Viihde

Pahentaako ruokavalio aknea?

Kuvituskuva.

Kaupunkilehti Tamperelaisen arkisto

Moni näppylöistä kärsivä karsii sokerin ruokavaliostaan, mutta onko ratkaisu todella niin yksinkertainen?

Women's Health-lehden dermatologi Laurel Geraghty sanoo, että ruokavalion ja ihon hyvinvoinnin välillä on yhteys, mutta pelkän sokerin välttäminen ei välttämättä paranna aknea.

– Korkean glykemiaindeksin ruokavalio voisi itse asiassa pahentaa aknea ihmisillä, jotka ovat alttiita sille, hän sanoo.

Korkea glykemiaindeksin saavia ruokia ovat paljon yksinkertaisia hiilihydraatteja sisältävät ruoat, kuten peruna, valkoinen riisi ja vaalea leipä.

Lisäksi jotkut maitotuotteet saattavat Geraghtyn mukaan pahentaa aknea ihmisillä, joilla on taipumusta näppylöihin.

Hän sanoo, että viimeisimmät tutkimukset ovat todenneet rasvattoman maidon olevan rasvaista maitoa huonompi vaihtoehto iholle.

Harva dermatologi kuitenkaan suosittelee asiakkailleen maitotuotteiden poistamista ruokavaliosta ainoastaan ihon takia, sillä ne sisältävät paljon tärkeitä ravintoaineita.

Jos maitotuotteet haluaa ehdottomasti karsia, kannattaa huolehtia siitä, että tarvittavat ravinteet saa muualta.

 

Ennen kaikkea Geraghty painottaa, että kyseiset ruoat vaikuttavat ainoastaan ihmisiin, joilla on taipumusta akneen. Heidän, jotka eivät aknesta kärsi, ei tarvitse karsia ruoka-aineita näppylöiden pelossa.

– On mahdollista, että sinulla on kauhea ruokavalio, mutta ei aknea, tai voi olla, että noudatat täydellistä ruokavaliota ja saat silti näppylöitä, Geraghty sanoo.

 

Lähde: Women's Health

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat