Aseistautunut Suomi Ensin -liike suunnittelee aktiota Helsingin Pride-kulkueeseen: "Nyt on hyvä tilaisuus iskeä homo- ja transusaatiota vastaan"

Humanitaarista maahanmuuttoa vastustava Suomi ensin -mielenilmaus on saamassa lähtöpassit Helsingin Rautatientorilta.

Jussi Vehkasalo

Suomi Ensin  -liikkeen nokkamiehen Marco De Witin päivitys koskien Helsingin Pride -kulkueeseen suunnattua aktiota.

Kuvakaappaus Facebookista

YHTEISKUNTA   Kansallismieliselle häirikköliikkeelle näyttää olevan tärkeää saada kaikenlainen erilaisuus kitketyksi pois suomalaisesta yhteiskunnasta.

Seksuaalista tasavertaisuutta ajavan Setan vuosittaiset Pride-kulkueet ovat syntyneet tarpeesta muistuttaa maailmalle yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta ja sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta.

Nimensä kulkue on saanut ylpeyttä tarkoittavasta englanninkielisestä sanasta, jonka tarkoitus on saada kulkueen osallistujat tuntemaan ja kantamaan ylpeinä omaa erilaisuuttaan.

Kaikille tämänkaltainen yhteiskunnallinen monimuotoisuus ei kuitenkaan näytä sopivan.

Eilen, Helsinki-päivänä maanantaina 12. kesäkuuta 2017 Suomi Ensin -liikkeen hollantilaislähtöinen nokkamies Marco De Wit, 48, teki Facebookiin päivityksen, jossa hän suunnittelee aktiota lauantaina 1. heinäkuuta 2017 Kansalaistorilta lähtevää Pride-kulkuetta vastaan.

Helsinki pride 2017 on tulossa kuun vaihteessa. Siihen liittyvä marssi lähtee vain parin korttelin päästä Suomi-Maidanista. Eli nyt on hyvä tilaisuus iskeä homo- ja transusaatiota vastaan, mies aloittaa Facebook-päivityksensä.

Suomi-Maidan on mielenilmaus, jonka Suomi Ensin -liike aloitti helmikuussa 2017 vastustaakseen turvapaikanhakijoiden omaa mielenosoitusta Helsingin keskustassa.

Kohta neljä kuukautta Helsingin keskustaan leiriytynyt liike nousi viimeksi otsikoihin vasta pari päivää sitten, kun eräs sen aktiiveista joutui poliisin pidättämäksi tämän otettuaan esiin käsiaseen Mannerheimin patsaan kupeessa Helsingin keskustassa.

Mutta täytyy sanoa nyt, että tämä asekeissi viimeistään herättää meidän organisaatiota. Tämä on nyt todellakin poikkeuksellista, toimittaja Suvi Auvinen kirjoittaa "Päivystävä Anarkisti" -blogissaan Helsingin poliisin komisarion Jarmo Heinosen kertoneen vapaalle toimittajalle Dmitry Gurbanoville.

Aamulla De Wit huomasi ikäväkseen koko tapahtuman vain kadonneen Facebookista.

Onneksi olin postannut tapahtuman myös (venäläisen Facebookin - toim. huom.) VK:n puolelle. Liittykää ihmeessä sinne, koska Facebook ei anna meidän enää edes tiedottaa laillisista mielenilmauksista, De Wit kertoo.

Mies iloitsee kuitenkin siitä, että ehti pelastaa kuvakaappauksen Facebookin poistamasta Stop homo- ja transusaatio mielenilmauksesta VK:hon.

Postattiin se kuvakaappaus ensin tänne (Suomi Ensin -liikkeen Facebook-ryhmään - toim. huom.), mutta sitten otettiinkin pois, koska Facebook saattaa sulkea koko tämän ryhmän, mies uskoo.

MV-lehden lippikseen usein sonnustautunut De Wit kehottaakin liikkeen kannattajia siirtymään VK:n puolelle, jonne MV-lehden päätoimittaja Ilja Janitskin on siirtynyt jo aiemmin.

Taitaa olla enää ajan kysymys koska koko tämä ryhmä suljetaan.

Tätä kirjoitettaessa Facebookista löytyy kuitenkin edelleen "Stop Helsinki Pride" -nimeä kantava tapahtumasivu, jossa kerrotaan osallistujen vastustavan Helsinki Pride -marssia "klo 12 alkavalla laillisella ja täysin rauhanomaisella mielenilmauksella".

Seksuaalisuuden pitäisi olla yksityinen asia eikä sitä saisi pakkosyöttää julkisilla marsseilla kaupungin keskustassa. Missään nimessä lapsia ei pitäisi sotkea homojen- ja transujen äärijärjestöjen agendaan, tapahtumasivun kuvauksessa kerrotaan.

Tätä kirjoitettaessa "Stop Helsinki Pride" -tapahtumaan on ilmoittautunut yhdeksän osallistujaa ja 63 kiinnostunutta.

Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tapahtuma, jonka kulkueessa oli viime vuonna poliisin arvion mukaan 30 000 marssijaa. Tämän vuoden Helsinki Priden teemana on "vapaus ja vastuu".

Vuonna 2010 Helsingin Pride-kulkuetta vastaan tehtiin kaasuisku Aleksanterinkadun ja Kluuvikadun kulmassa, jossa useita henkilöitä  nuorimpana alle 1-vuotias lapsi  altistui sekä kyynelkaasulle että paprikasumutteelle. Kaasu aiheutti uhreille muun muassa hengenahdistusta, yskää ja iho-oireita.

Tapauksen johdosta poliisi otti tekijöinä kiinni kolme miestä, jotka tuomittiin neljän kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja vahingonkorvauksiin. Miehiä syytettiin yhteensä 88 hengen pahoinpitelystä. Tekoja tutkittiin pahoinpitelyinä ja vahingoittamiseen soveltuvan aineen hallussapitona.

Miehet kiistivät vaikuttimen olleen osallistuneiden seksuaalinen suuntautuminen. Puolustuksen mukaan kyse oli päähänpistosta. De Witin Facebook-päivitysten perusteella Suomi Ensin -liikkeen tuleva aktio on puolestaan vakaan suunnittelun tulos.

Miten väkivallaton se on jää nähtäväksi, jos Suomi Ensin -liikkeen aktiivit pääsevät vapaasti liikkumaan kulkueen liepeillä käsiaseiden ja muiden vahingoittamiseen soveltuvien aineiden kanssa.

Marco De Wit oli ehdolla Tampereen kunnanvaltuustoon Suomi Ensin -liikkeen riveistä kevään 2017 kunnallisvaaleissa.

De Wit sai vaaleissa 241 ääntä eikä tullut valituksi.

Written by:

Nalle Österman

Ota yhteyttä

Helsingin Uutiset - puheenaiheet

Iltamakasiini Twitterissa