Puheenaihe

Koirasumuttimen myynti räjähti: tuhannet pikkukoiran omistajat ostaneet – "Jotain on nyt tapahtumassa"

Koirasumuttimen vaikuttava aine on menthol.

Turvakerroin

Euralaisessa Turvakerroin-yrityksessä valmistetaan erilaisia turvasumutteita kolmessa vuorossa. Yrittäjä Tomi Virén sanoo, että kysyntä on nyt niin kovaa, että hän oli töissä torstain ja perjantain välisen yönkin. Eniten tuotannossa valmistuu mentholista valmistettua Koiraturva-sumutetta, jota on lähtenyt myyntiin tällä viikolla yli 4 000 kappaletta. Tuotetta ostavat etenkin pienten koirien omistajat, jotka pelkäävät irrallaan olevia tai omistajilta karkuun päässeitä aggressiivisia koiria.

– Viime vuonna myynti oli vain muutamia kymmeniä sumutteita viikossa. Alkuvuodesta on tapahtunut selkeä muutos – jotain on nyt tapahtumassa. Tämä viikko räjäytti potin, kun poliisi otti aiheeseen kantaa, Virén sanoo.

Virén pohtii, ettei Suomessa rohjeta puhua aggressiivisten koirien käyttäytymisestä.

–Taustalla on ihmisten välistä pelkoa. Naapurin koirasta ei uskalleta tehdä ilmoitusta poliisille. Siksi meihin otetaan paljon yhteyttä.

Tällä viikolla aihe on noussut esiin, kun mediat ovat kertoneet rajuista koirahyökkäyksistä muun muassa Vantaalla ja Heinolassa.

Yrittäjä kertoo kuulleensa tänä vuonna useista tapauksista, joissa koirasumutinta on käytetty.

– Kymmenissä palautteissa kerrotaan, että se on pelastanut koiran. Tarinat ovat koskettavia ja olemme saaneet kukkakimppuja ja kiitoslahjoja. Sumutinta käytetään myös sellaisissa koiratalouksissa, joissa kaksi koiraa ottaa yhteen. Koiraturva on silloin turvallinen väline.

Koiraturvan käyttöön ei vaadita Tomi Virénin mukaan viranomaisen lupaa.

–  Käyttäessä puhutaan hätävarjelutilanteesta, jossa saa puolustaa itseään tai kolmatta osapuolta, kuten koiraa. Väärinkäyttö on tietysti rangaistavaa, mutta sellaisia tapauksia ei ole tullut ainuttakaan meidän tietoomme.

LUE MYÖS: Poliisi pitää turvasumutteita hyvänä – "Käyttäisin itse"

Mitä mieltä olet koirien turvasumuttisista?

Ne ovat hyvä lisä turvallisuuden lisäämiseksi
49% (726 ääntä)
Suhtaudun varauksella, tärkeintä olisi ongelmakoirien kouluttaminen
28% (418 ääntä)
Arveluttaa mitä suihkeet saavat aikaan väärissä käsissä
22% (327 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1471

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat