Ruoka

Töhnämunan paluu on totta! – Äitylit-ryhmästä nimen saanutta herkkua saa taas Suomen kaupoista

Alun perin äitien suositussa "Äitylit"-nimisessä Facebook-ryhmässä keksitty nimitys "töhnämuna" kelpaa nyt myös mainoslauseeksi. Herkku on taas marssitettu kansakunnan iloksi kauppoihin.

Lukijan kuva

Kaksi vuotta sitten suureksi hitiksi nousseita "töhnämunia" eli kreemitäytteisiä suklaamunia saa pitkän odotuksen jälkeen jälleen Suomesta. Vuonna 2016 osin internetin ansiosta viraalihitiksikin nousseet töhnikset ovat rantautuneet jo ainakin K-ryhmän kauppoihin.

Alkuperäisiä töhnämunia on valmistanut Marabou, mutta kun kauppa kävi kuin siimaa, vastaavia tuotteita ovat tuottaneet myös muun muassa Milka ja Favorina. Nyt Maraboun alkuperäisiä töhnämunia on nähty jo muun muassa Citymarketeissa.

Töhnämunat eli dip eggsit ovat kreemillä täytettyjä suklaamunia, joita eri brändit myyvät pienissä pahvisissa munakennoissa. Suklaamunien sisältä paljastuvaa kreemiä eli töhnää nautiskellaan pakkauksessa mukana tulevan lusikan avulla.

Töhnä voi olla esimerkiksi valkoista maitokreemiä tai sitten suklaakreemiä. Se on koostumukseltaan kiinteää, mutta kuitenkin lusikoitavissa.

Kun töhnämunia ei ole ollut saatavilla Suomessa, innokkaimmat fanit ovat tilanneet niitä ulkomailta – tai vaihtoehtoisesti tehneet niitä itse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Uusimmat

Luetuimmat