Viihde

Uusi auto käyttöön 169 e/kk – TE: Suosio yllätti autoliikkeen

Yksityisleasingin suosio on nyt huimassa kasvussa.

marko kekki

Autokaupan murros näkyy autoliikkeissä myynnin muutoksena. Talouselämän mukaan autojen yksityisleasing on nyt lyönyt itsensä Suomessa toden teolla läpi.

Yksityisleasingia kokeiltiin jo 2000-luvun alkupuolella, mutta tuolloin aika ei vielä ollut kypsä. Autotalo Laakkosen ja Veljekset Laakkosen toimitusjohtaja Tero Panhelainen kertoo Talouselämälle yllättyneensä suosion kasvusta. Yhtiön vuodessa myymistä 15 000 autosta jo kymmenen prosenttia on leasing-kauppaa.

Myös Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa on odottanut yksityisleasingin uudelleentuloa jo vuosia.

 

 

– Norja, Tanska ja Ruotsi ovat yksityisleasingissä Suomea selvästi edellä. Ruotsissa jo reilu 30 prosenttia yksityisille menneistä uusista autoista rahoitettiin viime vuonna yksityisleasingsopimuksilla. Suomi tulee nyt vauhdilla perässä, Rissa kertoo Talouselämän haastattelussa.

Yksityisleasingia tarjoavat useat erilaiset yhtiöt. Halvimmillaan uuden auton voi saada käyttöönsä jopa 169 eurolla kuukaudessa. Tällöin sopimukseen kuuluu vain auto ja renkaat.

Yksityisleasingia voi verrata auton vuokraamiseen pariksi kolmeksi vuodeksi. Asiakas saa auton käyttöönsä ilman käsirahaa muutamaksi vuodeksi kiinteään, muutaman sadan euron kuukausihintaan, jonka jälkeen hän voi halutessaan lunastaa auton itselleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat