Puheenaihe

Seksuaalinen suuntautuminen entistä harvemmin syynä kiusaamiseen

Nuoret joutuvat kohtaamaan entistä vähemmän kiusaamista seksuaalisuutensa takia, paljastaa brittiläinen tutkimus. Kiusaamista esiintyy edelleen, mutta tilanne on huomattavasti parempi kuin kymmenen vuotta sitten, kertoo Metro UK.

Asia todetaan HLBT-hyväntekeväisyysjärjestö Stonewallin tekemässä kyselyssä, joissa vastaajina olivat kouluikäiset homot, lesbot, biseksuaalit ja transihmiset.

Seksuaalisuutensa takia kiusatuksi olonsa kokevien määrä on pudonnut kolmanneksen kymmenessä vuodessa. Kiusatut kokevat myös saavansa entistä enemmän tukea opettajilta.

Lisäksi lapsia valistetaan koulussa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvistä asioista entistä paremmin. Stonewallin Ruth Hunt muistuttaa kuitenkin, että parantamisen varaa on edelleen.

– Vaikka tutkimus osoittaa, että olemme menossa oikeaan suuntaan, tulisi sen myös olla muistutus kouluille, hallituksille ja poliitikoille siitä, kuinka paljon vielä on tehtävää, hän sanoo.

Lähes puolet eli 45 prosenttia HLBT-vastaajista sanoo kohdanneensa joskus kiusaamista seksuaalisen suuntautumisensa takia. 52 prosenttia vastaajista sanoo kuulleensa seksuaaliseen suuntautumiseen liittyviä haukkumasanoja. Yli 68 prosenttia vastaajista sanoo, että koulussa opetetaan seksuaalisuuteen liittyvän kiusaamisen olevan väärin.

Lähteet: Metro UK ja Stonewall School Report 2017

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Cyndi Lauperin LGBT-kannanotot maksoivat yleisön19.6.2016 12.47
Elina uskalsi viimein osallistua Miss Gay Finland -kisaan – ”Pelkäsin ikäviä seurauksia”26.6.2017 17.01
8 upeaa Miss Gay Finland -finalistia esittäytyy – katso kuvat ja äänestä suosikkiasi 5.6.2017 20.30
Hän on uusi Mr. Gay Finland – "Marko on todella kuuma pakkaus"1.7.2016 10.28

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat