntä)
Kyllä
5% (122 ääntä)
Ääniä yhteensä: 2299

Aiheesta muualla: 

Maahanmuuttoa kritisoiva isänmaallinen rasistihumppa laulattaa verkossa – kuuntele

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Musiikki

Uusimmat

Luetuimmat