Puheenaihe

Helsinkiläinen klassikkobaari aiotaan myydä – asiakkaat järjestämässä historiallista pelastusoperaatiota

Sirdien tulevaisuudesta käydään nyt keskustelua Kalliossa.

Pub Sirdie

Kalliossa keskustellaan tällä hetkellä alueella pitkään toimineen Sirdie-baarin kohtalosta.

Sirdielle haetaan uusia omistajia ja Alueen asukkaat ovat esittäneet huolensa, että legendaarinen paikka päätyy huonojen omistajien käsiin ja se tullaan pilaamaan modernisoinnilla.

Siispä Jarkko Koskisen ja Majava-baarin puuhamiehen Mikko Vehmaksen ehdotus on kerännyt kannatusta. Kaksikko nimittäin näkisi Sirdien jatkossa kokonaan asiakkaidensa omistamana. Kyseessä olisi Suomen historiassa tiettävästi ensimmäinen ravintola, joka olisi asiakkaidensa omistama.

– Nyt kun Sirdie on myynnissä ja vielä melko tiukallakin aikataululla, niin me haluttaisiin varmistaa, ettei se päädy sellaisten omistajien käsiin, jotka eivät osaa arvostaa sen menneisyyttä tai panostaa sen tulevaisuuteen. Siksi me ajateltiin tehdä aiheesta ennennäkemätön yritys - ja hankkia Sirdie ensimmäiseksi oikeaksi kalliolaiseksi baariksi, jonka omistaa kalliolaiset, Koskinen kirjoittaa Facebookin Kallio-ryhmässä.

– Meillä on siis rahoitus kunnossa, mutta koska Sirdie ei meidän mielestä kuulu kasvottomille korporaatioille, niin me ajateltiin ideaa, jossa jos meidän ostotarjous menee läpi, me järjestettäisiin yhtiöstä osakeanti, jolla jokainen täysi-ikäinen kalliolainen voisi lunastaa itselleen yhtiöstä oman osansa. Tarkkaa tietoa tästä ei vielä ole, mutta yksittäinen tarvittava panostus voisi olla noin 100-500 euron välillä.

Koskinen kertoo, että tässä skenaariossa Vehmas tulisi vastaamaan kokemuksellaan Sirdien toiminnasta sekä siitä, että yritys maksaa työntekijöilleen palkkaa ja lisiä oikeaoppisesti. Kaikkia kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä kaksikkoon sähköpostilla.

Koskisen mukaan kiinnostusta onkin jo ollut.

– Tähän mennessä 284 ihmistä on antanut sähköpostiosoitteensa tuohon osakeantiin liittyen, eli kiinnostusta ilmeisesti on. Varsinaisia ideoita ei ole tullut, vaan lähinnä positiivista kannustusta.

– Me haluttaisiin säilöä pala wanhan Kallion kaljakuppilakulttuuria, sillä Sirdie on viimeisiä alkuperäisiä paikkoja. Sillä on meidän nähden todellinen vaara jäädä huonon omistuksen kierteeseen, jos se nyt ajautuu vääriin käsiin. Me paitsi halutaan säilyttää se mahdollisimman alkuperäisenä, myös käyttää sitä kalliolaisen kulttuurin tietynlaisena umpiona ja mahdollisuuksien mukaan, myös kulttuuripesäkkeenä. Kaikki kuitenkin myös riippuu siitä, että siitä pitää saada kannattava yritys, jotta sen tulevaisuus on turvattu ja asiat voidaan tehdä oikein, mies päättää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat