Viihde

Tässä 10 tapaa mokata ensitapaaminen!

Kuvituskuva.

Olemme kaikki tehneet sen joskus. Et tarkoita mitään pahaa, mutta ennen kuin huomaatkaan, lipsahtaa suustasi sammakko. Eikä vähiten tilanteissa, joissa on tuntemattomia ihmisiä läsnä. Koulutus.fi-koulutussivusto listasi 10 asiaa, joita ei koskaan tulisi sanoa, kun tapaat henkilön ensimmäistä kertaa.

1. “OLEN NIIN KYLLÄSTYNYT TYÖHÖNI/POMOONI”
Sinulla on vain muutama sekunti aikaa tehdä ensivaikutelma. Älä tuhlaa sitä negatiiviseen keskusteluun! Negatiivissävytteinen keskustelu vähentää molempien osapuolten energiaa ja saattaa antaa sinusta ikävän kuvan.

2. “MINÄ...MINÄ...JA MINÄ”
Harva hurmaantuu henkilöstä, joka hallitsee koko ajan keskustelua tai puhuu jatkuvasti itsestään. Puheen tasolla itseensä keskittyvää henkilöä voidaan helposti pitää itsekeskeisenä ja ajatella, ettei hän ole kiinnostunut muiden kuulumisista.

3. “OLETKO KUULLUT, ETTÄ...”
Jos levität juoruja uuden tuttavan kuullen, voit helposti leimaantua epäluotettavaksi. Toisesta ihmisesta pahan puhuminen saa yleensä juoruilijan itsensä näyttämään tilanteen rosvolta. Ja arvaa kuka joutuu hankalaan tilanteeseen, kun juoruilusi kohde saa tietää, mitä olet sanonut...

4. "OLEN HIEMAN VÄSYNYT TÄNÄÄN – EILEN OLI IHAN SAIRAS ILTA”
Kerro yksikin yli 25-vuotias, joka on vaikuttunut tästä lauseesta kokouksen tai liikelounaan yhteydessä. Aikuisena kukin on vastuussa itsestään ja vapaa-ajastaan sekä siitä, etteivät vapaa-ajan toilailut vaikuta negatiivisesti työhön tai arkipäivään.

5. “ET NÄYTÄ YHTÄÄN SILTÄ KUIN KUVITTELIN!”
Tällainen rehellinen kommentointi iskee harvoin toiseen osapuoleen. Vastaanottaja voi käsittää asian niin, että olet yllättynyt, tuomitseva tai jopa pettynyt hänen ulkonäkönsä suhteen.

6. “OLET PALJON MUKAVAMPI KUIN KUVITTELIN SINUN OLEVAN!”
Tällainen kommentti on toki kohteliaisuus, mutta saattaa jättää katkeran jälkimaun henkilölle, jonka kanssa puhut. Sen lisäksi, että paljastat alhaiset odotuksesi, kommentti viittaa myös siihen, että olet henkilö, jolla on ennalta luotuja mielipiteitä muista.

7. “IHAN OIKEESTI”
Sen sijaan, että tämä ilmaus vahvistaisi vilpittömyyttäsi, saattaa se asettaa rehellisyytesi kyseenalaiseksi. "Ihan oikeesti, se oli tietotekniikka, joka tilanteessa petti!" tai "Kyllä, olen ratkaissut ongelman, ihan oikeesti!" ovat esimerkkejä kommenteista, jotka saavat henkilön, jolle puhut, miettimään, oliko kaikki sanomasi sittenkään ihan totta.

8. “KUINKA PALJON TIENAAT?”
Suomessa on hyväksyttävämpää kysyä toiselta uuden kodin neliömetrihinnasta kuin hänen palkkatasostaan. Monet tuntevat olonsa epämukavaksi palkkakysymyksistä, koska ne saatetaan kokea yksityisiksi asioiksi.

9. “TUO ON TÄYSIN MAHDOTONTA”
On täysin OK myötäillä jotakuta tai tunnistaa tilanteen, tehtävän tai projektin mahdolliset ongelmat, mutta sen väittäminen, että jotain on täysin mahdotonta ratkaista, osoittaa vain pessimistisyyttä sekä luottamuksen ja luovuuden puutetta.

10. “ONNEA! KOSKA ON LASKETTU AIKA?”
Kaikkien loukkauksien äiti! Jos heität tämän kysymyksen naiselle, joka ei ole raskaana, ei delete-nappia ole olemassa. Eikä myöskään tekosyitä, jotka voisivat lieventää tekemääsi kommenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat