Puheenaihe

Lääkäri neuvoo valitsemaan ruokasi ja liikuntasi oman veriryhmäsi mukaan – näillä tavoin A, B, AB ja O -verityyppien pitäisi syödä ja urheilla

Uusi diettimuoto neuvoo syömään ja liikkumaan oman veriryhmän mukaan.

Arkisto

Paleo, keto, gluteeniton... trendidieettejä löytyy joka lähtöön.

Niistä viimeisin on ruokavalio, jossa ruoat valitaan oman veriryhmän mukaan, kertoo Men's Health. Dieetin kannattajien mukaan verityyppi määrittelee sen, millaisia kemiallisia reaktioita mikäkin ruoka elimistössä laukaisee.

Eri veriryhmät edustajat vaativat erilaisen ruokavalion pitääkseen yllä optimaalista painoa ja vähentääkseen kehon tulehduksia. Ruokavalion on kehittänyt Eat Right for Your Type-kirjailija ja naturopatian lääkäri Peter D'Adamo.

 

A-verityypille sopii kasvisruoka, puhtaat ja luonnonmukaiset ruoat. Liikunnaksi kannattaa valita hathajooga ja tai chi, sekä meditaatio stressin vähentämiseksi.

 

B-verityypin tulee välttää sellaisia elintarvikkeita kuin maissista, vehnää, tattaria, linssejä, tomaatteja, maapähkinöitä ja seesaminsiemeniä, sillä ne saattavat keryttää painoa. Kanan sijaan heidän kannattaa syödä lampaanliha ja riistaa, sekä vähärasvaisia maitotuotteita. Liikuntamuodoista parhaita ovat taistelulajit, pyöräily, vaellus, ja golf.

 

O-verityypin on syytä välttää yksinkertaisia hiilihydraatteja ja viljaa, koska ne voivat aiheuttaa tulehdusta kehossa.

Liikunnassa heidän tulee keskittyä sydänteveyttä sekä lihasten terveyttä edistäviin lajeihin, kuten juoksemiseen.

 

AB:n edustajien tulisi välttää kofeiinia ja alkoholi. Ruoissa painopiste tulisi olla tofussa ja äyriäisissä. Savustetut ja prosessoidut lihat lisäävät mahasyövän riskiä, väittää D'Adamo. Heidän kannattaa yhdistellä rauhallisia ja rankkoja treenejä, kuten HIIT-harjoituksia ja joogaa.

 

Men's Health-lehden asiantuntijan mukaan Blood Type Diet on turvallinen, sillä se edistää terveellisesti syömistä karsimatta kokonaisia elintarvikeryhmiä. Tieteellistä näyttöä verityypin mukaan valittavalle ruokavaliolle ei kuitenkaan ole. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on hyvä valinta jokaiselle, verityypistä riippumatta. 

 

Lähde: Men's Health

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat