Viihde

Näin rajusti lähtee Suomi Ensin -liikkeen pomo Marco De Wit poliisikyytiin – video

YHTEISKUNTA   Järjestäytyneeseen rikollisryhmäänkin verratun liikkeen pomo voi saada jopa useamman vuoden vankeusrangaistuksen tuoreimmasta tempauksestaan.

Humanitaarista maahanmuuttoa vastustava Suomi ensin -mielenilmaus on saamassa lähtöpassit Helsingin Rautatientorilta.

Jussi Vehkasalo

Helsingin poliisi purki tänään maanantaina Suomi Ensin -liikkeen jo viidettä kuukautta Helsingin ydinkeskustassa sijainneen humanitaarista maahanmuuttoa vastustavan Suomi-Maidan -leirin siellä tapahtuneiden väkivaltaisten järjestyshäiriöiden seurauksena.

Poliisi välitti yhdistyksen johtohenkilölle Marco De Witille aiemmin iltapäivällä viestin, jonka mukaan leirin pitäisi olla purettu viimeistään tänään maanantaina 26. kesäkuuta 2017 kello 18.00 mennessä, jotta liike välttyisi jälkiseuraamuksilta.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan kun virkavalta saapui Suomi Ensin -leirille Helsingin Rautatientorille kello kuudelta alkuillasta, oli ryhmän työ leirin purkamisen kanssa vielä pahasti kesken.

Koska De Wit oli päättänyt olla noudattamatta viranomaiskäskyä, ei virkavallalle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin taltuttaa mies mukaansa väkipakolla.

Tämä ei kuitenkaan Suomi Ensin -liikkeen johtajalle sopinut, vaan mies alkoi niskuroida häntä poliisimaijaan kantaneelle poliisipartiolle, kampittaen lopulta toisen poliiseista maahan. Lopulta De Witin taltuttamiseksi tarvitaan puolenkymmentä poliisia.

Hieman puoli seitsemän jälkeen poliisi tiedotti ottaneensa Rautatientorilta kiinni yhteensä kolme henkilöä. Kaksi heistä niskottelusta ja yksi poliisin vastustamisesta.

Virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta De Wit voi saada vähintään neljän kuukauden ja enintään neljän vuoden mittaisen vankeusrangaistuksen.

Yle on lisännyt Facebook-sivuilleen reilun minuutin mittaisen videon, jossa välikohtaus nähdään kaikessa sen karuudessaan. Sosiaalisessa mediassa pyörii myös hulppea gif-animaatio, jossa pollisin retuuttama De Wit rojahtaa toisen poliisin niskaan kamppauksensa seurauksena.

Helsingin Rautatientorin toisessa päässä sijaitseva turvapaikanhakijoiden Oikeus elää -leiri ei ole aiheuttanut ongelmia viranomaisille, joten sen toiminta voi jatkua normaalisti.

Marco De Wit oli ehdolla Tampereen kunnanvaltuustoon Suomi Ensin -liikkeen riveistä kevään 2017 kunnallisvaaleissa. De Wit sai vaaleissa 241 ääntä eikä tullut valituksi.

Oliko Suomi Ensin -liikkeen häätö oikeutettu?

Ei
65% (1404 ääntä)
Kyllä
35% (767 ääntä)
Ääniä yhteensä: 2171

Aiheesta muualla: 

Aseistautunut Suomi Ensin -liike suunnittelee aktiota Helsingin Pride-kulkueeseen

Vaarallinen ja väkivaltainen rähinäremmi heiluu aseistettuna ja uhkaavana Helsingin keskustassa – miksi poliisi ei tee mitään?

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat