Viihde

Yle: Julkkisnäyttelijät syyttävät Aku Louhimiestä: – Pihla Viitala ja Matleena Kuusniemi kertovat alistamisesta ja nöyryytyksestä

Ohjaaja Aku Louhimies.

Samuli Karvala

Ohjaaja Aku Louhimiestä kohtaan julkisuudesta tutut näyttelijät esittävät kovia syytteitä. Yle uutisoi Pihla Viitalan ja Matleena Kuusniemen haastatteluista, joissa Louhimiehen väitetään nöyryyttäneen elokuvien kuvausten aikana suomalaisia huippunäyttelijöitä.

Pihla Viitala kertoo Ylen haastattelussa, että hän joutui Käsky-elokuvassa syömään ruokaa, johon on oksennettu. Louhimiehen metodeihin kuului Viitalan mukaan myös näyttelijän poskien läpsiminen punaisiksi, tukkaan sylkeminen ja torakoiden laittaminen paidan alle. Näillä menetelmillä oli tarkoitus saada näyttelijä eläytymään sisällissodan punavangin nahkoihin.

Traumaattiset muistot Viitalalle jäi myös lapsinäyttelijöistä, jotka juoksivat hysteerisenä hänen luokseen. Ylen uutisesta käy ilmi, että ohjaaja olisi kuiskannut lapsille heidän vanhempiensa kuolleen. Valheella oli tarkoitus saada lapsinäyttelijät itkemään kameran edessä.

 

 

Näyttelijä Matleena Kuusniemi kertoo, että Paha maa -elokuvan kuvauksissa työryhmän turvallisuutta laiminlyötiin.  Myös Ylen haastattelema työryhmän jäsen kertoo, että hän näki, kuinka yksi ihminen oli vähällä jäädä säiliöauton alle. Kuusniemi kertoo ohjaaja Aku Louhimiehen vaatineen häntä ajamaan täysillä autoa Pahan maan  takaa-ajokohtauksessa.

 – Oli liukasta eivätkä talot olleet mitään pahvikulisseja, hän muistaa ajatelleensa ja tunteneensa olonsa turvattomaksi, Matleena kommentoi Ylelle.

Näyttelijä kertoo myös liukastuneena vaarallisesti liikkuvan junan vieressä. Kun ohjaaja tuli paikalle, hän ei kysynyt näyttelijän kuntoa.

–Sen sijaan hän kuiskasi, "sano että teit sen tahallasi, muuten kuvaukset loppuvat, Kuusniemi kertoi Ylelle.

Jussi-palkittu Louhimies kiistää syytökset Ylelle. Louhimies on luvannut kommentoida aihetta lisää TV1:n A-Studiossa kello 21. Louhimiehen lisäksi lähetykseen osallistuu myös Matleena Kuusniemi. 

Tarpeekseen Louhimiehen metodeista ovat saaneet Ylen haastattelun mukaan myös Pamela Tolaja Jessica Grabowsky.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat