Puheenaihe

Rosanna Kulju avautuu karuista alusvaatekuvauksista – "Minua painostettiin tekemään asioita, joita en halunnut"

Rosanna Kulju

Toni Tervo

Rosanna Kulju nousi julkisuuteen voitettuaan vuonna 2015 Miss Helsingin.

Sen jälkeen naista on tasaisesti nähty lehtien palstoilla ja realityissä, kuten esimerkiksi Martina ja Hengenpelastajat -ohjelmassa. Nyt kolme vuotta realityihin lähdön jälkeen Kulju ei ole varma oivatko ne sen arvoisia.

– Jos olisin tiennyt julkisuudesta ja tästä alasta mitä tiedän vuonna 2015, olisin ainakin kymmenen kertaa kauemmin miettinyt lähtemistä mukaan. En tajunnut, että minut tullaan jatkossa muokkaamaan tietynlaiseen muottiin, johon minun itseni on hyvin rajallista vaikuttaa. Nykyään kun tapaa uusia ihmisiä, aika usein ensiksi saa selitellä ja yrittää muokata heidän jo etukäteen tullutta vaikutelmaansa minusta. Se on ärsyttävää, missi harmittelee.

Hän on kertomansa mukaan usein päässyt kokemaan alansa raadollisuuden. Joku yrittää aina hyötyä toisesta.

– Ne tilanteet, mihin voi joutua, ovat välillä aika rajuja. Esimerkiksi eräs lehti kysyi taannoin minua alusvaatekuvauksiin ja suostuin kahdella ehdolla. En poseeraa ilman yläosaa enkä takapuoli kameraan päin. Tilanteessa minua kuitenkin painostettiin aika voimakkaasti tekemään juuri asioita, joita en halunnut. Onneksi minulla on aika voimakas tahto ja sain sanottua ei. Hehän siitä olisivat ainoastaan hyötyneet, jos olisin ollut siellä perse pitkällä, Kulju pamauttaa.

Nämä kokemukset olivat kirkkaana Kuljun mielessä, kun hän päätti ottaa Martina Aitolehdeltä Miss Helsinki -kilpailun järjestämisvastuun. Tulevaisuudessa Kulju haluaa kiinnittää huomattavasti nykyistä enemmän huomiota suojattiensa henkiseen valmiuteen ottaa vastaan voiton mukanaan tuoma julkisuus.

– Olen tyytyväinen, että missikisojen ikärajoja on pikkuhiljaa nostettu ja sekä hallitseva Miss Suomi että Miss Helsinki ovat yli 25-vuotiaita. Aika harvalla parikymppisellä on kapasiteettiä käsitellä tällaisia asioita.

– Miss Helsingiksi haetaan tänä vuonna 18-27 -vuotiaita naisia. Minkä kokoisia ja näköisiä vaan. Haemme karismaattista persoonaa, joka tietää mihin on menossa elämässä. Ainoastaan rikosrekisteriä ei saa olla.

Mediakoulutuksen lisäksi tulevat Miss Helsinki -kandidaatit saavat elämäntaparemontin.

– Tavoite on opettaa kilpailijoille kokonaan uusi elämäntyyli. Tarkoitus ei ole vetää kolmen kuukauden dieettiä ja olla ainoastaan finaalissa kunnossa. Me haluamme näyttää millaisia ovat terveet elämäntavat ja antaa mahdollisuuden, että ne pysyvät myös kilpailun jälkeen.

– Nykypäivän missin tai mallin tulee pitää huolta itsestään läpi vuoden. Talvellakin pitää voida tehdä alusvaate- tai bikinikuvauksia eikä vaan kesäkunnossa.

Kuljun mukaan nykypäivän missin ja mallin työpaikka on yhä enemmän ja enemmän sosiaalinen media ja hän haluaa valmentaa naisia myös sitä varten. Kilpailun aikana kuvataan esimerkiksi dokumenttisarja, johon finalistit kuvaavat myös itseään Iholla-sarjan tyyliin.

Kulju toimii Miss Helsingin lisäksi myös yökerho Skohanin vip-emäntänä ja tekee rintakonsultaatiota Diamond Clinicille. Sosiaalinen media on kuitenkin myös hänelle työpaikka.

– Edes lomalla en voi olla toimettomana, vaan kuvia ja päivityksiä pitää tuottaa jatkuvasti. Jos en päivitä instagramiani kolmeen viikkoon, jengi luulee, että olen tyyliin kuollut, nainen nauraa.

– Itse näen kuitenkin niin, että et voi olla somessa pelkkä kiiltokuva. Jos jonkun Instagram on täynnä ainoastaan täydellisiä kuvia, se näyttää ainakin minusta pelkältä kulissilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat