Viihde

Oletko ehkä demiseksuaali? Tarkista tästä 5 faktaa

Panseksuaalisuus on jo kaikille tuttu, mutta tiedätkö, millainen on demiseksuaali?

Women’s Health -lehden mukaan demiseksuaali on henkilö, joka ei ole seksuaalisesti kiinnostunut toisesta henkilöstä, ennen kuin heidän välilleen on muodostunut tunneside.

– Tyypillinen henkilö kokee jonkin asteista fyysistä vetovoimaa jo muutamassa sekunnissa tavattuaan jonkun. Demiseksuaalisuudessa fyysistä vetovoimaa ei ole, vaan kyse on romanttisista tunteista, rakkaudesta ja ystävyydestä, ja seksuaalinen vetovoima ja fyysiset halut tulevat vasta toisena, selittää seksiterapeutti Holly Richmond.

Women’s Health listasi viisi faktaa siitä, mitä demiseksuaalisuus tarkoittaa.

1. Se on suhteellisen uusi seksuaalisuuden määritelmä. Termi esiintyi ensimmäisen kerran internetissä vuonna 2006. Vaikka demiseksuaaleja on epäilemättä ollut olemassa pitkään, termin uutuuden takia heidän todellinen määränsä on hämärän peitossa. Asiantuntijoiden mukaan kyseessä on kuitenkin hyvin yleinen ilmiö etenkin naisten joukossa.

2. Samasta suuntautumisesta on käytetty muitakin termejä. Jotkut demiseksuaalit kutsuvat itseään harmaan alueen aseksuaaleiksi. Harmaalla alueella viitataan ihmisiin, jotka eivät koe usein seksuaalista vetovoimaa.

3. Demiseksuaalisuus ei tarkoita, etteikö henkilö pitäisi seksistä. Demiseksuaalit voivat nauttia seksistä, kunhan kumppani on sellainen, johon he ovat ensin luoneet vahvan yhteyden tunnetasolla.

4. Demiseksuaalisuus ei liity moraaliin. Moni luulee virheellisesti, että demiseksuaali karttaa fyysistä vetovoimaa arvomaailmansa tai moraalikäsityksensä perusteella. Asia ei kuitenkaan ole näin, vaan kyse on yksinkertaisesti siitä, että emotionaalinen yhteys on seksuaalista tärkeämpi.

5. Demiseksuaalisuus ei ole sen paremmin perinteistä kuin poikkeavaa. Se ei istu perinteiseen käsitykseemme seksuaalisuudesta, mutta se ei ole myöskään omituista. On syytä muistaa, että myös heterot voivat olla demiseksuaaleja.

Lähde: Women’s Health

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat