Musiikki

Kari Peitsamo yhteistyöstään entisten Peer Günt –veteraanien kanssa: "Ennusteet bändin kestävyydelle ovat huonot"

SUOMIROCK   Jo 40 vuotta maatamme ilahduttaneen rockveteraanin mielestä artisti ei saa koskaan ottaa omia tekemisiään liian vakavasti.

Shöcking Blü silloin joskus, kun kaikki vielä oli hyvin. Vasemmalta Peitsamo, Koivula, Pohjanniemi.

Lehdistökuva

Suomen ahkerin levyttänyt artisti Kari Peitsamo on ollut viime päivät otsikoissa oudon vyyhdin johdosta, jossa laulaja–kitaristin kerrotaan erottaneen Shöcking Blü -yhtyeensä basistin ja rumpalin kesken toissa viikon perjantain Lohjan keikan 26. toukokuuta 2017.

Kommentit ovat sinkoilleet kuumina, kun 59-vuotias rockveteraani ja hänen entiset bänditoverit ovat laukoneet toisilleen solvauksia eri verkkopalveluissa, kuten Iltamakasiini kertoi tänä maanantaina.

Iltamakasiini tavoitti Kari Peitsamon puhelimitse kommentoimaan viimeisimmän yhtyeensä hajoamista ja uuden syntymistä, jossa Peer Günt -yhtyeen nykyinen rytmiryhmä, rumpali Sakke Koivula ja basisti Pete Pohjanniemi vaihtuivat lähes lennosta Güntin entiseen komppipariin eli rumpali Twist Twist Erkinharjuun ja basisti Tsöötz Kettulaan.

Kokoonpanomuutoksessa on Peitsamon mielestä ollut mukana aimo annos kohtalon johdatusta, sillä heti Shöcking Blün hajoamista seuranneena päivänä Peitsamo kertoo suunnanneensa lähibaariinsa keikalle, missä sattumoisin esiintyi Erkinharjun ja Kettulan uusi rytmiryhmä Dog Days Revolution.

Olin jo muutenkin menossa katsomaan keikkaa ennen tätä episodia, mutta jo ulko-ovella törmään heti Tsöötziin, joka on menossa vessaan. Koska tämän tyyppiset uutiset kulkevat kulovalkean lailla, niin jätkät olivat jo tietoisia edellisillan tapahtumista, mies myhäilee.

Kaksikko onnitteli minua tapahtuneesta ja ihmettelivät, miksen ollut jo alun perin kysynyt heitä mukaan. Totesin vain, että okei, nyt mä kysyn. Se oli siinä.

Peer Günt on ollut merkittävä yhtye urallasi, olethan jopa kirjoittanut ja levyttänyt Peer Günt ei saa lopettaa –nimisen kappaleen.

Todellakin, todellakin. Kai tätä tapahtumaketjua voi jo kutsua johdatukseksi, sillä eihän se enää voi olla sattumaa, että se menee näin. Jännällä tavalla tämä Peer Günt -mytologia kasvaa tässä yhteydessä elämää suurempiin mittasuhteisiin päivä päivältä, Peitsamo naurahtaa.

EI PAINEITA

Monet suomirokkarit ottavat varmasti ilolla vastaan tiedon, että kentälle saadaan taas Peer Güntin kaltainen kunnon vanhan liiton rocktrio jyräämään. Peitsamo sanoo tämä olevan hänelle suuri kunnia ja huikea käänne, että hän, Erkinharju ja Kettula ovat voineet yhdessä kasata Devil's Milk -nimisen uuden rocktrion.

Mutta synnyttääkö tämä paineita? Olethan kirjoittanut urallasi liki tuhat laulua, mutta nyt sinun pitäisi yhtäkkiä luoda seuraava Backseat!

Ei minkäänlaisia paineita. Tuossa kun palaveerattiin niin päätettiin tehdä ihan omannäköinen ja uusi proggis puhtaalta pöydältä. Meidän näköinen bändi. Jokainen bändihän on jäsentensä näköinen eikä tässä yritetä jatkaa kenenkään jalanjäljissä, mies vakuuttaa.

Mehän oltiin Shöcking Blün kanssa alustavasti sovittu ja varattu itse asiassa aikaakin studioon syksyksi, materiaaliakin oli jo valmiina. Tämä Devil's Milk on luontaista jatkumoa siihen.

Missä vaiheessa Devil's Milk lähtee sitten tien päälle?

Se on sikäli auki, että meillähän on omia sitoumuksia kesäksi, itsellänikin on heinäkuuksi jo toistakymmentä soolokeikkaa. Kalenterini alkaakin jo olla täyteen buukattu tuonne synttäreihini saakka elokuun loppuun.

Sen yhteyteen liittyvät kaikki 60-vuotisjuhliini liittyvät erilaiset proseduurit, johon liittyy myös uusi tupla-albumi nimeltään 60. Tämä levy julkaistaan elokuussa. Se on tässä nyt tietyllä tapaa päällimmäisenä. Kari Peitsamo & Devil's Milk aloittaa sitten toimintansa kaikkien näiden juhlallisuuksien jälkeen.

Tietysti sävellän materiaalia ja sitten me treenataan, mutta millaisella aikataululla, niin sitä en osaa vielä lainkaan luvata. Mutta tarkkailkaa tilannetta sillä voi olla, että jossain jonain päivänä joku näkee pienen keikkailmoituksen, jossa mainitaan Devil's Milk.

RÄJÄHDYSHERKKÄ YHTYE

Kun sinulla on nyt tällainen pimeä komppiryhmä takanasi, niin herättääkö se houkutusta ottaa Peer Güntin vanhoja iskusävelmiä ja klassikoita mukaan ohjelmistoon?

Ei todellakaan. Kuten jo aiemmin sanoin, niin emme aio lähteä minkäänlaisille sakkokierroksille tai vanhoille laduille tässä mielessä. Devil's Milkin materiaali tulee olemaan kokonaan uutta.

Bändikuviosi tuppaavat olemaan aika monisäikeisiä ja moni niistä on jäänyt varsin lyhytikäiseksi. Miten pitkää ikää ennustat Devil's Milkille?

Siinä on... miten mä nyt sanoisin... aika temperamenttisia hahmoja, joten siinä suhteessa ennusteet ovat aika huonot. Voisi sanoa, että tämä kombinaatio on suorastaan räjähdysherkkä, Peitsamo hekottelee hyvin tietoisena eri kokoonpanojensa kestävyydestä.

Toisaalta meillä oli jätkien kanssa aika hauskaa, kun tätä tilannetta luodattiin – Twist Twistin kanssa istuttiin aiheesta vielä pidempään myöhemmin.

Peitsamon mielestä asetelma onkin oikeastaan aika hervoton.

Olemme puhuneet sitä, että koetetaan pitää tämä muudi yllä. Meillä on tällä hetkellä aika kutkuttava fiilis sen suhteen, että mitä tahansa voi tapahtua.

YLEISÖÄ ON VIIHDYTETTÄVÄ TOSISSAAN

Peitsamon mukaan raju likapyykki julkisuudessa hänen entisten bänditovereitten kanssa on nyt loppuun käsitelty rumpali Sakke Koivulan sähköpostitse lähettämän anteeksipyynnön myötä.

Haluan korostaa, että olin iloinen Saken yhteydenotosta ja anteeksipyynnöstä. Ennen kaikkea sen takia, että mielipiteitä on toki monia, mutta Nasse-setä oli siitä vihainen, että pojat laukoivat kiukuspäissään asioita, jotka eivät sitten faktuaalisesti pitäneetkään ihan paikkaansa, mies muotoilee.

Aina kun lähdetään julkisuuteen kertomaan virheellisiä väittämiä voidaan ajatella, että se vahingoittaa ja vahingoitti minua ammatillisesti, mutta ajattelin etten viitsi lähteä asioita sen kummemmin pöyhimään. Päädyin vain kertomaan omista motiiveistani muutamissa twiiteissä.

Eli asia on tältä osin pyyhitty pois päiväjärjestyksestä.

Kyllähän se laittoi asiat oikeisiin mittasuhteisiinsa. Kuten Twitterissäkin sanoin, että kunhan pojat löytävät nöyrän ja rakentavan asenteen keikkailuun, niin se on aina poikaa. Itseään ei saa koskaan ottaa liian vakavasti, mutta yleisöä on aina viihdytettävä tosissaan, vuosittain satakunta keikkaa ympäri Suomen tehtaileva Kari Peitsamo summaa.

Odotatko Kari Peitsamon Devil's Milkiä innolla?

En
59% (228 ääntä)
Kyllä
41% (159 ääntä)
Ääniä yhteensä: 387

Aiheesta muualla: 

"Säälistä tehtiin", "Älkää mussuttako peräkammarista" – suomirockin legendat hurjassa sanasodassa keskenään

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Musiikki

Uusimmat

Luetuimmat