Viihde

Onko tässä Jasper Pääkkösen läpimurto Hollywoodiin? Katso pätkä miehen tähdittämästä Spike Lee -elokuvasta

Jasper Pääkkönen pääsi tekemään kiinnostavan roolityön Spike Leen uuteen elokuvaan.

Pressikuva

Suomalaisnäyttelijä Jasper Pääkkönen näyttelee yhtä avainrooleista Spike Leen uutuuselokuvassa BlacKkKlansman, joka sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjassa.

Elokuva on tositapahtumiin perustuva tarina afroamerikkalaisesta poliisista, joka onnistuu soluttautumaan Ku Klux Klaniin. Suomessa elokuva saa ensi-iltansa valkokankailla 10. elokuuta.

– Työskenteleminen Spike Leen kanssa on ollut uskomaton kokemus - ei pelkästään sen takia, että hän oli jo nuorena yksi elokuvantekijä-idoleistani, vaan myös siksi että hän on ollut yksi kansalaisoikeusliikkeen johtavia hahmoja Yhdysvalloissa jo vuosikymmenien ajan. Hän on todellinen legenda ja inspiraation lähde. On monella tavalla todella suuri kunnia päästä esittämään roistoa hänen ohjauksessaan elokuvassa, joka kertoo rasismista, kertoo Ranskassa elokuvan ensi-iltaa juhlistava Pääkkönen.

 BlacKkKlansman perustuu Ron Stallworthin omaelämäkertaan. On 1970-luvun alku ja amerikkalaista yhteiskuntaa myllertää taistelu kansalaisoikeuksista. Stallworth (John David Washington) palkataan Colorado Springsin poliisilaitoksen ensimmäiseksi afroamerikkalaiseksi etsiväksi. Henkilökunta suhtautuu tulokkaaseen epäluuloisesti, jopa avoimen vihamielisesti.

Stallworth tarttuu kuitenkin päättäväisesti toimeen ja ottaa tähtäimekseen vaarallisen tehtävän: Ku Klux Klanin sisäpiiriin soluttautumisen ja sen paljastamisen.'

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat