Viihde

Onko puolisosi hyödyksi vai haitaksi työllesi?

Kuvituskuva.

Arkisto

Puolisolla saattaa olla yllättävän suuri vaikutus työelämääsi, toteaa tutkimus Washington Universitystä, St. Louisista.

– Tutkimuksemme osoittaa, että ammatillisen menestyksen saavuttamiseen vaikuttaa paitsi oma luonteesi, myös puolisosi luonne, toteaa psykologian apulaisprofessori Joshua Jackson.

Tutkijat havaitsivat, että työntekijät, joiden aviopuolisot olivat luonteeltaan tunnollisia, menestyivät paremmin työelämässä. Tutkijat tarkastelivat henkilöiden palkkaa, tyytyväisyyttä työhön sekä ylennysmahdollisuuksia. Tutkijoiden mukaan puolison luonne vaikutti edellä mainittuihin riippumatta siitä, oliko työssä käyvä henkilö mies vai nainen.

Tutkijat nimesivät kolme tapaa, joiden avulla tunnontarkka puoliso saattaa lisätä henkilön menestystä töissä.
Ensimmäinen niistä on ulkoistaminen. Mitä enemmän vastuuta kumppani ottaa esimerkiksi kotona, sitä enemmän aikaa ja energiaa henkilölle jää työasioihin. 
Toinen tekijä on tutkijoiden mukaan se, että tunnollinen puoliso on hyvä roolimalli. Kumppanin esimerkillinen käytös saattaa innostaa henkilöä tunnollisuuteen työelämässä.
Kolmas tekijä on, että tunnollinen kumppani osaa huolehtia sekä omista että puolisonsa tarpeista, mikä auttaa vähentämään stressin määrää.

 

Työn kannalta huono puoliso on sen sijaan emotionaalisesti epävakaa ihminen. Ailahtelevaisen kumppanin kanssa eläminen voi tehdä arjesta dramaattista ja kuormittavaa. Tällöin töihin jää vähemmän energiaa.

 

Lähde: Rodale Wellness

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat