Maineikas firma palkkaisi työntekijöitä 2500 e/kk – väkeä ei meinaa löytyä

Muuttopalvelualan yritys Niemi Palvelut etsii uusia työntekijöitä, ala kasvaa Helsingin rakentamisbuumin ruokkimana.

Jussi Vehkasalo / arkisto

Niemi Palvelut palkkaa alkusyksyn aikana Helsinkiin 100 vakituista ja 100 tilapäistä muuttajaa, kalusteasentajaa, muuttoautonkuljettajaa ja työnjohtajaa.

HenkilöstöjohtajaPäivi Tervapalon mukaan työvoimapula koskettaa pääkaupunkiseudulla myös muuttoalan yrityksiä.

– Viime keväänä työntekijöitä ei vielä ollut vaikea löytää, mutta nyt ollaan siinä pisteessä, että työvoimapula koskettaa myös esimerkiksi meitä, Tervapalo kertoo.

 

 

Vakituiseen työhön palkattavan muuttajan alkupalkka on reilu 10 euroa tunnilta.

Työnjohdolla perustuntipalkka on Tervapalon mukaan yli 15 euroa tunnilta.

– Kolmen viikon jaksossa voi tehdä maksimissaan 120 tuntia. Kuukausipalkka muuttoalan töissä asettuu 2 200 euron ja 2 500 euron välille riippuen esimerkiksi ilta- ja lauantailisistä. Joskus töitä voi olla sunnuntainakin.

Muuttoalan kasvua Helsingissä ruokkii rakennusalan kasvu.

– Erikseen töihin kutsuttavien tilapäismuuttajien kuukausiansiot riippuvat siitä, paljonko he tekevät töitä ja toisaalta siitä, kuinka paljon meillä on tarjota töitä.

Poikkeuksellisen suuren rekrytointitarpeen ympärille Niemi Palvelut on Tervapalon mukaan luonut WANTED-kampanjan, jossa se palkitsee rekrytointiin johtavista vinkeistä:

– Vinkin hyvästä työntekijästä tai useammastakin voi käydä lähettämässä verkkosivuillamme olevan lomakkeen kautta, Tervapalo jatkaa.

Käyttäjän Jussi Vehkasalo kuva
Jussi Vehkasalo