Viihde

Älä anna mustasukkaisuuden pilata suhdettasi

Kuvituskuva

Johanna Erjonsalo

Pieni mustasukkaisuus parisuhteessa on normaalia, mutta sille ei pidä antaa yliotetta.

Jos vaanit jatkuvasti kumppanisi some-tilejä ja luet salaa hänen tekstiviestejään, viestii se luottamuksen puutteesta suhteessa.

Women's Health neuvoo, miten selviät mustasukkaisuudesta vahingoittamatta parisuhdettasi.

 

Ota tauko. 

Älä anna tunneryöpylle valtaa. Pysähdy ja rauhoitu, ennen kuin otat asian puheeksi kumppanin kanssa. Mene kävelylle tai käy suihkussa ja selvitä omat ajatuksesi rauhassa. Jos asia painaa yhä mieltäsi, puhukaa asiasta rehellisesti, mutta rauhallisesti.

 

Älä hyökkää.

Sen sijaan, että syytät kumppaniasi jostain, mitä hän ei ole välttämättä tehnyt, yritä kertoa hänelle, miltä sinusta tuntuu.

 

Aseta rajat.

Pettäminen tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Varmista, että olette samalla sivulla siitä, mikä suhteessa on hyväksyttävää ja mikä ei. Jos molemmat  noudattavat samoja sääntöjä, ei mustasukkaisuudelle ole tarvetta.

 

Katso peiliin.

Monesti mustasukkaisuus kumpuaa omasta itsestä pikemmin, kuin ulkoisista tekijöistä. Jos se, että kumppanin naispuolinen kollega toivottaa hänelle hyvää syntymäpäivää Facebookissa, laukaisee mustasukkaisuuden tunteen, kysy itseltäsi, miksi näin käy. Onko taustalla oma epävarmuutesi? Silloin asian korjaamiseksi kannattaa työskennellä esimerkiksi terapeutin kanssa.

 

Älä tuo vanhoja ongelmia uuteen suhteeseen.

Monesti aiempien suhteiden ongelmat heijastuvat uuteen suhteeseen.

Jos olet joutunut aiemmin petetyksi, on luonnollista, että vanhat haavat aiheuttavat epävarmuutta myös uuden kumppanin suhteen.

Mikäli uusi kumppani ei ole antanut aihetta epäluottamukseen, tiedosta, mistä epäluulosi juontavat.

 

Älä anna pelolle valtaa.

Usein mustasukkaisuudessa on kyse pikemmin pelosta pikemmin kuin epäilyksestä. Älä anna negatiivisille tunteille valtaa.

 

Rakasta itseäsi.

Mustasukkaisuus tekee sinusta haavoittuvaisen. Älä pahenna asiaa syyttelemällä itseäsi ja miettimällä, mitä olet kenties tehnyt väärin. Keskity sen sijaan hoivaamaan itseäsi; hemmottele itseäsi ja anna itsellesi kohteliaisuuksia.

 

Lähde: Women's Health

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat